Message |
|
multumesc de raspuns, acum daca stiu ca ai spune-mi si mie daca e zgomotos si daca ai avut probleme cu pompa adica cu rotorul sau ceva de genul asta ca am mai citit si se spune ca nu sunt chiar reusite
|
 |
|
un mic update la acvariul meu :
am donat cei doi hoplo si cei doi lerii
am achizitionat o cabomba
si acum vine intrebarea despre filtru vreau sa stiu daca un aquapro 1200 cu lampa uv este bun sau sau nu pentru acvariul meu
|
 |
|
substratul are undeva la 4 cm in fata si 6 in spate, schimburi de apa fac foarte des saptamanal sau chiar mai des pentru ca nu am o filtrare adecvata si acum am si acvariul aglomerat plus ca spal filtrul in fiecare zi pentru ca se colmateaza
|
 |
|
acesta este diamantul neslefuit de care vorbeam
|
 |
|
ok multumesc pentru raspuns ,stiu ca trebuie sa scap de niste pesti din acvariu dupa ce am citit aici acum trebuie sa gasesc pe cineva care sa ma ajute , postat la schimburi ca vreau ceva plante pe ei sau o sa-i donez numai sa ajunga pe maini bune
|
 |
|
ok sper sa fac cat mai putine greseli, dar sigur nu sunt din rea vointa ,sunt pentru ca sunt incepator si in forum-uri
cat despre documentat de trei zile citesc dar inca nu am gasit raspuns la toate intrebarile mele, mai sap in speranta ca o sa gasesc tot ce vreau
|
 |
|
multumesc !
|
 |
|
ok sunt incepator sau cum am mai spus cu prea putine cunostinte in acest domeniu,am acvariu de 8-10 ani si acum vreau un colt de natura si nu un acvariu.
Prima mea problema este ca vreau sa stiu daca ce am este deajuns si daca nu ce imi mai trebuie sa pot avea pesti si mai ales plante sanatoase, spun mai ales plante pentru ca toate plantele se topesc cand ajung in acvariul meu iar pestii sunt aparent ok.
AM
acvariu cu stand incastrat in pal pe trei fete si cu capac
dimensiuni 125-50-40 facut pe comanda
iluminat cu doua tuburi fluorescente 36 w instalatie home made
incalzit cu un incalzitor de 60 w daca nu ma insel pentru ca nu se mai vad datele tehnice pe el
filtru aquael fan 2 ,450 l pe ora (insuficient stiu prima mea achizitie va fi un filtru extern sau ma gandsc sa construiesc unul)
pompa de aer cu piatra
substrat 0.3-1.3 granulatie 50 kg de nisip cuartos pentru filtru de piscine
pesti 10 scalari, 2 gurami, 2 leeri, 2 hoplo, 5 cory adulti si 5 pui plus doi SAE achizitie noua pentru a tine algele sub control (problema mare la mine in acvariu nu inteleg cum dar cred ca toate speciile de alge au o intrunire)
plante 2 vallisneria gigantea, probabil 10 vallisneria nana (care se topesc ) si 10 fire de elodea densa care normal ca si ele se topesc si au doar 3 zile in acvariul meu.Probleme am multe dar vreau sa stiu cum pot sa incep rezolvarea lor si cu ce ,de aceea vreau sa stiu ce ustensile mai am nevoie si in ce ordine sa le cumpar pentru k am un buget limitat.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli in exprimare sau in modul de abordare dar este prima data cand scriu pe un forum.
|
 |
|
salut , Moldoveanu Arinel este numele meu si sunt incepator sau mai bine zis fara cunostinte in domeniu ca de inceput am inceput acum 8-10 ani, acum vreau sa devin un acvarist dar am nevoie de foarte mult ajutor de aceea sunt aici.
|
 |
|
Schimb 2 hoplosternum thoracatum 8-9 cm si 2 TRICHOGASTER LEERI 10 cm cu plante pentru un incepator.
|
 |
|