Message |
|
Multumesc de raspuns, eu spun ca ei se vor inmulti fara sa mai iau eu alti dar totusi intrebarea ramane valabila.
|
 |
|
O intrebare!
Ce pesti asi mai putea pune in acvariu meu fara sa se bata sau sa am probleme in conditiile in care deja am
7 neon
2 neoni negri
2 xipho
2 guppy
2 beta femele
4 zebre rosii
2 zebre mov
2 filighera
2 palmieri(tetra imperial negru)
2 Ancistrus
2 Hasemania
2 Kerri
2 Mally l
si mai am si niste pui de gupi si de moly l dar nu stiu cati ca nu scot capu dintre pietre.
|
 |
|
gata am scos apa am ajuns la 60 nivel peretii sau indreptat  si mai mic o sa arate nasol dar asta e life goes on, eu am facut lucru destept si m`am interesat inainte problema e ca nu m`am interesat unde trebuia
|
 |
|
Faye wrote:
MetalARN wrote:...nu am bule sau semne in silicon ca ar crapa...
Nu crapa siliconul. Face geamul burta din cauza presiunii si crapa la jumate. Cata lume de aici crezi ca iti vrea raul?
Daca tot esti indemanatic, nu e mare lucru sa desfaci acvariul, sa ii mai iei din inaltime si sa-l relipesti. Sau o solutie nu prea estetica... nu il umpli pana sus. Tii coloana de apa la maxim 60 cm si atunci esti in siguranta.
ai dreptate eu ma uitam la silicon si lipituri da acu ca ai zis au putina burta (2mm) geamurile frontale, ok reduc nivelu la 60 si cand gasesc unde sa pun pestii desfac si tai si lipesc si il fac de 65 inaltime cu apa la 60
mersi, in sfarsit cineva stie sa explice
si stati linistiti nu cred ca cineva imi vrea rau pur si simplu eu sunt mai realist si practic
|
 |
|
da am copii da din pt ei am acvariu si da lovesc geamu am calculat si la mine da 2 safty eu zic ca nu crapa dar va anunt cand crapa tre sa imi pun la indemana ochelarii de scafandru  nu glumesc deci eu am pus siliconu am facut acvariu si dupa ce l`am terminat am mai dat un strat la inbinarile din interior se vede putin da na lam tinut cu apa vreo 2 saptamani si de o saptamana e operational adica vineri face o saptamana nu am bule sau semne in silicon ca ar crapa daca apar vad eu ain poze daca ati vazut in colturile de jos aare niste coltare bine eu le`am pus sa nu cada daca e inpins ca e prins de perete dar coltarele is inaltesi tin si ele sticla ca e calculat la fix
multumesc pt explicatii la curatat am gasit niste filtre interne nu iau extern ca nu am unde sa il pun ma gandesc la 1 dintre ele
http://www.petshopzoo.ro/Filtru-intern-acvariu-EASY-CRYSTAL-600-Tetra-pentru-50150-L
http://animalulfericit.allshops.ro/produs/10620256/Fluval+U4.html
http://www.petshopzoo.ro/Filtru-acvariu-BIO-BF-200-550-lh-216x92x315-cm-Resun
http://www.nevertebrate.ro/Biofiltru-Sera-Internal-biofilter-B?utm_expid=19260418-14.weWUrdhwQ6iIS0_DYj7cfg.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.ro%2F
|
 |
|
da am inteles o sa imi cumpar cat mai curand un filtru biologic
despre acvariu eu l`am facut am verificat si eu acolo si safty si mie mi`a dat la fel o sa starng apa cand o sa crape, eu zic ca nu crapa
am si eu buton de search si stiu sa caut pe forum cu asta am inceput si de aici am gasit si forumu numai ca fiecare avea alte probleme si am incercat sa citesc toate discutiile dar am spus sa scriu aici ce intrebari am eu si daca vreti sa imi raspundeti bine daca nu la fel de bine, deocamdata au raspuns si multumesc
si intrebarea zilei ramane la cate saptamani fac curat ? curat total partial ? cum se face ?
multumesc
|
 |
|
eu vreau sa iau asta imi place ca are pompita aia si nu tre sa trag eu ca vinu plus ca usita aia mica de sub acvariu e o scurgere trasa de la bucatarie ca sa nu trebuiasca sa stau cu galetile
da tot nu mi`ai spus cand sa il curat ci cum ?
|
 |
|
eu va multumesc la toti care ati scris aici si ma ajutati si sa nu o luati ca o rautate sau o incapatanare eu ascult sfaturile si ce se poate se poate ce nu ,nu
mai am o intrebare cum se face curatenie in acvariu si la ce intrevale de timp??(adica cum stiu dar am inteles ca de cateva ori numai apa si dupa curat tot)
|
 |
|
in primul rand pe filtru asta intern scrie ca date tehnice ca e pt acvarii de 350 L si inpinge 1000 l/h la 2 m, daca pui mana in fata lui inpinge ceva, oricum bani de altu nu am dar o sa ma duc sa caut o roca vulcanica care din cate am vazut eu o pun pur si sinplu in apa?
dimensiunile sunt 1.15m lungime 0.3m latime 0.85m inaltime sticla de 10mm
|
 |
|
nu inteleg de ce e filtru degeaba daca el la specificatii ar trebui sa purifice un acvariu mai mare ca al meu, da na deocamdata nu am sute de lei pt altul asa ca asta e.
chestia cu lenul da m`am gandit si eu o sa o pun in practica cand voi face o excursie si o da gasesc intro apa un lemn mai mare. e o idee bunsa sa iau dintr`o apa un lem care a stat in apa toata viata lui sau trebuie neaparat sa ma duc la magazin sa iau unu?
problema cu geamu am inceput sa o rezolv de azi am inceput sa pun film anti soare si e diferenta mare ca si temperatura si lumina. e ca si cum ai pune ochelari de soare la deam
a si m`am uitam mai atent la particulile alea mici si albe din acvariu sunt mici bule de aer si apropo pot sa misc filtru mai jos sau el trebuie sa stea sus?
|
 |
|
inca uana
|
 |
|
Am facut poza astea nu cred ca se vad bine o sa fac diseara cand e lumina de la acvariu, la mine acvariu e situat in peretele despartitor dintre sufragerie si balcon acolo am scos usa si in loc de geamu dublu care era am pus acvariu el are 115/30/85 cu sticla de 10 deocamdata tin cortinele trase ca am inteles ca nu e bine sa bata soarelel in acvariu da saptamana asta o sa sa pun film antisolar
|
 |
|
da deocamdata nu am facut capacul am zis sa las pana iese cloru din apa o sa il fac si ii pun si coolere ms ca nu stiam la ce sunt bune am vazut in poze ca se pun
referitor la pesti nu am ce sa fac astept pana duminica viitoare am duc in targ de unde ia luat si vad cum ii cheama si ma documentez, acu vad ca sau inprietenit rar ii mai alearga sau a obosit ala mare sa ii alerge pe aiamici
despre plante nu vreau sa pantez , raman la plantele mele din plastic pana ma invat cu pesti, acvariu, curat, apa
de citit alea am tot citit practica ma omoara
a si am gresit nu am pompe am filtru intern cu burete si carbuni care are un furtunet si face bule
|
 |
|
deci nu stiu ce masuri sa iau ca sa scad temperatura. ma gandeam sa pun o bucata de gheata in acvariu nu stiu daca asta e raspunsul. nu am pompe ci doar una deocamdata merge non stop si nu cred ca o voi opri. trebuiesc oprite la un moment ? ma duc maine sa imi iau substante. ca pesti am neon 7 sanitari 4 scalar 1 si azi a fot ficioramiu in targu de animale si a adus acasa mai multi pesti si desi i`am zis sa intrbe vanzatoru cum se numesc nu a facuto si am o gramada de pesti care nu stiu ce is. dintre ei sunt 4 care arata ca un scalar dar is mai mici iar scalarul mare ii alearga si ii musca nu stiu ce sa fac cu asta. si de plantat nu o sa plantez niciodata, am plante din plastic si o nava. apropo de plante eu daca nu am plante trebuie sa las lumina aprinsa la pesti noaptea?
|
 |
|
Sunt si eu un incepator, am crezut noi de cuviinta sa facem un acvariu si copii vor si am facut. Am gresit ca l`am facut prea mare. de 280L. M`am documenta de pe net ce si cum sa cumpar, nu am vazut forumu asta, am luat un filtru HAILEA care merge pana la 350 L si permometru si incalzitor. Aia ziceau ca sa las apa in cu pompa portina 2 zile si dupa sa pun pestii asa am si facut si in a 3a si sa facut apa alba (tulbure). Am citit pe forum o sa ma duc sa iau niste substante? Mai am o problema cu temeratura in acvariu care este 28 e buna?Aer am ca pestii nu stau la suprafata is peste tot. Nu stiu ce sa fac sa astept ciclizarea sau sa fac ceva?
|
 |
|