[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RealThing
Forum Index » Profile for RealThing » Messages posted by RealThing
Nu prea inteleg faza cu pozele, sper sa iasa.

image
Salutari,

Povestea incepe in felul urmator: un prieten s-a decis ca doreste sa doneze un acvariu (fara pompa aer/filtru) de 30 litri, cu 8 dracusori in el. Cum m-am aratat interesat, acum 3 saptamani am luat borcanul cu impricinatii.

Din pacate (fericire? ) m-am indragostit iremediabil de ei, am luat decizia sa le fac o piscina mai larga, sa se poata zbantui si sapa in liniste. Implicit, am comandat deja:

1. acvariu 900X500x500 (225 litri brut), sticla 10 mm, silicon negru, capac cu iluminare led de habar n-am cati watt imi pun baietii - neinteresant, dracusorii nu-s neaparat interesati de lumina artificiala
2. stand pal ramforsat cu 3 usi 100X60X80(h)
3. "racolat" nisip fin (estimez granulatie pana in 2 mm) de la Marea neagra vecinii bulgari si niste bolovani interesanti + vreo doua cochilii de rapane maricele (culmea, gasite in tufele de pe mal )

O sa fie interesant pentru ca, din motive de spatiu si asezare a mobilei in camera, voi opta pentru asezarea acvariului perpendicular pe perete, si nu paralel asa cum fac oamenii normali (pentru mine e un avantaj, il vad si din canapea, si de la birou)

Pentru filtru - aici as avea nevoie de ceva pareri, as dori sa optez pentru un JBL CristalProfi e1501 Greenline, caruia sa-i umplu doua sertare cu Siporax, si celelalte doua sa ramana pentru filtru mecanic. Daca aveti alte pareri, va rog . Va fi "äjutat" de un Aquael Turbo 500 - cel cu care se distreaza acvariul de 30 L acum, in principal pentru ca, din cate vad, le plac curentii de apa, oxigenarea ok si bulele.

Pe partea de ciclare am citit de mi-au iesit ochii, am inteles, nu vor fi probleme acolo, asteapta 1 luna si niste teste pana sa primeasca oaspeti noua piscina.

Momentan, poze cu impricinatii (mda, mai greu cu pozele, vad ca e complicat cu atasamentele mai mari, gasesc si metoda)

Multumesc pentru pareri si suport!

Forum Index » Profile for RealThing » Messages posted by RealThing
Go to: