| Message |
|
|
|
pt fuzz, eu iti recomand niste SAE , stiu sigur ca le place despre alga asta
|
 |
|
|
mmmmmdaaaa....asa deci.....in urmatoarele zile voi avea si o pereche de ramirezi in bazin
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
un mic acvarist wrote:Am eu o idee:scoate toata apa din acvariu,plantele,decorul,filtrul si restul apoi uitate prin toate.Deparaziteaza plantele stropindule cu apa fierbinte!!!!!!-STROPIT-!!!!! nu udat ca iti moare planta ca acele libelule obisnuite cu 28-27 de grade cum ai in acvariu,o sa moara la apa fierbinte(fii atent sa stropesti toate frunzele).Daca ai o sticluta cu pulverizator(nu de la aerosoluri sau deastea)e perfect!.Dar sa nu stropesti in exces!Moare planta.Pe decor artificial cum ar fi vreanga de vita de vie sau piatra de marmura poti sa le stropesti cat vrei,dar te rog atentie mare la plante!
Ai cam inviat un post din 2008  cred ca au murit si puii puilor libelulei respective, iar sfaturile care le dai ....nu stiu unde le-ai auzit tu sau cine ti le-a recomandat dar sunt total eronate.
|
 |
|
|
|
pt ancistrusi poti lua nuci de cocos, sau alte buturugi. Ideea e ca vasele respective pot contine diferiti compusi care iti vor afecta apa si proprietatile ei.
|
 |
|
|
de ce nu incerci cu lama? sau cu JBL Blanki?
|
 |
|
|
ori asta ori sa ne zici cum le inrosesti  care varianta vrei tu  ) dar a lu alber da mai bine
|
 |
|
|
eu nu vorbeam de experienta in acvaristica, vorbeam de experienta in plante  Pe parte de fertilizare nu stiu cat te vor ajuta produsele sera. Eu ma refeream la ceea ce vrei tu sa faci, stilu "amano" Sa te informezi ce inseamna un acvariu plantat : Lumina , fertilizare, co2, apa , plante etc
|
 |
|
|
|
welcome. Eu zic mai intai sa te informezi inveti si sa testezi la greu apoi sa treci pe acvarii plantate. Nu ti-o zic cu rautate, te poti lovi de un esec imens care poate duce la dezamagire, si de acolo te vei trezi ca vrei sa arunci bazinu pe geam
|
 |
|
|
|
In sfarsit ai luat decizia sa ni te alaturi, welcome
|
 |
|
|
AngelTudorache wrote:Salut,
in cazul in care nu am aditie de CO2 cum se dezvolta aceasta planta?
Multumesc mult..
Ti-am raspuns si pe PM ... "Salut angel, eu am avut planta si in bazin fara co2 dar nu a stat foarte mult timp fara, asa ca nu iti pot spune ca va rezista sau ca nu va rezista. Imi pare rau dar in toate bazinele in care am pus-o am avut aditie de co2"
|
 |
|
|
|
pretu scade la 20ron/buc mai am doar 4-5 buc disponibile, accept schimburi cu hc si utricularia
|
 |
|
|
Salut Domnu, bine ai venit printre noi, vezi ti`am zis eu ca o sa iti placa  Sa te bucuri cat mai mult de noi si de sfaturile baietilor de aici , ai sa vezi ca intradevar merita
.....cum mah sa ma maziliti.....bineeeee, nenea alber lasa ca nu te mai sun eu cand te prinde generalu in bucatarie si o las sa te chinuie maxim...MAXIM am zis , iar pe nenea faraonu ....aaaahm .... gasesc eu ce sa ii fac si lui
Auzi ...sa ma maziliti ..... tz tz tz
ps: mi-am permis sa iti editez unpic primu most sa se vada pozele ....asa sa starneasca mai mult interesu
|
 |
|
|
foarte frumos arata ariciu bravos; 2questions
1: ce planta e a 2`a poza?
2: ce valori ai in bazin?
|
 |
|
|
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:daca ma supar poate pun in spate doar acicularis si in fata parvula si ATAT  )
Daca faci asta te banez in chinuri groaznice  ....... apoi vin si io la mare pe capu' tau  .
si-un fir marcandra  , dar asta bineinteles DUPA ce vii la mare , poate asa te corup SI PE TINE sa vii la mare
|
 |
|
|
alber wrote:Se tine bine piticu', chiar ca e...jungle.
Dar cel mai mult imi place lampa
Astazi i-am facut o mica intretinere ca facuse unpic de alga filamentoasa in mossu de la suprafata iar monosoleniumu devenise o tufa mare de tot incat pietrele nu se mai vedeau deloc. Se umbreau una pe cealalta , nisipu alb mai disparuse din el de la schimburile de apa si aspiratu resturilor de mancare si mizerie. De mers merge foarte foarte bine iar mossu creste incredibil de bine, vreau sa mai fac rost de niste fissidens sa inlocuiesc monosolenium, mai am unpic pe ici pe colo dar are clado in el si parca nu m-as risca
Cat despre lampa, oricat de suparat ai fi pe zi nu poti sa nu zambesti cand o vezi....imi face viata mai usoara
|
 |
|
|
alber wrote:
pc.ciprian wrote:Invitatia mea de a veni la mare sa il vezi live macar pt un weekend inca e valabila, trebuie doar sa vrei
Io zic sa nu insisti. Pe data de 11 imi fac vant catre marea noastra mica. Si sa mor daca scapi
Puteti ierta oftopicul?
ma tot ameninti de la inceputu verii si nimic....eh, hai sa te vaz...cat despre offtopic.....cred ca iti voi da un warn...dar mai ma gandesc
|
 |
|
|
utricularia aia mai are unpic si iese dinbazin sa te manance  Imi place maxim am zis, chiar da bine cu geamu ...mi-ai dat o idee
|
 |
|
|
si daca tot sunt la capitolu update-uri frumos ar fi sa mai pun si aici ceva nu?
Dupa un schimb de apa, si o mica pieptanare
|
 |
|
|
alber wrote:Da, te inteleg, d'ala am si io (cred ca mai mic decat al tau), dar ciprianul ma scoate din sarite.
Invitatia mea de a veni la mare sa il vezi live macar pt un weekend inca e valabila, trebuie doar sa vrei
RSV wrote:Frumoase cioate Cipriane, insa nu imi place ingramadeala din spate  , insa am rabdare si incredere ca o sa fie ceva frumos cand gazonul este full. 
Nici mie nu imi place ingramadeala, dar am bagat tot din bazinu vechi, am aruncat doar ce era in stare cat de cat mai nasoala, dupa ce incepe sa isi mai revina plantele care este, sper sa fac cateva tufe frumoase si atat. Sa vedem cum evolueaza ca daca ma supar poate pun in spate doar acicularis si in fata parvula si ATAT  ) ,eh...ma aiuresc si eu ca nu cred ca ma lasa inima sa dau din specii si sa nu mai aiba tente de olandez
|
 |
|
|