[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai2206
Forum Index » Profile for mihai2206 » Messages posted by mihai2206
Am gasit. Au cateva magazine. Aprox 5200-5500 ron. Iar o pompa de valuri Vortec MP10 am gasit cu 1100.
Ce magazin mi-ai recomanda ca sa gasesc lucrurile astea?
Am inteles cum e cu DIY. Nu prea e genul meu. Sunt mai repede tipul de utilizator final. Aproape sigur nu voi fi niciodata acvarist in sensul patimas al cuvantului. Ma gandesc destul de serios la a apela la o firma specializata inclusiv pentru mentenanta. Dar vreau sa ma documentez pentru ca nu vreau sa mi se bage pe gat chestii inutile sau de proasta calitate. Am experienta in asta pentru ca traim in Romania.
Un sfat de la voi in sensul de a-mi recomanda o firma de incredere cred ca mi-ar prinde bine.

Multumesc pentru raspuns. Continui documentarea.
Multumesc pentru raspuns. Sunt in plin proces de studiu si cam 2-3 luni chiar am la dispozitie pana va fi gata locatia. Stiu cate ceva despre ciclul azotului, dar nu stiu cum influenteaza acvaristica. Nu stiu ce inseamna DIY dar aspectul exterior e destul de important. O sa fie o casa noua, intr-un living nou. Prefer sa coste mai mult din punctul asta de vedere. 170 - 250 e spatiu pe care cred ca mi-l permit, dar cu putin noroc ar putea sa fie si mai mare.
Ma uit acum la link si iti multumesc inca o data pentru raspuns.
Buna seara. Ma numesc Mihai.
Am stat destul timp pana sa imi fac curaj sa scriu pe forumul dvs. Imi doresc mult de ceva vreme un acvariu marin si m-am decis sa imi iau inima in dinti cu ocazia unei mutari. Am rasfoit ''coltul incepatorului'' pe aici si era cat pe ce sa imi treaca. Incepatorii dintre dvs. sunt atat de incepatori incat folosesc cuvinte pe care eu nu le stiu. Sunt probabil cel mai incepator dintre incepatori. In afara de vreo doua - trei tentative acum foarte multi ani, cand eram pusti, incercari care nu merita a fi mentionate, nu am facut decat sa admir de la distanta acvariile.
Am vorbit cu cativa amici un pic mai priceputi si am primit raspunsuri de genul ''nu te baga la apa sarata ca iti prinzi urechile'', ''de ce nu iti iei intai unul de apa dulce'', etc. Dar sunt perseverent. Imi doresc mult sa vad in fiecare zi doi pestisori inotand pe langa o anemona.
Imi pot permite, ca si dimensiuni un acvariu de genul Red Sea REEFER 170 sau 250. Banii sa spunem ca nu sunt pentru moment o problema daca nu se ajunge la sume foarte mari.

Acestea fiind spuse, cu speranta ca n-o sa radeti foarte tare de lipsa mea de experienta, va rog sa imi spuneti cu ce sa incep, la ce echipamente sa ma gandesc, eventual la ce furnizori. Nu ma supar si daca primesc raspunsuri de genul ''las-o balta si ia-ti mai bine un fototapet''. Mi-a mai spus-o un amic glumet.

Va multumesc mult si anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Forum Index » Profile for mihai2206 » Messages posted by mihai2206
Go to: