[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alecsus
Forum Index » Profile for alecsus » Messages posted by alecsus
Message
Acvariul nu este finalizat, lucrez la capac si neoane momentan. In acvariu sunt 2 hoplo pe care ii am de pui, cam 4-5 ani si mai sunt pe acolo 5 pui de ancistrus.
Initial am zis ca limita va fi 800 ron, dar m-am intins pana la 900. Nu contesc ca eheim Professionel 4+ 600 nu este bun, dar este si la un pret mai mare decat bugetul alocat si nevoile mele. L-am luat ieri si montat (Oase 350), totul a decurs simplu si usor, am umplut cele 4 sertare cu materialul filtrant pe care il aveam, siporax si matrix. Am umplut canistra cu apa scoasa din acvariu plus prefiltru, am amorsat de cateva ori apoi cand l-am pornit sa linistit in 2-3 minute de bulele de aer ramase. E silentios, fluxul suficient pentru acvariul meu, urmeaza in timp sa vedem cat de fiabil este.

Va multumesc pentru pareri si sfaturi, zona unde este montat sub un birou este mai greu accesibila, dar la prefiltru din masuratori pot ajunge usor.
narcis wrote:Ambele sunt ok. Putin cam mici pentru volumul tau de apa. Inclin spre oase, prefiltrul ala face toti banii. Personal folosesc si eheim 4+600 si un jbl 1501 la un acvariu de 160 litrii. Am si oase, la un alt bazin, mult mai usor îmi e sa curat buretii.


Eheim 4+600 costa cu 200 lei peste oase 350, pentru mine va fi suficient. La 900 lei cred ca face treaba.
Din specificatii la oase 350 volumul este mai mare decat la Eheim Professionel 4+ 350.
In ultimii 4 ani am folosit un JBL e900 fara probleme, am vrut eu sa iau ceva mai perfomant.

Inainte de JBL am avut un model de Sun - Sun destul de mare si puternic, dar dupa 3 ani amorsarea nu mai mergea, apoi sa dus si motorul cred, era capsulat.


Am vazut ceva unbox la Eheim Professionel 4+ 350 si OASE BIOMASTER 350 care pare sa aiba ceva mai mult loc pentru materie BIO. Inca nu sunt prea convins de acel Eheim.
Salut, a venit vremea sa iau un nou filtru extern pentru acvariu, volum 200L. Ce parere aveti despre Oase BioMaster 250 (cu sau fara incalzitor)? Exista varianta mai buna in aceasi bani? ~800 lei
E mai usor de curatat buretii si nu stiu daca Eheim Professionel 4, 250L este mai bun .

Ce recomandai aveti pentru filtru?
Cumpar 8-10 ancistrus, nu ma intereseaza un model anume, doar sa fie ieftinin, gen 3 lei bucata in sector 6.
Salut, sunt si eu interesat daca mai este valabil pentru cateva bucati.
Foarte buna poza si explicatia, eu am trecut de la un filtru sunsun canistra mare la un jbl seria 900 si am ramas cu siporax pe langa, o sa caut o modalitate de al introduce in acvariu.
Sau nascut batrani.
Ce metoda ai folosit la curatare inainte de introducere in acvariu?
Sunt la donatii ceva exemplare.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/46477.page
Au ajuns la mine 5 juniori, stau putin retrasi, nedespartiti, dar se vor obisnui in noua casa, multumesc inca odata lui @koala
Cand vor se vor obisnui o sa le fac poza, momentan sunt se ascund dupa filtru intern.
@koala Si eu as fi interesat de 2,3 baboi daca nu este problema.
Intr-un acvariu cu dimensiunile date de tine este foarte greu de umblat, mai ales in interior. Pozitionarea nu se pare a fi una reusita, il vei atinge mai mult ca sigur, iar privelistea nici ea nu va fi reusita.
Un tablou de vis ai reusit sa faci.
Nu stiu daca e o idee buna, dar cred ca un dezumidificator si purificator cu consum redus de energie AlecoAir D23 CLASSY va rezolva ceva probleme legate de umiditate in caz ca va fi, mai ales ca faci totul de la zer,o poate merita atentia un produs de genul. Sper sa fie de ajutor ideea si de luat in calcul.
elis wrote:Ma gandesc serios sa cumpar un magnet Tunze, dar nu stiu daca se merita investitia la acvariul meu cu africani........eu il curat cu o laveta de bucatarie pe interior si pot sa spun ca se vede super bine dar ............lenea ma face sa ma gandesc ca ar fi mai usor cu magnet
Ce ma sfatuiti ?


Unde ai gasit sa cumperi?
Capacul e facut la comanda acum 6 ani si am cerut special coolere, am renuntat acum la T5 de 860mm si ieri toata ziua am refacut tot circuitul pentru T8, am schimbat toate firele si am trecut de la socluri individuale la dublu, pe la 2 dimineata am reusit sa montez capacul si sa ma bucur de el putin mai mult, am ramas mut cand am aprins neoanele peste acvariu. Mersi pentru aprecieri.
poze
 
Forum Index » Profile for alecsus » Messages posted by alecsus
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com