[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Kathysc3
Forum Index » Profile for Kathysc3 » Messages posted by Kathysc3
Buna!Am 3 Corydoras si unul dintre ei sta sau innoata ciudat de 2 zile...pe o parte...A mai avut un comportament ciudat cand l-am cumparat si am crezut ca trece iar prin ceva asemanator....Nu arata diferit, doar ca sta pe o parte si innoata tot asa...si am observat ca are pe cap o excrescenta alba.Am facut o piza ca sa vedeti daca puteti sa imi spuneti ce are...Ceilalti sunt bine; la fel si zebrele-6.
Acvariul e de 2 ani.Nu am schimbat nimic in modul de ingrijire a pestilor.
Nu am vazut ca deja se postase prima poza...Scuze pt repetitie...
Se pare ca am apa limpede acum
Multumesc pentru sfaturi!
Va impartasesc bucurua mea
Cred ca avem ape limpezi
Multumesc pt sfaturi!
In momentul de fata am 2 Cory si 2Zebre...Multumesc pt sfat!Unul dintre filtre, Aquaell, se incarca f tare cu mizerie sau ce o fi pe el...Eu curat doar buretele in apa pe care o scot din acvariu....Pana la problema cu apa nu se umea asa tare de mizeria aia sau ce o fi...
In acvariu am doar chestii de cand am amenajat acvariul(pietris; o planta de decor din plastic, dar o voi scoate si pe aia; 2 filtre-unul cu furtunul acela in exterior si unul cu un brat din care cade apa prin niste gauri mici; termostatul).Atat am....Apa o schimbam la 7-9zile inainte sa apara problema asta.Curat cu sifonul pe fundul apei, dar nu deranjez pietrisul.Acum schimb apa la 2zile, cam 40% din cantitate.
Am avut in acvariul asta si cate 12 pesti(Moly, Tetra si Cori-1an si nu am avut probleme....Apoi i-am pierdut cand am fost in concediu si am lasat acvariul in grija cuiva....Apoi l-am repopulat cu alti Tetra si Neoni-tot vreo 12 in total si a fost bine; am luat cei 2Hoplo si au crescut si atunci au aparut probl si au inceput sa moara.Am un Cory din prima zi in care am luat acvariul....Am facut ciclarea cu pestii in acvariu si nu am avut asa o problema....
Am curatat totul treptat dupa ce a aparut problema apei...si tot degeaba...Pur si simplu nu stiu ce sa mai fac....Ma gandesc ca ar putea fi de la filtre; nu or mai fi bune?!Dar cum sa fac sa probez teoria asta????Sa le pun pe rand intr-un bol cu niste puetris si apa din acvariu si sa urmaresc ce se petrece cu apa???....
Multumesc pt toate eventualele sfaturi!!!Si sa stiti ca ma tot documentez si nu fac treaba asta cu acvariul doar pt ca e o moda.. Chiar imi plac pestisorii...Si vreau sa ma lamuresc ce e pt ca intentionez sa trec la un acvariu mai mare cam intr-un an....
Revin dimineata cu o poza noua...
Atat m-am chinuit sa postez poza asta!!!! Si...e cu fundul in sus, nu?! Imi cer scuze daca am postat-o de mai multe ori!
Sper sa ma puteti lamuri acum pe deplin in privinta acvariului meu ca sa il repopula!
Merci!
....
Am facut o fotografie...
Buna din nou!
Revin cu intrebare legata de acvariul meu de 24l....Am donat cei 2 Hoplo, am ramas doar cu 2Cori si 2 Zebre si tot albicioasa este apa.Am facut black out, le dau putina mancare, apa nu miroase urat, dar e albicioasa rau...
Credeti ca e de la filtre?De la pietris? Nu stiu ce se petrece dupa 2 ani de detinator de pestisori de nu reusesc sa rezolv problema....
Multumesc pt eventuale sfaturi?
Am luat 2 sanitari Hoplo acum jumatate de an pt ca i-au placut fetitei mele, dar au crescut si am un acvariu mic,de 24litri.As dori sa ii dau cuiva care place acest sanitari si are un acvariu adecvat!!!!!! Pestisorii sunt marisori; au cam 5cm fiecare!!!!

Multumesc!
Multumesc pt raspunsuri!
Filtrele le curat in apa pe care o scot doar daca prin curatarea buretelui nu vad bulele...Oxigenarea apei o fac cu Aquael (are furtunasul acela cu un capat afara)....
Mda, cred ca renunt la Hoplo, dar tb sa vad cui ii donez pt ca nu ma despart de ei decat dac stiu ca vor fi bineveniti....
Am in plan sa schimb si acvariul cu unul mai mare, dar nu i aceasta perioada((
Buna! Am un acvariu de 24l de 1an jumatate. Am momentan acelasi pietris de la inceput, aceleasi 2 plantute artificiale de la inceput, aceleasi 2 filtre(Claro300+ Aquel) si acelasi termostat de la inceput. Schimb apa saptamnal sau la 8-9 zile, curat buretii de la filtre in apa pe care o scot din acvariu, curat peretii acvariului tot atunci.De vreo 3 saptamani nu mai e apa limpede in acvariu....E albicioasa si pestii stau la suprafata dupa 1-2 zile de la schimbarea apei. Ce am mai nou in acvariu sunt 2 Hoplo....Au crescut de cand i-am luat(au cam 3cm, fiecare) si dau vina pe ei, dar nu sunt sigura...Mai am neoni-5(2au murit de cand am probl cu apa) si 4 zebre portocalii si 2 Cori(de la inceputul experientei mele cu acest acvariu...
Stiu ca o sa imi spuneti ca sunt multi pestisori pt 24l apa, dar de la inceput am avut multi ...Singurele noutati(de la Craciunul 2016) sunt cei 2 Hoplo...
Ma puteti ajuta cu un sfat avizat ca nu mai stiu ce sa mai incerc....si chiar imi plac pestisorii aia...inclusiv cei 2 Hoplo....
Multumesc!

Forum Index » Profile for Kathysc3 » Messages posted by Kathysc3
Go to: