[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei3333
Forum Index » Profile for Andrei3333 » Messages posted by Andrei3333
Da din cate vad este baktopur dar nu a fost administrata corect e mult prea putin ... si eu am patito la fel cu cei de la pet-shop multi dintre ei o iau doar ca pe un loc de munca oare care si nu isi dau foarte mult interesu si adevarul e ca de ce si lar da la ce salari sunt, daca nu au ei acvariu acasa si sa ii pasioneze lucrul asta de geaba.... eu m-am documentat ca imi parea rau sa imi vad pesti cum se duc si mie mi-a dat rezultate si puneam o pastila la 12 ore la 80 litri iar neoni nu au patit nimic tinand cont ca pastila contine si sare (adica concentratia de sare este mica)
Da incearca tratamentul cu Baktopur se gaseste in majoritatea pet-shop o pastila la 24 ore si 15 % apa schimbata timp de 3 zile(adica dupa ce schimbi apa arunci o pastila si in 3 zile trece boala... temperatura este oky deocamdata, dupa 3 zile incerci sa o scazi treptat ..... am avut si eu problema asta si asa am reusit sa scap doar cu un singur deces..
Cat despre populatie da este cam mare ideal ar fi sa te hotaresti intre neoni si zebre si intre molly si xifo pe mine daca ma intrebi asi face un acvariu mai mare) eu am unul de 80 L si la vara vreau sa il fac de 100+
In nici un caz sare pentru neoni singuru tratament pe care poti sa il urmezi este cel cu SERA Baktopur dar nu mai mult de o tableta pe zi timp de 3 zile si schimbata apa zilnic timp de 3 zile 15 - 20% deoarece si Baktopur contine o concentratie mica de sare iar neoni nu se inpaca bine cu sarea,dar cea mai buna varianta pentru neoni mai ales daca sunt mai mici este cum a spus si criss.z cresterea temperaturi.Dar inainte sa urmezi tratamentul cu baktopur spunene te rog ce alti pesti mai ai in acvariu si de cati litri este?
Am avut si eu problema asta...e vorba de Ichthyophthirius (boala punctelor albe, gri?) dar nu sunt sigur daca asta e si la tine,daca pui o poza sau si ne spui si ce alti pesti mai ai prin acvariu poate te putem ajuta...dar pentru inceput separal de ceilalti de obicei ori ce boala ar fi cu puncte albe e contagioasa din cate am citit si eu
Multumesc pentru raspuns!!am crezut ca e ceva contagios si imi faceam griji pentru ceilalti pesti,cu toate ca e cel mai mic dintre toti asta imi daduse mari batai de cap
Buna seara!

Sunt incepatur 2 luni in domeniu
Am un acvariu de 80L Cu (6 Neoni,3 Guppy,1 Loricaria 7 Xipho (dintre care 6 noi nascuti pe 01.01.2017) ,2 sanitari,si doi melci)
Temperatura apei am crescuto azi la 28C de obicei o tin 25C

Problema mea este ca unul dintre neoni a inceput sa prezinte unflaturi in zona abdominala am facut si o poza sper sa ajute!
image
Buna Seara!!!

In seara asta am observat ca 1 dintre neoni a inceput sa prezinte unflaturi in zona burti ...tin sa mentionez ca sunt incepator in domeniu dar incerc sa invat
am facut si o poza nu foarte reusita dar sper sa ajute
image

Forum Index » Profile for Andrei3333 » Messages posted by Andrei3333
Go to: