[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alecsus
Forum Index » Profile for alecsus » Messages posted by alecsus
Am ajuns spre final. Am pus in filtrul extern 5L siporax si 2L matrix, prefiltru este cu buretele original, momentan in probe. Am pus si filtru intern doar cu burete. Am cumparat 2 neoane pe care le-am prins la reducere, Neon JBL Solar Marin Day T8 30 W 895 mm 15000 K si Neon JBL Solar Marin Blue T8 30 W 895 mm, am cumparat si un soclu dublu IP67. Am achizitionat un sac nou de nisip, capacul are si 2 ventilatoare de 8cm. Urmeaza sa mai recoltez pietre/bolovani. Pozele difera la culoare putin , 2 cu blitz si 2 fara, am folosit obiectiv de 50mm si nu au iesit chiar cum vroiam. Astept sfaturi si pareri in privinta acvariului.
Pot sa pun pe fundul acvariului polistiren extrudat sub nisip sa nu am probleme cu bolovanii peste sticla?
Am incercat sa impart in doua sertare, nu am reusit in mod egal am facut in graba, stiu ca intra mai mult, oricum nu vreau sa pun in toate cele 4 cosuri doar siporax. Cred ca inca 3l vor fi suficient pentru 3 cosuri.
Astazi am luat filtru SunSun HW-404A (2000l/h), prefiltru SunSun Prefiltru HW-603A si 3L de Siporax.
Alcatraz wrote:de unde ai luat piatra? sau este decor?

Se prinde pe ea piatra de aer iar pe sub ea iese furtunul in spate, o am de 5 ani luata dintr-un pet-shop, nu mai stiu din care oricum.
Am gasit in cutia de la ex700 fostul filtru intern in600 plus pe care e posibil sa il folosesc sa adune grosul din acvariu si sa sufle la suprafata.
Comanda de piatra ponce se pare ca nu mai vine, nu am primit nici raspuns la mail nimic de la vanzator. Referitor la sera siporax care se vinde la vrac am dubii privind calitatea ei. Seachem Matrix se merita sa iau in jur de 4L?
Avand in vedere ca voi folosi prefiltru, pentru filtru extern cu 4 compartimente cam ce cantitate am nevoie de siporax, piatra ponce? Le umplu 2 cu 2? Are rost sa mai folosesc si zeolit? In prefiltru ce material este indicat de pus? ( burete, bio balls, etc?
Astept finantele sa incep miscarea. In urma raspunsurilor voastre si a paginilor citite in urma am ramas la urmatorul setup:

Pesti in raport 1/3
Labidochromis caeruleus
Pseudotropheus elongatus (Mpanga)
Iodotropheus Sprengerae
Maylandia Membe Deep

-1 neon 39W JBL Marin Day
-piatra ponce + siporax
-bolovani adunati

Vreau sa renunt la filtrul actual si sa iau un SunSun HW-304, 2000 l/h (SunSun Filtru Extern HW-404A 2000l/h) si un prefiltru SunSun HW-602A. In final voi lua in calcul pompa de valuri dupa testarea filtrului.

Va multumesc pentru raspunsuri, eu eram cu gandul la 3 familii compuse din cate 1M & 3 F. Plante nu vor fi prezente, filtru va avea sigur modificari. Am vazut ceva modele decor 3D de la Ekol dar cred ca pierd spatiu. Pietrele probabil le voi aduna personal din rau.
Este necesara pompa de aer cu o piatra mica prinsa in urmatorul decor cu dimensiunile 16x18H?
Salut, sunt nou pe acest forum, l-am gasit cautand diverse informatii despre ciclidele africane.
Detin un acvariu cu dimensiunile 100x40x55h spatiul util, am un filtru extern tetra ex700, Filtru UV JBL AquaCristal UV-C 11W, incalzitor 100w, nisip 0.4-1mm,
Am cateva semne de intrebare, legate de faptul daca se poate popula cu ciclide in ciuda dimensiunilor si accesorilor existente.

Daca primesc unda verde, am de gand sa achizitonez urmatoarele:

-neon acvariu Aqua Zonic Super Actinic Blue T5 39W, o bucata sau doua in functie de sfaturi
-siporax, roca vulcanica etc, astept sfaturi cu ce anume trebuie sa inlocuiesc in filtrul existent
-pietre inca nu sunt decis ce modele voi alege

Pestii la care m-am gandit desi nu am idee daca sunt compatibili sunt urmatorii:

Labidochromis mbamba bay
Labidochromis caeruleus
Pseudotropheus Flavus
Pseudotropheus elongatus (Mpanga)
Astotilapia Latifasciata

Astept sfaturile voastre referitoare la numarul de pesti cu care sa incep si alte modificari care sunt necesare.

Forum Index » Profile for alecsus » Messages posted by alecsus
Go to: