| Message |
|
|
|
am mai vazut undeva asa si pare interesant,ajuta si la lipiturile lateralelor si la si duritatea fundului,mersi de sfat. intariturile pe fund sa fie de jur imprejur?
|
 |
|
|
|
Ma cam bate gandul in curand sa-mi fac un upgrade acvaristic si anume un acvariu de 150x55x55cm (cel curent avand 120x40x55 juwel). Ar fi ok sa il fac la aceste cote din sticla de 10 fara fund dublu?pun intariturile de sus cam la 4 cm fata de buza acvariului deci nivelul apei va fi la 50 cm iar factorul de siguranta ar fi cam 4 pe aquatools....voi cum ziceti sa fac?
|
 |
|
|
|
nu ma pricep,in afara de plante de suprafata(care nici alea nu au rezistat din cauza neoanelor aqua glo) si niste mossuri,nu am avut nimic altceva .mereu au avut ba africani, ba americani, ba alte ciudatenii...numai acvariu plantat nu.poate pe viitor
|
 |
|
|
|
daca o sa revin la ciclide africane sau americane mari cu siguranta o sa incerc si ideea ta koala.multumesc pentru sfat.momentan nu este nevoie la ce am eu...vreo 3 carduri de pesti in "amazonianul" meu ,si nici macar nu mai are plante,doar buturugi.
|
 |
|
|
Clar pierderea debitului e inevitabila dar creste suprafata de filtrare.  capacul ala e bun,il tin pentru vremuri negre,e lipit cu simt de raspundere am vazut(tre sa incerc si eu pe ale mele la fel) . O sa incerc curand treaba cu filtrele in serie si o sa va pun la curent cum merge. a si da,o sa scot rotorul,capacul rotorului,ax,tot.
|
 |
|
|
|
Am si eu o curiozitate.este posibila punerea in functiune a 2 filtre Fluval 404, in serie?unul dintre ele sa actioneze ca un prefiltru,fara sa fie bagat in priza.Chiar sunt curios...
|
 |
|
|
|
Cand si daca ai timp lasa-mi si mie un link te rog. intru si eu acum pe wts-online.ro si caut.
|
 |
|
|
As dori sa achizitionez si un filtru de genul asta si sa il atasez cumva la un furtun pentru atunci cand voi face schimburile de apa,ce ziceti este in regula? si cam dupa cat timp ar trebui sa schimb filtrul care are in el carbune activ?
@Koala parca la tine am vazut.
http://www.shop-einstal.ro/sisteme-filtrare/filtre-apa/filtru-apa-triplu-corp-cu-filet-1.html
|
 |
|
|
|
de acord cu @gebelexis , nu din pacate ci din fericire deja incep sa apara algele. dar te inteleg si pe tine lukitza, algele pot strica aspectul backgroundului dar nu e problema,o sa arate bine si plin de verdeata
|
 |
|
|
|
Multumesc mitica,si pentru ajutor! astept si poze cu al tau,ori aici ori la tine in topic.
|
 |
|
|
|
Multumesc.Momentan in acvariu sunt:
-8 caeruleusi
-5 firefish
-5 otopharinx lithobates
-5 lab. perlmutt
-5 venustusi
-1 protomelas
Si mai vreau sa mai aduc in bazin:
-inca 4 protomelas
-vreo 5 delfinasi(cyrtocara moori)
Nu am ce sa regret,am mai avut in trecut multe tipuri de ciclide africane si multe mixuri de toate felurile.In afara de demasoni, fryieri, dimidichromis,sau alte "stiuci" poti tine cam orice in acvariu daca au o agresivitate scazuta.Care o sa fie agresiv o sa plece.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
daca mai aveam acvariul pentru ciclide americane mari sigur vroiam,oricum "balesc" dupa ei dar nu am ce face...pentru moment...
|
 |
|
|
vrei sa-i tin eu?asa ca experiment  )))
|
 |
|
|
|
frumoooos! pe la ce varsta incep sa se coloreze? sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
|
Pacat de setupul de acum,vorba cuiva era unul dintre cele mai reusite din Romanica.Backgroundul incerci sa il scoti intreg?ar fi pacat de el dar oricum nu stiu daca ai cum sa il dai jos fara sa il strici. Bafta multa cu noul proiect!
|
 |
|
|
|
in gura femelei de firefish se vede cumva un ochi al unui pui?
|
 |
|
|
|
nu as spune eu asa ceva,am folosit si metronidazol in trecut(pe ciclide africane),cateodata a dat rezultate,cateodata nu.
|
 |
|
|
Flowerhorn-ul de care ziceam mai devreme avea urmatoarele simptome,incepuse sa i se traga burta pentru ca nu mai manca,scuipa mancarea si avea fecalele ca un fel de "matz" intrerupt(zona goala zona plina zona goala etc...) am cautat o saptamana pe internet pana am gasit pe youtube un user care isi filma pestele si avea exact aceleasi simptome,si zicea ca e hexamita si ca foloseste tremazol,asa mi-am facut bine pestele. L-am lasat si o perioada fara mancare in timpul tratamentului,vreo 2 zile, ca sa stie ce inseamna lipsa de mancare  ) dar a functionat
|
 |
|
|
da.mi se parea cunoscuta culoarea  ) insanatosire grabnica!
|
 |
|
|