Va salut, de Pasti am primit un acvariu cadou de la sotie. Modelul este diversa 80,112 litri, varianta cu geamul din fata curbat.Este tot la pachet, cu filtru, incalzitor,neoane, etc. Peste aproximativ vreo doua saptamani ma voi muta in alta parte, iar acvariul va lua locul televizorului in dormitor. As dori ca atunci cand o sa ma mut, sa am tot ceea ce este necesar pentru a-i da drumul cat mai rapid.Stiu ca trebuie sa fie ciclat inainte de a baga pestii in acvariu. Nu doresc pesti mari si nici multi, poate vreo 20 guppy, molly si vreo 4 sanitari. De asemenea imi doresc si plante, dar in prima faza ceva easy, oricum plante vreau neaparat.Acum , ce intrebari as avea:
1. Ce substrat imi trebuie?Fertil, nefertil, ce model, ce marca ar fi mai buna si mai ales ce cantitate pentru acvariul meu?Sa stiu cat sa cumpar.
2. La capitolul iluminare, acvariul vine cu doua neoane de 18 w, T8, marca Polamp 6500K.Nu am gasit date despre ele si ma batea gandul sa le schimb cu niste philips 840(parca). Vazusem la dedeman t8 6500k care au 1350 lumeni.Se merita? Momentan nu pot schimba instalatia, ramane aceasta. Am bricolat doua reflectoare in jurul neoanelor din doze de bere taiate pe jumatate si situatia s-a imbunatatit ceva fata de lumina stock.
3. Filtrare... am filtrul care vine cu acvariul, diversa claro 1000, filtru intern.Stiu ca este jalnic si trebuie schimbat, doresc ori sa cumpar unul extern ori sa fac unul, depinde daca voi gasi ce imi trebuie.Ce modele ati recomanda la dimensiunea acvariului meu? Ceva silentios. In privinta materialului filtrant, se poate folosi asa ceva?Citisem pe net ca ar fi ok
http://www.dedeman.ro/ro/gradina/gratare/accesorii-gratare/piatra-vulcanica-3kg.html .
Momentan atat, dar voi reveni cu intrebari pe parcurs. Va multumesc pentru rabdare si ajutor.
Edit: in carticica acvariului scrie ca trebuie pus pe folie (nu stiu cum se cheama) pentru acvariu, sau folosit cu rama lui. Acum,daca il pun pe folie si ii las si rama lui ca imi place, are ceva?