Message |
|
Salut.
Sunt interesat de cateva fire de plante easy .
Cumpar sau accept donatii
De preferat in Baia Mare!
Astept PM
|
 |
|
Prima e femela iar al 2-lea e mascul
Eu asa zic, am si eu 2 gourami identici si asa mi s-a zis si mie intr-un post. Prima femela iar al 2-lea mascul
|
 |
|
Da am alga green water
Ramuri de salcie acuma e mai greu sa gasesc.
Iar lampa UV nu pot sa iau momentan.
Ar mai fi vreo solutie sa rezolv problema?
|
 |
|
Poi apa e tulbure-verde.
Acvariu de 60l.Am filtru hailea rp 600.
Faceam schimburi de 15l la 5 zile , si mai mari de 30l la 2 saptamani. Nu am avut probleme chiar deloc, apa curata curata
Greseala a fost ca lumina mergea aproape 12 ore ppe zi.
Am luat in considerare si o problema a apei, eu stau la casa , am fantana. nu se pune problema de clor sau ceva, dar totusi. am cumparat apa plata la bidoane si am luat ceva solutie pt alge . Mi sa recomandat 5 ml/10 l. O sa incep de azi sa schimb cate 10 l in fiecare zi si sa pun apa plata si sa adaug solutia. acuma sunt curios sa vad cum decurg lucrurile.
Si daca ar fi deciclat, ciclarea s-ar putea realiza cu pestii in acvariu? de vreo 5 zile am problema asta. si pestii nu par a suferii, sunt la fel de vioi, mananca normal se comporta normal nu a murit nici unu.
Mentionez ca nu am unde sa ii tin daca ar trebui sa fac ciclarea fara ei in acvariu
|
 |
|
http://www.petbazar.ro/Filtre-interne-Acvaristica/Hailea-RP-600/o/36205/91/ filtru al 2-lea . rp 600
Tulbure verde.
Tin sa precizez ca lumina merge aproximativ 12 ore / zi. Sa fie alge? acum vad ca incepe sa se depuna si ceva pe marginile acvariului.
|
 |
|
Care ar fi cauzele deciclarii unui acvariu? Mai ales dupa 4 luni de functionare perfecta
|
 |
|
A fost ciclat. Functioneaza de 4 luni. Filtru Hailea 600l/ora. Acvariu de 60l : 2 guppy, 2 molly, 2 platy, 5 neoni si un sanitar.
Faceam schimburi de apa o data la 5 zile , cate 20-30% , si odata la 2-3 saptamani schimbam mai mult pana la 50%. Niciodata nu am avut problema cu tulburarea, am avut o singura data probleme cu mirosul, pt ca dadea prea mult de mancare, acum ii hranesc o data la 2 zile . Apa nu miroase deloc , doar e tulbure.
Sa pun sare in ea?
|
 |
|
Imi puteti spune ce efect are sarea dura in apa de acvariu?
Am o problema aparuta acum 5 zile. De 3 luni de cand am acvariu nu am avut probleme cu apa, acum de 5 zile e foarte tulbure, nu murdara, nu miroase. se tulbura foarte repede.
Am facut schimburile la fel, filtrul merge non-stop, totul ca inainte cand nu aveam probleme. azi la un petshop mi s-a sugerat sa pun cateva linguri de sare dura in apa, dar din cate am citit pe acest forum am inteles ca nu e ok .
Sfaturi ?
|
 |
|
Multumesc!
|
 |
|
Revin cu inca o intrebare.
Pe langa fulgii si granulele cumparate din comert ce alta hrana as putea sa le dau pestisorilor? (Carasi, molly, platy)
|
 |
|
Va multumesc pentru raspunsuri!
|
 |
|
Exista vreo problema daca in acvariu am doar masculi de guppy?
Exceptand reproducerea. Ma refer daca poate afecta relatia cu ceilalti pesti sau daca o sa fie agresivi intre ei
|
 |
|
E foarte bine sa vad opinii diferite. Si va multumesc amandurora.
Guppy sigur imi iau ca sunt favoritii mei. O sa vad ce sa fac cu neonii nu as vrea sa suprapopulez acvariul.
Si ca raspuns la o intrebare a lui severum , acvariul are 80 de litrii
|
 |
|
Perfect. atunci cred ca o sa merg si eu in week-end sa-mi iau 3 guppy si 5 neoni
|
 |
|
si cati ai in el? ca sa-mi fac o idee
|
 |
|
De cati litrii ti-e acvariul?
|
 |
|
Multumesc mult!
Am sa tin cont de sfaturile tale
|
 |
|
Salutare.
Am o curiozitate, am 4 carasi care se inteleg de minune cu 2 molly si 2 platty.
Favoritii mei sunt totusi guppy si am tot citit ca nu sunt compatibili cu carasi.
Astazi hoinarind pe youtube am gasit un video in care intr-un acvariu erau si guppy si carasi si nu aveau nici o problema.
A mai incercat cineva aceasta combinatie? chiar nu sunt compatibili?
Astept raspunsuri , va rog mult!
|
 |
|
Salut!
Am cate o pereche de gurami si de platy. Nu stiu ce sa ma mai fac , de vreo 3 saptamani masculii stau tot impreuna unul dupa altul , si isi tot fugaresc femelele. La inceput facea asta doar masculul de platy acuma vad ca s-a dat si guramii sa faca asta.
Ce as putea face in privinta asta?
Va rog orice sfat e bine venit
|
 |
|
Multumesc mult!
|
 |
|