[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DanAnt
Forum Index » Profile for DanAnt » Messages posted by DanAnt
Multumesc pentru raspuns, am cautat in descrieri la sera pe toate partile, n-am gasit specificatii PAR
Am de la ei setul moonlight montat pe acvariul de 60l si imi place efectul pe care-l da, desi la luna plina e cam multa lumina...
Pe un forum german am gasit o discutie, un om avea acvariul apropiat de dimensiuni cu al meu iar cei de la Sera ii recomandau 4 neoane! :O
Cam scump!

Mai incercam, mai cautam!

Multumesc, o zi buna!
Salutari,

Sunt in procesul de a strange echipamente pentru un upgrade la un acvariu de 200l (100x40x50) si am ajuns la partea de iluminat.

As vrea sa stiu parerea voastra despre sistemul de la Sera din titlu, daca a avut cineva de-a face cu el.

Sau, o parere pe baza specificatiilor.
Ma gandeam la un Daylight sunrise (6000-8000K, 82 cm, 1067 lm, 22w) si un Plantcolor sunrise (2450K, 82 cm, 287 lm, 11w) deci 1354 lm si consum 33w.

Credeti ca s-ar preta pentru plante cu cerinte medii de iluminat?

Multumesc!
Rundas wrote:
AnX wrote:Pentru poluarea topicului altui utilizator cred ca se recomanda utilizarea a 200 ml de koala, care se toarna direct intr-un post nou, nu?

Nu e foarte politicos sa furi un topic asa.

Total de acord. Ma rog... nu intr-un post nou ci intr-un topic nou

Sper doar ca initiatorul acestui topic sa nu se supere prea tare si sa inteleaga ca este un caz de forta majora iar n3bunyky sa-i ofere ceva traditional italian pentru deranj

Nu-i bai, a gresit, se mai intampla.

Pestisorul meu auriu, in ciuda arsurilor, de dimineata era vioi, a mancat bine, nu sunt probleme..inca. Mi-e frica de infectie asa ca am dat drumu la UV si am pus o lingurita de sare in apa.

La acvariu', m-as juca cu silicon negru (am gasit la 13 RON) si cu plinte pe margini sa acopere dezastrul ce-o sa-mi iasa )
Va multumesc pentru sfaturi,

legat de acvariu, are sticla de 6mm, a fost reparat intr-un colt unde fusese spart (ultima poza) iar siliconul folosit nu pare de calitate.... in multe locuri s-a exfoliat de pe sticla cand am dat cu buretele si a facut mucegai intre silicon si sticla...

L-am dus afara, l-am detartrat cu otet si apa si l-am umplut sa vad daca tine. Si acum tot afara sta )

Am auzit totusi ca ar avea la Hornbach de 200l pana in 300 ron, poate ar fi o varianta mai buna.

Pestisorul, da, ieri cand am facut schimbul de apa era bine, vioi, seara am facut testul de apa sa vad daca e ceva in neregula dar nu l-am vazut fiind intuneric in acvariu iar azi cand am fost sa-i hranesc am vazut "dezastrul".

Poate era ceva necurat in apa aia distilata...
Of!
Salutare, numele meu este Daniel si sunt nou pe acest forum si in acest hobby.

Incep cu acvariul, Aquael Leddy 60, filtru Sunsun HW-403b si incalzitor 100w primit cadou cu 7 luni in urma.
Inceputul a fost greu dar cu ajutorul informatiilor de pe interneti si in special de pe acest forum, cumva am reusit sa aduc acvariul intr-un echilibru precar pana la schimbul de apa de ieri.

Datorita faptului ca am probleme cu apa de la chiuveta (NO3-25, GH->21) am hotarat sa amestec 5l de apa distilata cu 25 de la retea. Imediat dupa adaugarea apei, Egeria densa ce o am in acvariu a facut "muci" in apa iar azi dimineata mi-am gasit si pestisorul auriu zdrentuit si cu urme ca de arsura pe corp.
Mentionez ca la schimbul de apa am procedat diferit de alte dati, am turnat Aquasafe in acvariu apoi am umplut cu apa de la chiuveta..
Ce poate fi? Arsura de clor?..

A 2-a problema, mai putin presanta ar fi, am intrat in posesia unui acvariu de 160l, 80x50x40 care pe langa zgarieturi (cu care pot trai) imi pare ca are si ceva probleme pe la lipituri..
Ce ziceti, pot trai cu el in casa?

Multumesc

Forum Index » Profile for DanAnt » Messages posted by DanAnt
Go to: