| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
O "jungla" superba!... un bazin cu un aer natural, firesc, reusit... Felicitari! 
|
 |
|
|
In aceasta seara se incheie micul meu experiment cu acest bazin...
- coralii au fost trimisi in tabara de vara  ,
- bazinul a fost spalat si curatat... urmeaza sa devina rezervor de apa, pentru instalatia de auto-completare a acvariului care-i urmeaza,
- cei 2 creveti cleaner-i + damsel fishu' aferent lor au fost mutati in bazinul mare.
Cu acest mic bazin mi-am inceput ucenicia in domeniul acvaristicii marine si, in acest an care s-a scurs, am invatat destule... multumesc tuturor celor care m-au ajutat, m-au sfatuit si m-au tras de urechi  !...
|
 |
|
|
Schema e corecta, dar filtrul e deficitar in ceea ce priveste functionalitatea... asa cum a spus si Lucian, vei avea urmatoarele probleme:
- pompa aia iti arunca apa murdara sub ultimul nivel,
- ei bine, nivelul ala se va colmata primul si apa nu va mai curge prin el,
- accesul la acel nivel este greoi... trebuie sa desfaci toata mustaria ca sa cureti.
PS: Si DA, marea majoritate a pompelor din acvaristica imping apa!
|
 |
|
|
Ba are loc, fara probleme!... du-te pe la George, ca aduce unii mici de 2-3 cm.
Si-a luat un amic de-al meu (tiz de-al tau  ) unul de marimea asta si vreau sa-ti spun ca toata ziua pestisorul ala sta si ciuguleste.
E cuminte si timid, nici n-ai sa-l vezi prin bazin!
|
 |
|
|
|
Radu, cauta un filefish ((Acreichthys tomentosus). E cuminte, docil si tine Aiptasiile sub control... cu "zemurile" o sa te chinui mereu.
|
 |
|
|
Am vorbit cu Dan (pepika) sa incercam sa o salvam intr-unul din bazinele de la el de la firma... poate avem noroc, atat noi cat si anemona!
Later edit: Zilele trecute m-am vazut cu Mihai (alexiumihai) si-am luat de la el o beadlet anemone (Actinia equina) si-un pagur mare, cu picioare rosii...
... pagurul si-a luat picioarele la spinare si s-a dus in bazinul unui prieten, care mai avea unul la fel (dar cu picioare albastre)... "Dar din dar se face Raiul"
|
 |
|
|
|
@CristiCP: Sper sa o pot scoate cu piatra cu tot...
@angelfish: Da, este o Heteractis Magnifica.
|
 |
|
|
@angelfish si Severus: Bah, cum sunteti!  ... adevarul este ca Suri i-a cam dat tarcoale, aseara. Faptul ca steaua africana a plecat "de la locul faptei" ma face sa mai sper ca anemona nu e chiar pe duca.
@CristiCP:
- Am rugat pe cineva sa vina deseara la mine si sa preia tot ce e in bazinul mic... apoi o sa incerc sa mut anemona acolo. Sunt disponibili ~ 25 litri apa.
- Anemona nu se strange... am incercat-o aseara cu o bucata de crevete decongelat si nu a reactionat deloc.
- S-a mutat de pe o piatra pe alta, din momentul in care am adus-o si pana acum... piciorul e fixat de roca.
- Tentaculele au perioade in care sunt flasce si subtiri... dar au si perioade in care se hidrateaza.
- Gura este asa cum o vedeti... asa a venit, asa a ramas.
Later edit: Statusul noii comenzi (canistra inlocuita) este:
6/26/13 5:24 PM Outbound from GLS location Hungary Alsónémedi
6/26/13 5:24 PM Inbound to GLS location Hungary Alsónémedi
6/25/13 7:34 PM Outbound from GLS location Germany Neuenstein
6/25/13 7:34 PM Inbound to GLS location Germany Neuenstein
6/25/13 7:17 PM Inbound to GLS location to document physical hand over Germany Neuenstein
6/25/13 7:17 PM Inbound to GLS location Germany Neuenstein
6/24/13 8:19 PM Information transmitted, no shipment available now Germany Ichtershausen / Thörey
|
 |
|
|
Cam asa arata la ora asta...
|
 |
|
|
Buna!
Pestele din poza aia este un mascul de guppy (Poecilia reticulata).
Ar fi de dorit sa nu cumperi pesti, daca nu stii "cu ce se mananca" treaba respectiva.
Intai studiem, citim, ne informam... abia apoi purcedem la achizitii noi  .
OK?
|
 |
|
|
Imi sugerezi sa o arunc de-acum? Sau doar sa fiu foaaaaarte atent cu ea?
Cat despre cele 2 Macrodactyle de care zici... pai, una dintre ele nu e aia care vine la pachet cu clownii?
PS: Ce tampenie ai facut, cum ai reusit sa dai peste cap pestii?... dupa cuvintele "6 saptamani de carantina" ma gandesc ca ai bagat ceva gris in ei. Parca ziceai tu ceva, intr-o alta discutie cu Dragos, de "marine velvet".
|
 |
|
|
|
- Astazi e a 6-a zi de cand e la mine in bazin.
- Nu i s-a schimbat culoarea intre timp.
- Discul oral nu se orienteaza catre lumina... anemona "atarna" pur si simplu, cu piciorul fixat "in tavan" (ca un liliac, daca vrei).
- Are perioade in care e flasca, tentaculele se subtiaza si devin anemice (filiforme).
- Gura este (atat cat am putut sa vad) deschisa... nu pare sa scoata acele filamente mezenterice.
O pot urmari doar seara si dimineata... in timpul zilei nu prea am control asupra a ceea ce se intampla in bazin. Daca o mierleste, cat timp am la dispozitie ca sa o observ si sa o scot (inainte sa "faca prapad")? E un interval de ordinul orelor, sau e vorba de minute?
|
 |
|
|
|
'Neata Cristi!
- Am incercat sa o hranesc in prima zi, dupa ce ea s-a fixat singura... n-a vrut!
- A venit cu apa in punga (si eu stiu o persoana care si-a adus o anemona din Germania, in punga inchisa - fara aer!).
- Nu stiu ce sa zic, poate am noroc si o aduc pe linia de plutire...
Merci de sfaturi!
|
 |
|
|
|
Am primit-o "molesita"...
- nu mirosea urat, stiu asta pentru ca am bagat nasul in punga,
- s-a fixat cu "capul" in jos, fata de pozitia initiala in care o pusesem eu,
- nu se rup (inca) bucati din ea,
- de ieri (momentul pozei) si pana acum (08.00 dimineata), anemona s-a mutat cam 10 cm... da' tot asa, cu piciorul in sus!
- gura e umflata si pare gata sa borasca... nu a regurgitat nimic.
- tentaculele stau "dezumflate" in cea mai mare parte a timpului, se hidrateaza mai ales seara-noaptea.
- am incercat sa o hranesc, dar "nu pune gura".
Nu stiu cum arata o anemona bleachuita!
|
 |
|
|
Hai bah, ca nu e complicat... Constanta e o zona care beneficiaza de apa dura si "calcaroasa"... acvaristii mai "in etate"  isi aduc aminte vorbele alea de pe vremea lu' Ceausescu:
- esti din Cluj?... tre' sa faci neoni
- esti din Constanta?... africani scrie pe tine.
... eu cred ca instalatia de osmoza e cam obligatorie in cazul lui bitanu (bazin cu pretentii, plantat abundent).
|
 |
|
|
Anemona de la Oradea nu este deloc bine... ce parere aveti, o arunc sau ii mai dau o sansa?

|
 |
|
|
|
Statusul celei de-a 2-a canistre:
6/25/13 7:34 PM Outbound from GLS location Germany Neuenstein
6/25/13 7:34 PM Inbound to GLS location Germany Neuenstein
6/25/13 7:17 PM Inbound to GLS location to document physical hand over Germany Neuenstein
6/24/13 8:19 PM Information transmitted, no shipment available now Germany Ichtershausen / Thörey
PS: In seara asta am dezafectat prima dintre canistrele mele... cea care pleaca la colegul nostru DobreaFlorin (la Constanta) - am o ocazie sa o trimit in Constanta, asa ca am profitat... pentru cea de-a 2-a canistra (vanduta si ea) l-am rugat pe Ionut (scarabell) sa ma mai pasuiasca inca 3-4 zile. Nu vreau sa las bazinul chiar fara filtrare.
|
 |
|
|
|
- Am masurat interiorul tevii de sorb = 19 mm
- Am fost la Brico si am gasit robineti si cuple pe 19 mm, din plastic,
- Am gasit si furtun de 19 mm, moale si maleabil.
- Cred ca asa o sa fac instalatia pe IN, deoarece furtunul original este infiorator de gros si de tare...
|
 |
|
|
N-am facut nimic zilele astea, am stat in sprituri si am lenevit... si cred ca bine-am facut
- Canistra cea noua avea o problema la una dintre cele 8 cleme de prindere a capacului... sunt niste plastice, ca niste carlige, care se fixeaza cu ajutorul unei piulite ingropate si a unui surub care "culiseaza" si strange totul... ei bine, unul dintre ele functiona prost (pasul filetului incalecat).
- Problema in sine nu e grava, capacul sta foarte bine in celelalte 7 cleme... piesa e ieftina (cativa euro).
- Totusi, ca un cetatean european ce sunt  , le-am scris nemtilor de la zooplus.ro despre aceasta problema, rugandu-i sa imi ofere suport si sprijin.
1) Prima surpriza placuta a fost ca au raspuns in cateva ore, cu un mesaj in care ma anuntau ca au comandat piesa respectiva (clema aceea) si ca mi-o livreaza imediat ce ajunge.
2) A doua surpriza a fost astazi, cand m-au anuntat ca imi inlocuiesc filtrul cu totul, pe cheltuiala si transportul lor (vine curierul lor si ridica pachetul de la mine)... am primit mesaj de confirmare a noii comenzi.
Ca atare, pe mine m-au castigat de client!
|
 |
|
|