| Message |
|
|
1) Dracaena NU este planta de acvariu! - http://www.dracaena.com/ -
Daca ai luat-o tot la indemnul celor de la pet-shop, inseamna ca au ras de tine... sau, sunt doar niste cretini sinistri  .
2) Pozele alea nu se incarca... asa ca n-avem ce comenta.
3) Arunca spartura aia de marmura si pune niste nisip...
|
 |
|
|
|
Bah, ce sa zic... am cautat sa te ajut si ti-am dat sfaturi in care cred. Am 5 postari pe acest topic si toate au fost raspunsuri la probleme ridicate de tine.
Sincer, nu inteleg care e problema.
Ma rog, nu conteaza... sa fii sanatos!
|
 |
|
|
floringusa wrote:... P.S - daca am apelat la sfaturi de la voi , poate am avut motivele mele ... nu e cazul sa ma iei ... asa " de sus "
nu vreau sa mai lungesc ...
Cin' te-a luat "de sus"?  ... sper ca nu te referi la mine.
|
 |
|
|
|
Pai, ce sfaturi mai vrei?
- Haplochromis venustus e un peste care creste destul de mare (peste 20 de cm),
- e un rapitor, la fel ca bibanul sau salaul... se hraneste cu pesti mai mici, pe care ii pandeste.
- orice peste care ii incape in gura reprezinta o prada pentru ei.
Un numar de peste 50 pesti in 400 si ceva de litri de apa e cam "peste" limita admisa... daca tii acvariul "luna", daca ai o filtrare puternica si daca faci schimburi de apa regulate, atunci numarul ala de pesti poate supravietui in bazin... da' problema cu venustusii ramane. Or sa-ti manance tot ce o sa prinda "disponibil".
Later edit: Pune mana si studiaza problema, deoarece eu tin minte ca masculii mari omoarau ceilalti masculi...
|
 |
|
|
|
Am primit informatia ca s-au adus pesti la Coralis...
|
 |
|
|
YDarius wrote:...Intrebarea este daca acest debit este de ajuns pt filtrarea mecanica si biologica din spate ?
Parca ti-am mai zis asta... cel mai important parametru este "volumul de material filtrant". Cu cat mai mult, cu atat mai bine.
- debitul ala e ok, gandeste-te ca e ca la o canistra externa...
- daca jetul de apa o sa faca ravagii, poti sa orientezi capatana aia de plastic spre suprafata apei.
|
 |
|
|
Un acvariu care arata bine si "natural", cu plante sanatoase...
- "pietrele" alea artificiale sunt cam "din alt film" acum... se vor integra mai bine in peisaj peste cateva luni, cand vor capata "patina".
- cand mai faci poze, scoate si tu magnetul ala de pe geam!
|
 |
|
|
O sa fac topicul acesta "Sticky"... si, cand va fi gata, il mutam la sectiunea "Articole" 
|
 |
|
|
Ha, foarte misto pozele!  ... ai luat meditatii?
|
 |
|
|
@Tavi: Eu am vorbit cu Dragos, asa ca nu ne vedem astazi... merci de telefon, oricum! 
|
 |
|
|
Voi sunteti de vina... nu pot sa ma concentrez, cand vad cum se numeste site-ul ala de unde comandam  ...
Deci, luam 2 fraguri de zoas albastru. Dragos, te rog frumos, suplimenteaza comanda mea cu un frag din ala: http://mailordercorals.com/zoanthids/steel-blue-zoanthid-small-frag
PS: Cine e martie din post, asta?
|
 |
|
|
Mda, e ceva cu mine... cred ca vine primavara
Mihai, facem juma-juma fragurile alea de zoasi?...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Hmm, mie gaura aia mi se pare meschin de mica  ...
- 1/2" este juma' de inch, adica 12,7 mm... poate nu vad eu bine, da' acolo pare o gaura mai mica de-atat.
- nu stim la ce pompa ai ajuns pana la urma.
|
 |
|
|
|
1) As fi facut spatiile goale mai lungi... ai vazut designul Yasha/Blenny.
2) Unde-i gaura pentru pompa?
Later edit: Cum lipesti ala de acvariu? Cu ce solutie?
PS: Taieturile arata bine.
|
 |
|
|
|
N-am cum sa-l bag in bazinul mare... din cauza de "prinderi".
Stiti ce artificii am facut cu celalalt skimmer, ca a trebuit sa lipesc bucati de komatex ca sa indepartez magnetul de corpul de plastic.
Da' vad eu unde-l cazez, pentru rodaj.
|
 |
|
|
|
A venit skimmerul:
- talpa are 5,5 x 12,5 cm
- inaltimea corpului este de 21,5 cm
- gatul ala, pe care sta cupa de colectare, are 2 cm
- cupa de colectare are diametrul de 9,5 cm si inaltimea de vreo 10 cm.
|
 |
|
|
Ah, da, aveti dreptate... m-am uitat pe site, ca broasca la bariera, asa este
Asadar, eu vreau:
1) Un pachet de 5 True Mexican Super Turbo Snail, valoare ~ 20 lire.
Asta e linkul: http://mailordercorals.com/clean-up-critters/mexican-super-turbo-snail-5
2) Dragos, daca tot n-ai reusit sa prinzi iepurele ala al tau din refugiu, atunci as mai vrea si 1 Sea Hare Large, valoare ~ 17 lire
Asta e linkul: http://mailordercorals.com/clean-up-critters/sea-hare-dolabella-sp
Sunt solvabil, am banii si platesc si cota parte din transport... deci, treceti-ma pe lista! Merci!
|
 |
|
|
Din experienta mea de pana acum (am fost partas la 3 importuri):
- banii se strang inainte, de catre acela care face plata efectiv,
- am platit si transport proportional cu marfa luata... dar am si impartit transportul "frateste",
- oricum iesi mai ieftin, decat daca iti comanzi singur marfa,
- firmele serioase dau banii inapoi pe "mortaciuni" (cu poze explicative si mail aferent, evident),
- am mers si pe varianta cand s-a comandat cu 10% in plus... ce a murit, s-a inlocuit... ce n-a murit, s-a impartit.
- cutia se desface in fata tuturor, fiecare vede ce-a primit... ca la Bradul de Craciun
Indiferent de alegere, e bine ca cei care comanda sa se cunoasca destul de bine intre ei... astfel incat sa nu existe suspiciuni si neincredere.
PS: Am vazut ca aia nu au nici melci, nici crabi... asa ca va doresc "Spor la cumparaturi!"
|
 |
|
|
|
Bah, vreau si eu melci... si un crab... se poate?
|
 |
|
|