[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ADO
Forum Index » Profile for ADO » Messages posted by ADO
Message
Sal,
Anul trecut pe la sfarsitul lui ianuarie am facut un schimb de apa in urma caruia am pierdut aproape toti pestii cu exceptia unor sanitari, au murit toti in 2 zile nu am putut sa ii salvez acolo am suspectat sulfatul de aluminiu, la tine cu o singura pierdere cred ca a fost altceva ( poate o executie in stil mafiot)
Cateva detalii:
Acvariul are 100 litri brut
Filtru Eheim classic 600
Stanca in care e bonsaiul e din polistiren cu CM17
Substratul de la dannerle scaper’s soil, nisip alb dannerle 0,1-0,4mm.
Plantele: o sa pun poze ca mi e lene sa scriu
Bonsaiul a fost donatie
Nu am pus instalatie de CO2
2 scalari, 3 Gurami,1 pleco
2 lampi cu led cea de pe acvariu aquael smart plant si cea de deasupra bonsaiului aquael smart sunny
In mare cam asta e plus
Multa munca...
Da intradevar din ce am scris eu se poate intelege ca astea sunt pozele dupa google, dar asta e rezultatul la ce mi-a iesit mie, are si o cascada de nisip in partea dreapta dar e nisipul foarte fin si daca o pornesc zboara peste tot nisip, cred ca trebuie sa pun unul de granulatie mai mare, in afara de asta e cam gata, o sa creacsa plantele din acvariu si bonsaiul si o sa arate super , zic eu.
Alta poza
Poza
De curand un prieten m-a rugat sa-i fac si lui un acvariu, dupa mai multe discutii cu el si tinand cont ca e pasionat de bonsai am dat un search pe google si am cautat ,,acvariu-bonsai” . Asta a fost punctul cand am zis ca merita sa incerc aceasta combinatie, nu stiu daca are un nume dar imi place cum a iesit sa vad cum va evolua.
O sa pun cateva poze cu acvariul la final.
Sper sa va placa ce a iesit!
Sal, ai dat moss-ul?
Mersi, o sa revin si cu poze mai clare, si bolovani sa vad ce gasesc cand ajung pe la munte oricum ma plictisesc de ei si simt nevoia sa mai schimb privelistea.
Gata , am finalizat, am pus si pestii deocamdata cam asta e ...pana la noi investitii.
PS: Bossul a disparut!!
Am inceput reamenajarea! Nisipul este 0,4-1,4 alb , pietrele le-am pastrat pestii i-am cazat provizoriu la hostel si acum munca de chinez!
Da intentionez sa pun un substrat de nisip, pietrele vreau sa le pastrez o sa le rearanjez, o sa scot epava si sa vad ce fac cu ciortanii o sa mai donez cativa unui prieten.
Da, pestii au fost luati la pachet toti odata de la un baiat de pe olx, care i-a cumparat de la cineva din zona obor, nu am reusit sa schimb substratul dupa plantat, idei am "cacalau" dar nu am timp, mersi de sfaturi le apreciez!!
Asa arata in decembrie 2015
Multumesc, astept sugestii,cand prind cateva zile libere ma apuc de el!
Ok, mersi si cum fac asta? Deschid cate un topic pentru fiecare problema? Cel mai mult am nevoie de ajutor in selectia pestilor ,cu restu ma descurc...
Chiar sa nu-i placa nimic colegului, hmm nici macar un pestisor???
Da e un acvariu cu 2 fete, si ma tin de jumatate de an sa ii fac un reset dar nu am avut timpul si rabdarea necesare, plus ca nu stiu ce sa pastrez si cum sa identific masculi femele etc.
https://youtu.be/NCHJGSZqrjA
Nu am putut sa pun Filmule?ul o s? încerc s?-l încarc pe altudeva revin cu link!pana atunci
Salutare!
Revin cu un filmulet În care se vede cine face legea la mine în acvariu momentul filmat este la un minut dou? dup? ce au fost hr?ni?i pe?tii.
Asa arata acvariul acum, pestii au mai crescut mi se par cam multi dar nu am avut timp sa ii sortez si sa mai donez din ei.
Filtrarea e buna vad ca face fata cu brio aglomerarii, sunt filtre (3)facute de mine din teava pvc si umplute cu zeolit, bio rio, bureti perlon etc, pompele(3) sunt una are 2500l, si celelalte 2 au 1500l/h cu ce se mai pierde prin filtrare nu stiu ce ramane la iesire dar fac fata ok!
Frumos acvariul...respect, continua munca e ceva de vis!!!
 
Forum Index » Profile for ADO » Messages posted by ADO
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com