Message |
|
Asta era si ideea experimentului, ph mic. Nu vreau sa setez ph-ul pentru plante, vreau plante care merg bine in apa acida si moale, Am folosit in bazinul asta deja soil si gravel..stiu cum startez.
M-ar tenta o combinatie de Eriocaulon cu Tonine...
|
|
|
Salut! Ma pregatesc sa fac un nou setup, in Dennerle Scaper's Tank 50L. Ce am in plan:
-deponit mix pro (am deja) + Crystal Quartz Gravel Black (de cumparat) sau Scaper's Soil (am deja);
-Dragon Stone, mopan mic, red moor (exista);
-2x Dennerle Trocal Led 18W + Dennerle Trocal Led Control (exista);
-instalatie CO2 Dennerle (butelie, reductor cu valva incorporata, ph controller...) (am deja);
-Scaper's Flow (exista si pot suplimenta cu inca unul);
-exista apa de osmoza (folosesc la caridine), retea sau combinata;
-ma gandesc la 25-30 Boraras Merah (potriviti pentru nano acvarii si merg la ph 4.0-6.5 ( );
Plante....
Ma gandesc sa dau in CO2, ca surdu-n clopot si sa incerc sa-l tin pe la 5.0 . Vreau Araguaia, am avut si a mers bine cu o singura lampa, ma gandesc ca in configuratia actuala cu 2...va fi si mai bine.
Ce plante mai merg bine la ph 5.0 si apa moale?
|
|
|
Pana pe 5 ianuarie, 2025, toate preturile din anunt sunt cu 10% reducere.
Electrovalva JBL ProFlora v002
Reductor de presiune JBL ProFlora m0012
Ph Controler JBL ProFlora Control Touch
Virgine, luate pentru ceva proiect abandonat.
1200 ron.
Bonus - Jbl Top Clean II, a fost probat, e ca si nou, doar desfacut.
2 Lampi Eheim + Eheim dimmer Day&Night - Daylight & Plants
Filtru Oase Biomaster Thermo 250 (4 sertare / matrix si ceva de la Eheim)
Dennerle pH Controller Evolution DeLuxe
Sonda Ph reincarcabila Dupla
Reductor co2 dennerle evolution space
Acvariu sticla ultraclara 10mm 800x450x050 (Lxlxh) (nu mai retin daca a fost lipit la Aquadec/Acvaconcept sau in colaborare. Oricum, nu e lipit de nea X in piata)
3300 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
Pe bucati, vor fi alte preturi.
Bonus pentru tot pachetul :
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Injector CO2 JBL Proflora;
-Substrat vulcanic;
-Mopan (3-4 bucati mari);
-Suport lampa (3 seturi pentru pus direct pe sticla + unul suspendat).
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 350
Dozator automat Askoll Roboformula nefolosit - 150
Tetra aps 100 - 40
dennerle quantum evolution - 250
dennerle profi 2000 - 150
electrovalva bavaria fluidtec - 150
electrovalva WYIN Special C)@ Coil Plants - 60
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.11.40.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.13.15.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.10.58.jpeg]
|
|
|
1200 ron.
Acvariu sticla ultraclara 10mm 800x450x050 (Lxlxh) (nu mai retin daca a fost lipit la Aquadec/Acvaconcept sau in colaborare. Oricum, nu e lipit de nea X in piata)
3300 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Substrat vulcanic;
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 350
Tetra aps 100 - 40
dennerle quantum evolution - 250
dennerle profi 2000 - 150
electrovalva bavaria fluidtec - 150
electrovalva WYIN Special C)@ Coil Plants - 60
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.11.40.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.13.15.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.10.58.jpeg]
|
|
|
Va place sa va complicati viata! De la o picatura, nu se mai calibreaza corect! Daca tot vrei sa fie ,,impecabila'' intre solutii, tamponeaza usor nu sterge.
|
|
|
Ti-am dat manual. Nu exista x timp trebuie sa lasi sonda. Iti arata controller-ul pe display cand termina calibrarea. Pot fi 2 sau 8 min... . In manual, ai pas cu pas, atat prima calibrare a sondei, cat si recalibrarea periodica.
|
|
|
N-am gasit locul plin de verdeata si liniste, unde se posteaza intrebarile existentiale, asa ca ma desfor cum pot...
N-am priceput, daca am un post la rubrica vanzari, cum modific (saptamanal, bineinteles!), postul respectiv? Ca doar n-oi deschide saptamanal altul, zic si io!
|
|
|
Se poate inchide. multumesc!
|
|
|
In pungute sunt bucati ramase de la diverse filtre, un skimmer...stiu cum e cand pierzi, strici , rupi o bucata de plastic si ramai cu ochii in soare...
Se dau unei singure persoana, ce face cu ele mai departe...
Restul ar fi...filtru substrat, filtru aer cu talpa, ceva material filtrant (ramas de la Oase si Eheim), niste buline nutritive de varat in substrat, skimmer (ar trebui schimbata/reparata garnitura de cauciuc), de curatat geamuri, aspirator substrat ...
|
|
|
Daca are dop, sa poti scoate si schimba zeama din ea, este reincarcabila. Daca e sigilata, e...vesnica.
|
|
|
Fiecare marca, probabil, are setari proprii. Cel mai safe, cauti manualul de utilizare pe net. Asa esti sigur ca respecti indicatiile date de producator. De exemplu, io bosorog, poate iti spun din amintiri si bat campii... . Daca nu gasesti, iti pot da una pentru Dennerle Evolution Deluxe, ca sigur am cel putin 2.
Na ici: - https://dennerle.com/en/products/co2/co2-accessories/co2-ph-controller-evolution-deluxe/
|
|
|
Dupa niste sesiuni de shopping OCD din trecut si amenajare spatiu de depozitare, am gasit tricourile cu Metalica...
1400 ron.
3700 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Substrat vulcanic;
|
|
|
Stiu cu sonda, cred ca am fost la tine sa o calibram impreuna, nu mai retin daca a mers sau nu.
- https://indoorgardens.ro/?s=ph+buffer&post_type=product&dgwt_wcas=1 - de aici erau alea, doar ca aveau alt ambalaj sau erau alta marca...
- calibrat la timp... aaa, stai mah, cand ai descoperit tu primul acvariu, erau din alea cu cornier si chit, inca nu inventasera astia siliconul! )))
|
|
|
dan.pavelescu wrote:Sonde de plastic care au functionat foarte mult si cu precizie (spre deosebire de sondele dennerle, jbl, care dupa 6 luni se duceau), au fost cele de la Pinpoint si Milwaukee.
O sonda din sticla gasesti aici: https://abc-zoo.ro/1324-sonda-ph-din-sticla.html
Eu iti recomand sa cauti o sonda reincarbabila (la abc-zoo nu se specifica, pune-le o intrebare referitoare la sonda daca e reincarcabila si daca au lichid pentru reincarcare).
1q Pave, sondele te tin mult si bine, daca le calibrezi la timp si cu ce trebuie! Daca o calibrezi cand deja iti arata controlerul balarii si cu solutii de plosnite de la chinezi....
|
|
|
- Am masurat parametrii apei si mi-a dat asa:
Cl2 1.5 mg/l
Kh 10
pH 7.6
No3 25
No2 0
Gh 14.
Ce pesti pot sa tin in apa asta? Caror pesti le place apa mai alcalina?
Daca aveam aptitudini de Mama Omida, o ardeam pe alte meleaguri! ))
Tropica - informatii despre plante;
Seriously Fish - despre pesti.
Daca cauti pe net, gasesti ceva informatie. Dupa ce te hotarasti la 2, 3, x specii care sunt ok in parametrii apei tale, te uiti si la compatibilitatea dintre ei.
Iti faci intr-un Word, Notepad...liste, notite si cand te apuci de treaba ai toata informatia stransa.
|
|
|
Cumpar sau schimb cu diverse produse de acvaristica, lampa Dennerle Trocal Led 18W.
|
|
|
Sa le luam pe rand:
- Poti sa ii combin intre ei sau trebuie sa iau un singur fel? - deci, vei avea un acvariu crud, neciclat, in care vrei deja sa bagi pesti...multi pesti... nu uita ca una din principalele calitati ale unui acvarist bun, este rabdarea!
- Lemnele le-am luat in considarare pentru scaderea pH-ului - iti vor scadea ph-ul, pana la un punct, cam cat elimina taninul din ele, la schimburi de apa posibil sa ai ceva cresteri/scaderi. Exista produse care scad ph-ul, dar cel mai sigur si controlat, ramane sistemul co2 cu ph controller. Un sfat, masoara parametrii apei de la reteaua ta si vezi ce poti tine in ea (plante si pesti), iti vei simplifica viata. Ulterior, cand mai adaugi co2, controler, osmozor...si experienta...poti incerca sa te complici.
- Daca folosesc substrat inert nu vor creste plantele mai greu? - depinde de plante, fertilizarea se face si in masa apei, nu doar in substrat. Pentru plante easy, nu e musai substrat fertil. Daca obtezi pentru un scape cu lemne, folosesti microsorum, anubias, bucephalandre, moss-uri...care, oricum nu au treaba cu substratul.
- Ce inseamna ca nu imi trebuie lumina puternica? - https://fishcove.co.uk/blogs/news/blackwater-amazon-biotope, un exemplu. Daca ai in plan capac sau lampa cu 4 neoane (iti sugerez sa mergi pe lampa, mai tarziu vei realiza ca e mai usor pentru mentenanta si in plus, parere personala, arata mai bine), pui intrerupatoare 2+2, nu unul singur pentru toate 4. Vrei mai putina lumina, mergi doar pe 2. Vrei mai multa, dai blana cu 4. Atentie cu lumina prea puternica si perioade prea lungi, o sa ai ferma de alge!
in principiu, seteaza-te pe ce vrei, amenajeaza, cicleaza, baga plante la greu din prima, selectezi ulterior ce pastrezi si pestii, cu incetinitorul. Fa ceva simplu la inceput, care sa-ti aduca satisfactie. Nu te complica, riscand sa ai esecuri si sa fi dezamagit!
|
|
|
Scuza-ma ca ma amestec...ca sa fiu sigur ca am inteles bine...esti incepator si este al 2-lea acvariu pe care il setezi?
In cazul asta, ia lucrurile mai usor. Scalarii si ramirezii, nu sunt pesti usor de crescut. Pana la convietuirea dintre ei, intreaba-te daca le poti oferii conditii ok pentru ei.
Apa - ciclide sud americane - apa moale si acida. Nu vad co2, cum vei scadea ph-ul apei?
Hrana - ar fi de preferat congelata, ideal vie. Traiesc si cu uscata, dar... .
Ramirezii, sunt chiar sensibili. Poti alege alte ciclide pitice sud americane, mai rezistente, cel putin la fel de frumoase si interesante.
Poti incerca un Blackwater, nu e complicat si ai sanse sa-ti iasa ceva interesant. Substrat inert fin, preferabil deschis la culoare, multe lemne, frunze de stejar, conuri de arin, pesteri din coaja de nuca de cocos, lumina nu foarte puternica. Ca idee, in mediul natural, scalarii papa neoni. In acvariu, nu e neaparat necesar, daca sunt hraniti suficient, dar partea buna, tin bancul de neoni la un loc. Apistogrammele sunt ciclide pitice cu un comportament interesant, de care nu te vei plictisi niciodata, mai ales in perioada de imperechere. Succes!
|
|
|
1500 ron.
|
|
|
Cum sa fie, complicat! De ce nu mergi pe varianta simpla si sigura, pompa de aer si bureti?
|
|
|
|
|