[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shaba
Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Message
adrian09 wrote: In primul rand trebuie sa pui un plasticcu gauri mai mici sau ceva deasupra buretelui ca sa nu il traga in IN cand este colmatat iar buretele ala trebuie spalat la maxim 3 zile...eu il spal la 2 zile
Eu am gasit o plasa din plastic pe care am decupato astfel incat sa nu poata fii trasa in tubul de in.Plasa e putin ma dura sa nu se indoaie si o pun deasupra buretelui.Astfel buretele ramane in paharul de la in


Buretele nu pate fi tras pe in deoarece l-am pus in cosul din atasament. Eram curios daca ar exista si o alta modalitate gen o "sita" care are gaurile mai mici decat spatiul dintre barile de la cos. Sunt constient ca nu pot pune orice metal in acvariu sa nu rugineasca dar ma gandesc ca poate gasesc un astfel de mesh facut din plastic.
Pana o sa gasesc o solutie o sa il curat mai des.

Thanks
adrian09 wrote:nu arata rau deloc dar ,din punctul meu de vedere as incerca sa trg radacinile mai pe o parte... sa il fac disproportional ca aranjament


Initial am incercat sa le pun astfel incat sa fie butucii in stanga si dreapta, iar ramurile sa vina spre mijloc, insa nu mi-a placut. O sa vad la urmatorul schimb de apa daca mai umblu la ele
Mersi de sugestie

Situatie: Eu acum folosesc in cosul de aspirare, de la finalul in'ului de la filtru, un burete. Problema este ca de la saptamana la saptamana acesta se imbacseste si imi reduce flow-ul de apa. Am impresia ca il reduce destul de mult, astfel incat "valurile" facute de spraybar nu mai fac oxigenarea destul de bine.
Intrebari: Ce material as putea folosi sa nu se mai imbacseasca asa mult, insa care sa isi faca treaba in continuare? In cazul in care nu am cum sa pun altceva, ar trebui suplimentat cu o pompa care sa ajute?
Salutare,

Dupa o lunga perioada de inactivitate in acvaristica, am decis sa refac acvariul. Am optat pentru un acvariu de 112L (80x35x40).

Filtrare: JBL e901 cu symec in primul sertar, in al 2lea un saculet cu PhosEx si un saculet NitratEx, iar al 3lea sera siporax.
Decor: Nisip Sansibar, 3 radacini red moor, plante Vallisneria, Ludwigia Red, Ludwigia repens Rubin, Cryptocoryne Wendtii, Egeria Densa, Echinodorus cordifolius Mini si Anubias
Vietati: Molly, Xifo, Guppy, Cory, Aymonieri, Ancistrus, melci Pomacea

image

L-am dat la apa cu cateva plante.

Cam cate ore sa aprind lumina per zi si cu ce program?
Din pacate nu. Am mers pe un capac de la aquael in schimb, care e cu neon led, si mai are loc de inca 3 astfel de neoane. Azi o sa bag apa in el sa incep ciclarea.

Ce radacini as putea pune sa nu imi coloreze apa?
Salutare

Vreau sa incep un nou proiect, avand un bazin de 112 litri (80x35x40) si trebuie sa cumpar un capac.
Am gasit ceva capace, insa unele sunt cu neoane T5 iar altele cu LED (17W).
Care ar fi varianta mai optima avand in vedere ca vreau sa fie plantat? Sunt suficienti cei 17w la varianta led?

Filtrarea va fi facuta cu JBL e901, insa nu stiu exact ce materiale filtrante sa pun in toate compartimentele. Stiu ca in unul din ele vreau sa pun PhosfEx Ultra.
Ce recomandati?
Salutare,

Caut sa cumpar o lampa pentru urmatorul acvariu (apa dulce plantat).
Acesta va fi unul de 112 litri (80L x 35l x 40h) si o sa fie fara capac, asa ca am nevoie de o lampa.
Nu stiu la adancimea aceasta ce este recomandat ca putere, temperatura culoare etc.

Thanks
Salutare si bine ai venit pe forum.

You've come to the right place

Cel mai bine ar fi sa te apuci sa citesti postul ACESTA ca sa iti faci o prima idee despre cum stau lucrurile.

In al doilea rand ar trebui sa ne spui ce anume vrei tu. Acvariu plantat, Acvariu cu ciclide? In fuctie de asta iti putem da sfaturi
Salutare si bine ai venit pe forum.

Asa cum a spus si colegul Sonic, primul lucru pe care ar trebui sa il citesti este Ciclul Azotului (ciclarea acvariului)-- http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului
Este un pas foarte important de parcurs ca la carte, ca sa nu fie nevoie sa dai explicatii precum "De ce pluteste pestele cu burta in sus".
Incearca sa scoti ideea de plante din plastic, deoarece acestea ajuta la aparitia algelor daca nu sunt curatate regulat, plus ca anumite plante (de exemplu daca au margini ascutite) pot rani pestii.

In legatura cu substratul fertilizant, atata timp cat nu vrei sa folosesti plante greu de crescut, nu este neaparat necesar. Poti folosi plante easy (vasileriana, cabomba, anubias...) si doar daca ai acel substrat inert (pietris).

La un acvariu de 60x30x30, un neon de 15W, este de ajuns atata timp cat nu ai pretentii de acvariu plantat bine si doar vrei niste verdeata care sa animeze acvariul. Nu conteaza neaparat firma, insa daca vrei o recomandare, eu am inceput cu AquaGlo. Important este sa aiba lumina daylight (6500 K) si iti recomand sa iti iei o priza programabila, ca sa nu stai tu sa aprinzi si stingi lumina. Iti putem spune noi cum ar trebui sa fie programul de luminat insa asta dupa ciclarea acvariului.

Parerea mea este ca cel mai bine incepi cu niste pesti din familia Tetra. Sunt foarte multe specii de tetra, divers colorate, si sunt foarte usor de intretinut. Unii spun ca este usor sa incepi cu pesti vivipari (guppy, xifu, molly, etc.) insa fat fiind faptul ca acestia se reproduc destul de repede exista riscul sa suprapopuleze acvariul.

Spune-ne ce filtru ai (poate scrie pe el sau poate ai cutia) ca sa ne dam seama daca este suficient pentru un acvariu ca al tau.
Poate ar fi mai indicat sa faci testul cu bolobocul in locul unde va sta acvariul.
Am mai vazut cazuri unde sapa nu era tunata bine si avea o inclinatie camera din cauza asta. Mai bine verifici acum si faci ajustari daca este nevoie decat sa incerci sa ajustezi dupa ce construiesti acvariul.
In cazul in care se poate, si acvariul este recomandat sa il construiesti tot acolo.
Da pana la urma mai toate fac acelasi lucru.

Si eu cand mi-am cumparat filtru extern am avut muuulte dubii in a-l alege pe cel potrivit. Insa am citit un post mai vechi de pe forum (din pacate nu-l mai gasesc) si de acolo am ramas cu urmatoarele:

1. Cel mai important lucru este volumul mediilor filtrante (cu cat mai multi litrii de siporax/alte medii pot baga cu atat mai bine)
2. Nu te uita la debit deoarece acesta se poate regla. Mie imi era frica sa nu fie pompa prea puternica si sa imi faca curenti prea mari. Pana la urma la un acvariu de 54 de litrii am ales JBL Cristalprofi e901 care este bun pana la 300 de litrii.
3. Din reviewurile pe care le citesti trebuie sa vezi care este mai fiabil. Am vazut multe anunturi de vanzare spre exemplu de filtre externe cu rotoare distruse. Cele mai putine am vazut la JBL si la Eheim ... de unde am dedus ca sunt cele mai fiabile.

Practic nu conteaza firma. Asigurate ca ai minimul de debit asigurat, cat mai mult spatiu pentru medii filtrante and that's it!
De recomandat ar fi sa ai si un burete (pe care il poti taia pentru al subtia) deasupra pentru a nu ajunge eventuale fire de gazon direct pe siporax. Sa ai si o mica filtrare mecanica.

Spre exemplu eu la JBL e901 am 4 sertare. Primul de sus este cu bureti, pentru a opri eventuale resturi care sunt trase, iar in restul siporax. Ajuta si la pastrarea siporaxului curat
Mie mi se pare foarte dragut. Cand am sa trec si eu la marine sigur cu asa ceva vreau sa incep (mic dar de efect)
Imi place si faptul ca jos este mai ingusta piatra decat in partea de sus.
O anemona cred ca i-ar face fericiti tare pe clovni!
Am gasit un site unde poti calcula ce pesti si cati din fiecare este recomandat sa pui in acvariu, in functie de dimensiunile acvariului si filtrare. Din cate am observat te anunta si daca ai probleme cu compatibilitatea pestilor, ceea ce mi se pare util

http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?AqVolUnit=gUS&AqTempUnit=C&AqLengthUnit=cm

Sper sa va fie de folos !
Day 5.

Pana acum toate bune si frumoase. Pestii sunt vioi, curatenie este, apa curata ...

Ma intreb daca si cati tetra as mai putea baga in acvariu tinand cont ca acvariul este filtrat foarte bine (zic eu) cu un CristalProfi JBL e901, care pentru un acvariu de 54 litrii mi se pare mult

image image image image

Si un mic video :

timrelu wrote:Standul dupa cateva maini de lac

http://img.plici.ro/image/e5a


Arata bine, dar ar trebui niste intariri dupa parerea mea, deoarece acvariul umplut va cantari ceva, iar palul respectiv pare destul de subtire.

PS: Ca sa se vada direct poza, pe plici dupa ce uploadezi, foloseste linkul de la "Direct Link"
stefanp wrote:
S-ar putea sa ai surprize, dupa ce creste gazonul, sa acopere pietricica respectiva.


Sincer ma astept si eu la asta. Nu m-ar supara ... doar sa creasca gazonul cum trebuie.

Ma gandeam daca va creste cum trebuie sa populez si cu ceva creveti RedCherry ... asta daca nu s-ar supara Laebo pe ei
Se poate inchide
stefanp wrote:Mic problem
Conform regulilor iwagumi-ului, trebuie sa ai un numar impar de pietre.


Si credeai ca nu m-am uitat si la regula asta? Este 5 pietre (ca e sub 50)
In stanga, sunt cele doua mai mari plus una mica care isi scoate doar varful, iar in dreapta sunt doua
Se rezerva pentru radu_dragan.

Scuze Severus si opincarul insa am mers pe principiul primul venit primul servit.
 
Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com