| Message |
|
|
|
Salut !
Bazinul tau e mic, nu-l mai aglomera!
- opreste betta,
- opreste cei 2 guppy... daca sunt pereche, atunci mai cumpara inca o femela.
- cumpara un sanitar (corydoras),
- scapa de zebra!
- NU cumpara tetrazona (sunt rautaciosi si agitati).
Atat!
|
 |
|
|
bilti wrote:... mai merge si o smecherie cu o sticla intoarsa si un furtun pus pana la nivelul dorit al apei. daca scade nivelul in bazin curge apa din sticla iar cand se umple pana la furtun apa din sticla nu "mai primeste aer" si se opreste cadera...
Asta era ideea!... am vazut-o pusa in practica la cineva, era facuta in asa fel incat putea sa tina pamantul ud la niste ghivece de flori.
|
 |
|
|
|
Radule, explica-ne putin care e principiul de functionare... inteleg eu cate ceva, da' e mai bine sa ne clarifice cineva... thanks!
|
 |
|
|
Hmm, daca ideea mea merge (plm, ramane de verificat in practica  ), atunci sistemul nu necesita nimic electric.
|
 |
|
|
Hmm, ia sa mai venim cu noutati
- ma deranjeaza "vizual" colturile rotunjite ale bazinului... imi deformeaza imaginea si treaba asta ma scoate din pepeni.
- vreau sa "intorc" acvariul invers... ca pe vremea copilariei, cand strigam "Pensionarii, fata la perete!".
- vreau sa-i construiesc o cusca de pal, cu 2 pereti... o sa incerc o schita, sa vedem ce-mi iese.
- am o idee legata de un sistem de autocompletare a apei evaporate... numai ca e atat de nebuneasca incat nu imi vine sa o expun aici pana cand nu o testez  ...
- Florica s-a invatat sa vina "la mana", chiar fiind tinut in cusca de plexiglas... Ana e incantata! Eu, la fel
- vreau sa ridic, cu vreo 5-7 cm mai sus, tot decorul ala din piatra... ceva sugestii?
|
 |
|
|
@HumanFace: La intrebarile tale... DA, DA, DA
- coralii "de inceput" trebuie sa fie din soiul cel mai rezistent...
- CUC-ul ala e in regula,
- baga si antiphosu', nu mai sta pe ganduri.
PS: Eu am ciclat practic acvariul avand inauntru un pagur si un melc Trochus... plus niste tulpini de Palythoa si Parazoanthus.
|
 |
|
|
|
Ionut, ce s-a intamplat cu ultimul clip?... apare ca si "removed by the user".
|
 |
|
|
|
Mihai, lasa lenea si fa schimburile alea de apa in mod regulat... si n-o sa ai nevoie de niciun fel de aditii, la nimic!
|
 |
|
|
Ce va place sa va jucati cu nervii nostri!  ... Ciprian, fa bine si du-te pan' la Gabi, cu aparatul foto cu tot  ...
|
 |
|
|
|
Prinse atunci de-o bucata de plexiglas, indoita in forma de "U"?... si care se atarna de marginea acvariului?
|
 |
|
|
Intrebare de profan: De ce nu "mesteriti" voi pompele alea?... si tu si Laura, si oricine mai are pompe din astea "cu probleme de fixare"...
Asa, la repezeala, eu as cumpara un magnet (din ala de curatat peretii) si as fixa cumva ventuza pompei de magnetul interior... ceva poxipol, putina atentie si pompa va sta acolo unde o pui  ... basca, o poti muta dupa dorinta, oricand ai chef.
|
 |
|
|
viulian wrote:... Nu vad nici un impediment la il a avea totusi si la un acvariu mic (sa zicem 30L) facut la comanda nu ?
Hai, hai... te mananca, este?
|
 |
|
|
|
Salut, bun venit pe forum!
|
 |
|
|
mihai2000 wrote:Pai daca 1 luna nu a avut pic de lumina de unde alge  Acum am bagat ....dar program de criza ca nu vreau sa am de munca prea mult.
Astept sa scoateti "bunaciunile" pe piata ca sa am de unde sa achizitionez (sau daca mai faceti comanda sa ma luati in calcul)
Am mai masurat Mg si Ca si sunt 0 asa ca o sa incep sa fac niste aditii. Aveti niste recomandari ?
- O sa te manance-n cur sa dai "lampa mai tare"... e inevitabil
- Nu te grabi cu "bunaciunile", vezi intai ce-ti merge si ce nu...
- Nu prea cred ca ai masurat bine nivelele alea de Ca si Mg, pentru ca nu au cum sa fie "zero"  .
- La bazinele noastre, schimbul de apa saptamanal este "sfant" si ne scuteste de aditii si alte asemenea "manevre delicate"...
|
 |
|
|
Te umplusi de corali, dom' profesor  ... foarte frumos, imi place ce vad!
PS: Pare cam gol, la capitolul "pesti".
|
 |
|
|
Superb, de mare exceptie!
|
 |
|
|
|
Oh, imi pare rau!
Sper sa repui totul pe picioare cat mai repede... bafta!
|
 |
|
|
Aha, deci asa  ... am vazut ca ai lipit GSP pe peretele din spate, desi nu povestesti nimic de asta  ... uite-ti una din poze, oleaca ajustata (Gimp - Colors - Levels).
Sugestii:
- Ciupercutele verzi ( discosoma) iubesc umbra, deci le poti "trage" mai la baza pietrelor.
- Piatra aia cu palythoa o poti lasa mai jos, alea-s niste oratanii care cresc "ca din apa"... o sa te napadeasca repede, ai sa vezi cum gasesti polipi prin toate colturile acvariului.
- L-am rugat pe Andy din Constanta sa imi trimita si mie 2-3 creveti autohtoni, la tura asta... unul dintre ei o sa ajunga si la tine.
Felicitari pentru acareturi, trebuie neaparat sa vorbim despre carcase si despre komatexuri!
Later edit: Am vazut intre timp ca si Roni ti-a sugerat sa lasi paly mai jos...
|
 |
|
|
|
Wow, superb!... nota 10!
|
 |
|
|
LauraP wrote:Multumesc de primire ...
Constat cu surprindere ca sunteti destui pe care ii cunosc, si de care chiar imi amintesc, din zilele bune de acvaristica dulce, dar si prieteni pe care imi place sa-i aud sau sa ii intalnesc ;-)
Mda, cam suntem destui  ...
LauraP wrote:.. Voi incepe un jurnal, ca poate mai sunt unii carora le place sa invete din greselile altora.
Jurnalul este o idee excelenta, e o suma de experiente care trebuie impartasita. Asteptam cu nerabdare!
|
 |
|
|