Message |
|
Nu @rari,scuze,nu am precizat,era pentru rxget 21.
|
 |
|
Evident ca avand un acvariu cu doua frunze de anubias,un castel si 30 de pesti,e nevoie de ditamai filtrul.Aici nu ma refer la acvariul tau,e doar un exemplu.
Cum am scris mai sus,e doar o parere personala,totusi raspunsul tau e cam rautacios.
Ps scuze pentru continuarea discutiei,poate nu are legatura cu acest topic.
|
 |
|
Nu va contrazic,dar nici nu va dau dreptate.Majoritatea acvariilor vin din fabrica cu filtru intern (juwel,ferplast,vitakraft,asko?l etc).Sunt si alti factori de luat in calcul,nu e doar" am filtru si atat".
E doar parerea mea personala,sper sa nu ma injurati.
|
 |
|
De ce nu?
|
 |
|
Salut.Norocos baiat,direct un 200 litri. Filtru intern sau extern,amandoua is fac treaba,doar sa ai grija sa fie adecvat cu capacitatea acvariului.Pentru plante,depinde si de lumina,poti incepe cu plante usor de intretinut.
Acvariul il cumperi gol?adica doar sticla?
|
 |
|
Ok,mersi frumos.
|
 |
|
Ok. In afara de co2 lichid le mai dai altceva?pastile la radacini sau ceva de genu asta.
|
 |
|
Salutare tuturor.
Teoretic vorbind (scriind),dupa cate zile de la introducerea co2 in acvariu ar trebui sa se vada rezultatele?Am inceput de ieri cu 2 bpm,usurel asa,sa nu am surprize neplacute.Ma refer la plante,nu la calculator.
Multumesc.
|
 |
|
Salut.
|
 |
|
Vallisneria si cryptocoryne nu se inteleg in acvariu,ori una ori alta.Mai adauga niste plante cu crestere rapida,te ajuta.
Eu am un eden 511,teoretic pana la max 120 litri, acvariul e un juwel lido 120.Tin debitul la minim de 3 luni,inca nu l am curatat niciodata si nici nu va fi nevoie prea curand.
Revenind la problema ta,nu cred sa fie filtrul de vina,poate dai prea multa mancare.
|
 |
|
Ce plante ai in acvariu,Mihai?
|
 |
|
Amano mi se pareau cam mici,asa ca am luat 3 palaemonetes,au cam 3 cm.Aveam si niste alge verzi,nu stiu cum se cheama,da-n doua zile au curatat tot.
La marimea lor,nu au probleme din cate vad eu,cel putin pentru moment.Va fi mai greu cand si daca se vor reproduce apistogramma.
|
 |
|
Nu o vad prea des,mai mult sta ascunsa.O prind pana la urma si pe asta.
Dar revenind la creveti,e cineva care ii creste la un loc cu ciclidi nani?
|
 |
|
Am mai prins vreo 3 pana acum,pe asta aseara am vazut-o.
|
 |
|
E un juwel lido 120,cred ca vreo 100 de litri.Am o insecta care seamana cu o libelula,doar ca nu are aripi,e de marimea unui crevete de ala rosu si nu se ating astialalti de el.
Am citit ca crevetii amano ajung pe la 4,5 cm,ar fi greu de reprodus in acvariu.
Nu tin neaparat sa-mi faca pui,dar nici nu m-ar deranja.
|
 |
|
Salutare.
Daca as pune si vreo 6,7 creveti in acvariu,ar putea trai linistiti sau i-ar fugari astialalti in continu?Am deja 20 de neoni,sant inca in crestere,au cam 2 cm si am si o pereche de apistogramma borelli.
Am ceratophillum care il las sa pluteasca,mai intra mancare printre fire si mucegaieste,ma gandesc ca crevetii ar trai bine in el.
|
 |
|
Vad ca multi dintre voi nu aveti incredere in betisoarele pentru teste,totusi eu le vad cat de cat valabile.Cand am umplut acvariul,apa avea un ph de 7,3,asta din analizele lor.Nu am nimic in acvariu care sa-l mareasca,din contra,lemnele de manila care in teorie il micsoreaza.Solutia despre care era vorba in primele randuri,este o solutie pe baza de stejar,cel putin asa scrie pe eticheta.Apoi,cu apa maronie in acvariu,estetic e intr-adevar mai frumos,iar pestii au culori mai aprinse.Am si redus din lumina.
|
 |
|
Revin cu o nedumerire.Azi am testat apa din acvariu in doua magazine diverse si o data acasa:
Primul magazin PH 8,KH 7 si GH 6.Test cu picaturi.
Al doilea magazin ,doar PH ul,intre 7,3 si 7,5.Test cu picaturi.
Acasa PH 6,8-7,2 ,KH 6 si GH 14.Test facut cu betisoarele alea de la jbl.
Cum imi dau seama care greseste?
|
 |
|
Salut.Daca un peste are corpul decolorat sau sa zicem cu culori spalacite,este stresat,bolnav sau nu traieste in conditii prielnice.Dar in schimb,cand este mai inchis la culoare,in special cand luminile sunt stinse,e ceva bun?Multumesc.
|
 |
|
Salut.
|
 |
|