[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sefer jesirah
Forum Index » Profile for sefer jesirah » Messages posted by sefer jesirah
Message
Scuza-mi sinceritatea, dar arata..., cand ai luat pestii, te-ai interesat de cerintele lor, compatibilitate..? Botia mananca melci, nu mai era necesar tratamentul pe care l-ai aplicat. De curiozitate, ai idee cat ajunge botia pe care o ai (se vad 2) la maturitate si de ce spatiu are nevoie? Nu mai zic si de restul!
Par mai degraba de substrat, nu comunitari.
Silviu, proprietarul, e acvarist.
La 80000 de ore, durata de viata, cum specifica producatorul, cu o durata medie de 7 ore pe zi, o folosesti 30 de ani! De ce n-ai lua si controllerul original? Pe mine ma determinat sa o fac si controllerul stie sa faca destule, inclusiv sa duca 2 lampi!
,, cand sunt la munca sotia si baiatul ii cam tin la regim'' , ai mare noroc! In alte familii, din fericire nu la mine, cei din casa crezand ca le este foame, saracutii, le-au dat in prostie mancare si au facut varza acvariul! Atentie la frunzele de nuc, cu moderatie, contin mult iod!
Foloseste o farfurioara pentru mancare, nu se mai pierde mancare in substrat. Atentie la cantitate si intervalul dintre hraniri, intr-o poza pe geam, daca nu ma insel, se vede o planarie.
Viata e greu, lumea e rau...
Sau la fra-su...
De preferat, bureti! Vezi la toti crescatori, ce folosesc! Varianta cu filtru de substrat, e mai costisitoare, implica si substrat dedicat pt creveti, pe langa, niste material filtrant. Se face in cutie, nu pe toata suprafata acvariului, se schimba in functie de substrat si apa folosita, e mai complicat... Bureti!
Treaba asta cu crevetii, e si nu e complicata! Cum a zis cineva mai sus, cel mai important, intr-un acvariu cu creveti, STABILITATEA! Nu la plac schimbarile, mai ales bruste. Apa in care ii cresti, trebuie sa fie foarte curata, preferabil osmoza, remineralizata cu saruri. Apa de schimb, mereu la aceeasi parametrii! Personal, cand vreau sa incerc un produs nou, caut informatii pe net, inainte de achizitie si folosire. Daca vrei sa faci un bazin dedicat pentru creveti, bureti si pompa de aer, simplu si eficient!
La Acvaconcept, te-ai uitat?
https://www.facebook.com/acvaristdeweekend vb aici.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Arinul_negru
Daca am spus ca am 2, nu inseamna ca sunt la acelasi acvariu!
Am 2. nu mai sta pe ganduri, sunt foarte ok!
Gasesti si mai aproape, daca cauti!
https://shop.acvaconcept.ro/index.php?_route_=Mini-Surface-Skimmer&sort=p.price&order=ASC
Frumoase..pentru cine? Ti-am dat un link, esti la un click distanta de raspuns.
Daca iti plac scalarii, poti merge pe varianta ,,black water'', cu foarte putine plante si alea afara pretentii cu lemne si fara pietre. In varianta asta, scapi de co2, fertilizare si lumina modificata. Daca cauti pe forum sau pe net, gasesti niste acvarii in genul asta super faine! Asta e varianta cheap! o instalatie de osmoza si co2, te-ar ajuta sa le faci o apa moale si acida, ca la ei acasa, dar le poti achizitiona in timp! Mai era ceva, nu mai trebuie nici substrat fertil, substrat inert, granulatie mai mica si deschis la culoare. Ceva conuri de arin si frunze de stejar.

https://www.google.ro/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&sa=1&ei=IlgvW4GfL4X6wALJ47noDw&q=biotop+angelfish&oq=biotop+angelfish&gs_l=img.3...10548.17713.0.18778.16.14.0.2.2.0.130.1249.12j2.14.0....0...1c.1.64.img..0.8.616...0j0i30k1j0i8i30k1j0i10i30k1j0i10i19k1j0i8i30i19k1j0i30i19k1.0.pI1CDt9uaCA
da, am folosit acum cativa ani, e ok.
Se poate inchide, multumesc!
 
Forum Index » Profile for sefer jesirah » Messages posted by sefer jesirah
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com