Buna ziua si bine v-am gasit ,
Sunt nou pe acest forum drept urmare nu aruncati cu pietre daca am gresit cu ceva.
In primul rand vreau sa va povestesc putin despre mine si aceasta pasiune : Am un acvariu extrem de mic pentru ce specii am in el ( yelow si demasoni ) mai exact 110 litri brut ... nu mai spuc ca am un filtru extern jalnic, un aquael cu 400 l/h , am realizat ulterior ca nu este suficient drept urmare am mai adaugat un filtru intern tot aquael care teoretic are 1000 l/h sa spunem ca acum am rezolvat marea problema pe care am avut-o timp de un an cu calitatea apei

.
Fara prea multe povesti doresc sa va prezint marele proiect la care m-am gandit deoarece imi este mila de pesti pentru ca ii chinui cu acest acvariu.
Sunt pe cale sa fac un acvariu cu :
Dimensiuni : 170 lungime - 70 latime - 65 sau 70 inaltime ( nu sunt inca hotarat la inaltime deoarece stiu ca mbunele nu au nevoie de un acvariu foarte inalt dar vreau sa iau in calcul ca nu voi avea apa pana in buza acvariului si cu sigurata voi avea un capac plus dimensiunea de la nisip )
Grosime sticla : m-am gandit initial la sticla de 10 mm grosime dar am hotarat sa o fac de 12 mm pentru siguranta mea
La sticla m-am gandit ca doar cea frontala sa fie ultraclara iar restul normale
Nisip : 0,4-0,8 granulatie
Roci : Calcaroase procurate din zona multoasa mai exact Bicaz Chei / Lacul Rosu
Lumina : in momentul de fata am o banda led dar nu sunt convins de luminozitatea ei asatar ce imi recomandati ? Neon sau led?
Filtrare : Aici am avut ceva batai de cap deoarece nu mai vreau sa am probleme cu calitatea apei si vreau sa ma asiur ca am o filtrare mai mult decat ok drept urmare dupa cateva cercetari am constatat ca Fluval FX6 ar fi ok .
Acum intrebarea mea este urmatoarea : Stiu ca filtrarea trebuie sa fie cel putin de 7 ori volumul acvariului iar FX6 are 3500 l/h . Prietenii mi-au spus ca un FX6 si un filtru intern Aquael Turbo 2000 este suficient dar am sesizat ca e cam la limita . Este recomandat sa pun 2 FX6 ? in loc de filtru intern ? ma gandesc ca e mai rentabil asa dar am nevoie de parerile voastre .
Acum m-am blocat la stand ... ideea e ca vreau sa il fac din otel si m-am gandit la teava otel 40x40x3 cu toate ca am inteles ca e ok si cu 2 in carne dar iar am mers pe siguranta mea . Nu vreau sa imi asum nici un risc chiar daca costurile vor fi putin mai mari.
Rugamintea mea este urmatoarea : Rog membrii ce au un astfel de proiect sa imi arate cum ar trebui sa fie standul construit ...
Ma bucur sa fac parte din acest forum si sunt dispus sa ascult orice parere/sfat avand in vedere ca inca invat .
Va multumesc pentru atentia acordata si sper sa finalizez proiectul cu brio.
Revin cu poze de la actualul acvariu.