Message |
|
Silviu Man wrote:Ia un prefiltru.
Mai poate fi o problema : mecanismul din capul filtrului (paletele pompei si compartimentul ei).
Si acelea trebuie curatate bine, periodic. La mine bagau niste coji maronii-roscate, cu o forma
curbata, ca si cind proveneau de pe profilul unui tub. Am curatat tot ce mi-a trecut prin minte
si, cind am ajuns la pompa, ... gata!
Am curatat si paletele pompei si compartimentul ei odata cu filtrul acum 2 saptamani.
Poti te rog sa-mi recomanzi un prefiltru pe net pentru ca in magazinele locale nu gasesc.
Multumesc!
|
 |
|
Buna din nou
Am spalat furtunele luna, is ca noi. Din pacate tot imi baga impuritati in acvariu. Mai mult ca sigur e din filtru, dar nu pot sa-mi dau seama care ar fi problema. Se poate sa fie buretele verde de pe fundul filtrulu? Doar ca el arata ca si la inceput, nu arata deteriorat. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac sa nu mai bage impuritati inapoi in acvariu.
Multumesc!
|
 |
|
Silviu Man wrote:Eu as curata intii furtunele si dupa o saptamina-doua si filtrul. Niciodata nu intervii asupra tuturor componentelor filtrului. Cel putin asta spun producatorii filtrelor. Si da, particulele de mizerie nu pot veni decit din circuitul apei, ca doar nu se teleporteaza din alta parte. Nu-mi amintesc de pe topic daca s-a mai discutat dar ai luat in considerare montarea unui prefiltru? Cel putin la mine asta a prelungit si intervalul la care curatam furtunele (inainte le periam lunar, acum cred ca ajung la trei luni).
Mersi de sfat. O sa achizitionez si un prefiltru. Am citit putin pe net de el si pare interesant. Nu am stiut de existenta lor.
|
 |
|
Cel tarziu in week-end o sa curat furtunele si filtru. Sper sa aveti dreptate si sa fie asta problema. Ar fi cel mai usor de rezolvat.
|
 |
|
skija wrote:Spune-mi te rog cand ai curatat tevile cum am scris eu mai sus ultima data ?
Am scris mai sus, in decembrie. Tevile le curat odata pe an de 10 ani de cand am acvariul. Nu am patit niciodata pana acum sa-mi arunce mizerie inapoi din filtru.
|
 |
|
skija wrote:Se cede clar din poza ca sunt colmatate furtunurile , curata furtunurile si tevile de in si out din acvariu si mai curata si cupla rapida in care intra furtunurile
i
Si crezi ca din cauza asta imi baga mizerie din filtru in acvariu? Adica imi baga impuritati intruna. Daca ar fi de la tevi s-ar termina la un moment dat.
|
 |
|
Pun o poza cu el. Poate ma lamuriti.
|
 |
|
Rundas wrote:
Ce model de filtru este?
Nu stiu ce model ii. Oare unde pot vedea? Scrie pe el pe undeva?
|
 |
|
Iar baga mizerii in acvariu. Nu inteleg ce se poate intampla. Am incercat sa tot aranjez filtrele din inauntru dar nu au decat o singura pozitie, cea originala. Nu stiu ce sa mai fac cu el.
|
 |
|
Buna ziua din nou.
Iar a inceput sa scada debitul. Nu inteleg ce se poate intampla la filtru. Oare se strica sau care poate fi problema?
|
 |
|
Mihai Boldor wrote:Nu poate nimeni sa iti zica exact, uneori apar scurgeri capilare caz in care te trzesti cu umezeala sau o mica baltuta alte ori te poti trezi cu o baltuta mai mare, candva demult mi-a lipit cineva un acvariu custom si dupa vreo luna picura de pe stand asa ca un robinet ce nu se mai inchide si picura constant da sigur
Ok, am inteles. Mersi de raspuns.
|
 |
|
koala wrote:Curge niste apa pe parchet... cam atat.
Ok, asta stiu si eu, dar cedeaza brusc, total sau incepe sa se vada scurgeri?
|
 |
|
Ok. Ce se intampla cand cedeaza un acvariu?
Mihai Boldor wrote:Despre acvariu nu stiu ce sa iti zic, am vazut acvarii mult ami vechi de 10 ani dar si care au cedat in 6-. Filtre Eheim in schimb am vazut pe diferite forumuri si vechi de 15 ani dar si acolo tine si de noroc
|
 |
|
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Am schimbat perlonul si am curatat si rotorul si incaperea acestuia. Pare in regula acum. Era destul de multa mizerie care umbla prin filtru. O sa curat filtrul odata la 3 luni si o sa tot schimb perlonul tot atunci.
Oare cat timp ma mai poate tine filtru, tinind cont ca are 10 ani?
Dar lipiturile acvariului? Aveti vre-o idee cat rezista in timp? Acvariul e mare (400L) si nu vreau sa am vre-o surpriza.
Multumesc!
|
 |
|
kirucd wrote:Pai daca ai perlon nu prea ai cum sa ai mizerie decat daca nu ai spalat bine furtunurile sau mediile.
Altfel nu vad de unde...
Oare sa fie perlonul expirat (uzat)... L-am schimbat in decembrie.
|
 |
|
skija wrote:Daca ai furtunuri de 12/16 e normal ce ti se intampla , eu spalam furtunurile de 12/16 odata la 3 saptamani altfel imi scadea debitul foarte mult
Am specificat mai sus, spal odata pe an furtunele de 10 ani si nu am avut probleme de genul pana acum.
|
 |
|
kirucd wrote:Cum ai spalat filtrul? Folosesti doar medii biologice sau ai si burete/perlon in filtru?
Am si perlon. Le-am spalat toate.
|
 |
|
Buna ziua,
Am o problema la un filtru extern Eheim, poate ma puteti ajuta.
De vre-o 3-4 zile a inceput sa scada debitul la filtru si scade din ce in ce mai bine, de aceea m-am si alarmat. Tin sa precizez ca filtrul l-am spalat acum 2 saptamani, iar furtunele le-am curatat in decembrie (furtunele le curat odata pe an, de 10 ani de cand am acvariu). Problema este ca am incercat sa scot teava cu gauri prin care iese apa din filtru sa vad cum merge fara ea si a inceput sa-mi bage mizerie in acvariu. Ma gandesc ca prin teava respectiva nu pot trece mizeriile si de aceea nu intra in acvariu dar cred ca infunda incet gauricile din teava.
Intrebarea mea este, de ce filtrul arunca mizerie in acvariu?
Multumesc anticipat!
|
 |
|