[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Australe
Forum Index » Profile for Australe » Messages posted by Australe
Message
Am revenit cu noutati:
Masculul nu accepta nimic nou in acavariul cu puiet, nici macar mana mea.
Oricum femela pare ok singura chiar daca spatiul lasa de dorit.
Dupa o saptamana inca am mii de pui, practic nu poti lua un pahar cu apa din acavariu fara sa iei cativa zeci de pui. acavariul are 50l brut, deci vreo 35-40l net.
Masculul a facut bule....acum are cuib, desi e singur....a alergat o perioada dupa pui sa-i duca in cuib, vad ca a abandonat....doar ocazional mai aduna de prin colturi si ii duce in cuib, pe cei care inoata frenetic ii ignora......a inceput sa manance(adultul) viermi dezihdratati.....cea ce m-a linistit....o peroada nu a mancat....sau nu l-am vazut eu.
puii ii hranesc cu cu galbenus de ou si ficat de pui zdrobit, cu resturile nu-mi fac mari griji ca am ceva melci pe acolo.
practic apa din acvariu la o ora dupa hranire e cristal, ca folosesc filtrul de la dannarle(cel care se atarna de margine) cu burete pe teava de absorbtie. Ma ingrijoreaza un pic o alga urata care a aparut si pe care nu pot sa o scot acum(e o alga peliculara verde aprins care s-a pus pe vita de vie).Mai am o alga decorativa pe buturuga(mi-e lene sa mai caut cum o cheama ), sper sa invinga cea din urma caci am resusit cu greu sa o atasez......
asta e....imi fac griji cu suprapopularea dupa cateva saptamani....dar vedem atunci ce mai ramane.
koala wrote:Salutare,

- Teoria spune ca masculii de gourami nu sunt atat de agresivi (cu femelele) ca masculii de betta... cuiburile de gourami nu au "eleganta" celor de betta, deci e normal ce-a facut masculul tau.
- Da, puii se pot creste o perioada alaturi de parinti... sunt extrem de mici si destul de greu de hranit. Ai grija la calitatea apei!
- Poti incerca sa pui femela inapoi, da' eu cred ca va lua bataie ca si prima oara... oricum, nu are nimic daca o lasi in recipientul ala de 5 litri (pana cand se reface complet).

Multumesc de raspuns, o s aincerc azi sa o pun inapoi si daca nu face fata , o sa o pun inpoi in bolul de 5l, sau o sa incerc sa o duc la cineva sa o tina pe o perioada nedefinita.....dar nimeni nu vrea un peste "jupuit" in acvariu asa ca nu stiu cine o primeste sa o bage in acvariul propriu o perioada.....
Severus wrote:Nu stiu daca masculul va pierde legatura cu puii ... si nici daca va mai gasi vreunul cand il pui din nou in acvariul cu pui.
Daca ai scos femela si o pui inapoi, cred ca nici ea nu va recunoaste puii si ii va papa.
Nu am incercat asa ceva dar daca incerci aceasta abordare, scrie-ne si noua ca suntem curioasi de rezultat.
Bafta !

azi incerc sa pun femela, sa vad ce se intampla.....maine va spun.
Scuze am uitat sa va spun ca cei doi gurami sunt luati recent, sunt adulti de cc12 cm, sunt aproape de aceisasi dimensiune amandoi, si de cand I-am luat, s-au fugarit tot timpul, au depus , s-au batut(adica femela a luat bataie), si pace nu fost in acavariu pana nu am indepartat femela.
In studentie am avut si beta, si am avut si pui de beta, adar acolo era mai simplu, fiind un peste relative mic care poate fi tinut si intr-un pahar. Dar parca la betta era mai multa armonie, nici nu fost nevoie sa scot femela de la pui, chiar il ajuta pe mascul cand au inceput juvenilia sa zburde, chiar daca mai lua bataie.....dar fara sa vad solzi lipsa cum am vazut acum la gurami.....cica pesti pasnici.....poate pasnici cu ceilalti pesti de care nu s-au atins, dar intre ei.....
Severus wrote:Imi cer scuze ca am o parere oarecum diferita de a Maestrului Koala.
Daca ai scos femela din acvariu si o pui inapoi, masculul nu o mai recunoaste, o vede ca pe un peste strain (=amenintare pentru pui) si s-ar putea sa o cam bata.
Este bine sa stai cu ochii pe ei daca vrei sa incerci reunirea familiei ca sa fii sigur ca femela nu pateste ceva.
Eu tocmai am patit ceva asemanator si ma gandesc ca este mai bine sa fii prevazator, decat sa-ti para rau.
Bafta cu puii si mai ales cu plasarea lor (dupa ce cresc).

LE Scuze. De fapt, cred ca si Mastrul a spus cam acelasi lucru.

poate trebuie sa astept sa oboseasca cu puii , pana nu mai are grija lor?, atunci oare o sa atace femela ?
Si o alta intrebare pentru iubitorii de gurami:
pot sta intr-un tanck o pereche de gurami albastri fara sa se bata?, doar ei doi?
Am o idee, dar nu stiu cat e de buna:
scot masculul si il pun in locul femelei, adica in recipientul de 5l si femela o bag cu puii......dupa cateva zile bag si masculul inapoi. Asa masculul va venii pe un teritoriu nou si nu femela....
dar apare alta problema:
masculul nu va "pierde" legatura cu puii si va incepe sa ii vada ca hrana apoi?, poate totusi a mai incercat cineva asa ceva, sau are vre-o informatie?
Buna,
Ma confrunt cu o problema de apatiu , si nu intentionez sa cumpar inca un acavariu.
Mi-a depus de curand o pereche de gurami albastri(puii. cateva mii si azi au 3 zile), intr-un tank de 50 l foarte bine plantat.
Am donat toti ceilati pesti, si am scos femela dupa depunere, care e cam jupuita la coada. Masculul inca se chinuieste cu juvenili pe care inca vrea sa-i puna in asa ziul cuib(n-a facut cuib, doar a aranjat plantele de suprafata)
Femela sta in conditii improprii intr-un recipient de cc 5 litrii, si desi e jupuita un pic, mananca si pare sa se reface repede.
Avum intrebarea care ma framanta:
Pot sa cresc puietul cu parintii?
Daca da, pot sa pun femela inapoi in acavariul cu "tatal si copii", va mai lua bataie?
Nu am gasit nicaieri pe net o astfel de situatie prezentata., orice ajutor e binevenit.
Arata in realitate muuult mai bine, cred ca nu stiu eu sa fac poze(oricum le fac cu telefonul). S-a rosit frumos de tot si a crescut binisor.....ma bate gandul sa o raresc
Faye wrote:Nu vreau sa te supar, dar castelul ala e oribil. Si nisip roz? Stiu ca majoritatea argumenteaza ca e acvariul pentru copii, iar lor asa le place, totusi, gustul copiilor trebuie format de cand sunt mici.

Salut, nu vreau sa te supar, dar cu siguranta gusturile nu se discuta, nici eu nu as pune plastic in acvariu, dar cred ca un raspuns trebuie sa fie constructiv, adica spune-i omului ce sa faca, nu doar sa-i spui ca tie nu-ti place.
salut
nu sunt un admirator de plastice in acvariu dar pentru copii arata bine, banuiesc ca ai cel putin o fata (substratul roz?) dar arata bine si aerisit pentru un acvariu doar de pesti.
Anubiasul e o planta foarte rezistenta si crede-ma pe cuvant nu are nevoie de aditie de easy carbo, dar asta nu inseamna ca nu-I face bine si totodata easy carbo este si un bun algicid.
pentru acavariul tau cu substrat de plastic mai recomand planta egeria densa care la fel e nepretentioasa si care va mai ajuta pesti oarecum sa se simta in siguranta.
"Ai inceput binisor, insa am cateva remarci. Pietrele sunt prea mari si prea in colt, nu vei putea face curatenie pe langa ele, va trebui sa le scoti tot timpul la curatenie. Plantele care le ai dupa pietre nu o sa le mearga prea bine, nu vor avea lumia suficienta, se pot reteza de jos, pot putrezi"
mari sunt in special cea de deasupra pentru a fi stabile ca nu e lipita, si asa le-am dorit, prea in colt doar par,acolo in colt intra mana lejer+ ca acolo substratul este foarte ridicat, dar nu-I o problema sa dau piatra de deasupra mai in fata caci ea practic sta pe alte trei pietre ingropate in substrat pe jumatate.
asa arata acum,
De curand prin bunavointa unui om deosebit din Iasi, piesa centrala: Crinum calamistratum + numerosi killie(striatum, amieti splendoplurus si austral.....multi inca juvenili, dar asta chiar ma bucura)
narcis wrote:Intradevar exista pe piata substrat activ, care ajuta la scaderea ph'lui, insa este destul de scump, insa se consuma dupa o anumita perioada si trebuie schimbat(depinde de producator si de parametrii apei). In alta ordine de idei, poti baga toata via in bazin, ba sa-ti mai trimita cateva lemne si colegul australe, dar tot nu vei ajunge sa ai un ph mai mic si stabil. Lemnul elimina tanin in apa o anumita perioada, nu e permanent, si din ce in ce mai putin. Vei face schimburi de apa, ca de, asa trebuie ca altfel se impute totul, si iar cresti ph'ul.
Bine a zis colegul mai sus, e bine sa cerni informatia primita. O zi buna, Narcis.



observatia lui Narcis e corecta caci intradevar e important cat de mult vrei sa reduce ph fata de ce ai tu la robinet.
si intradevar e bine sa treci prin filtrul gandirii....dar mai vin cu una....in afara de critica correct administrata ne poti da si niste rezolvari de scadere PH cat de cat stabil in afara de aditia de CO2 si recomandarile mele de mai sus?
Am sesizat ca cei care cresc creveti folosesc conuri....Frunze de stejar....care pe langa alte beneficii pana la urma nu tot pentru tannin se folosesc?....doar ca-s comercializate si dai bani pe ele in loc sa iei o vita sa o cureti bine si sa-si faca treaba?....doar intreb...
Va salut pasionati de killie,
Dupa ce am studiat indelung despre Killie, alegerea fireasca a fost sa incerc primii mei killie intr-un acvariu dedicat si bineteles am inceput cu Aphyosemion australe si un acvariu plantat de 50 l, o creanga de vita de vie+ substrat activ pentru aciditate(de la aceisai firma ca acvariu) si niste pietre mari de rau necalcaroase..
prima impresie:
1. Greu de achzitionat, aproape imposibil in Tulcea, pe net poti achizitiona dar fara sa ai controlul raportului M/F(nu poti achizitiona un trio de exemplu)
2. Acesti pesti chiar sar din acvariu :citisem ca sar, dar crezusem ca un capac de sticla venit cu odata cu acvariu de la Dannerle e ok, dar sa stiti ca nu e.
povestea din spatele punctului 2 e astfel: am cumparat 5 Aphyosemion austral specificand ca doresc 2 masculi si 3 female: au venit 4 si anume 3 masculi si o femela , dar dupa o discutie foarte constructiva si pe care o apreciez am mai primit 3 femele la pret de 2 . Foarte multumitor ......dar din primul lot am ramas .....cu un mascul , in prima noapte au sarit 2 din acvariu, a doua noapte 1 am crezut apoi ca am " astupat" toate locurile de sarit.
acum dupa a doua livrare aveam 1 mascul si 3 female....ideal zic eu....dar int-o noapte tup doua femele out.....lasasem o portiune mica nu mai lata de 5 mm neacoperita pe parte din fata a acvariului(impinsesem prea mult capacul de sticla). Acum m-am invat minte.
3.Sunt frumosi si curiosi, dar mofturosi nevoie mare, mai ales masculul.
Femela manaca orice ii incape in gura, masculul gusta si daca-i place mananca, daca nu ....nu.
Ii hranesc cu fulgi de la JBL pentru culkoare, larve uscate de boodworms, ficat de pui si galbenus de ou. Evit hrana vie caci nu vreau sa separ puii de adulti si sa nu-i invat cu narav de alergat ce misca prin acvariu.
4.nu stiu pe unde au depus dar am deja pui, am vazut cel putin 3 pui prin plante azi dimineata, unul era chiar galbior, cred ca se hranesc cu infuzorii existenti in orice acvariu stabil+alge+ farimituri de la ficatul de pasare si de la oul cu care hranesc adultii.
Stadiul acvariului:
Neverificat cu teste, dar pestii sunt vioi toti, apa cristal, cateva alge paroase(le scot cu periuta de dinti cand devin vizibile si urate), am filtrul hangon de dannerle, care face apa curata in 20 min indifirent cata agitatie fac eu prin acvariu.
Intretinere: sifonez cu furtunul odata pe saptamana cand schimb cc10l apa. Mereu am particule pe fund de la plante in descompunere sau ce-or fi, greu de adunat la un singur schimb de apa, dar din ce am citit asa trebuie pentru acesti pesti.
Avand in vedere ca nu sunt avansat in acvaristica....e ok cum procedez?
Vad ca nu prea populata aceasta parte din forum, dar poate vre-un pasionat de killie ma poate sfatuii cum sa procedez, sa ma pot bucura de acesti pesti si sa nu-i chinui.
Am o singura observatie: nu cresc pesti ca sa-i vand, nu intentionez sa transform casa in laborator de teste si am o filozofie referitor la cresterea pestilor: daca cresti pesti in laborator, si ai un singur acvariu,la primul dezechilibru in acvariu, care e inevitabil, ramai fara ei.
Deci consider ca nimic nu e daunator daca se apropie de mediul natural al speciei respective, din acest motiv nu o sa cresc niciodata Discusi care au degenerat atat de mult incat fara conditii sterile nu supravietuiesc(si asta din cauza acvaristilor).
pentru scaderea PH-ului natural , da, lemnul scade ph prin eliminarea in apa a taninului care e acid.
pentru mentinerea Ph-ului scazut(aciditate) in mod constant fara sa te complici cu osmoza si alte substante , exista un substrat activ care tine apa usor acida si duritatea destul de scazuta, si care totodata e bun si plante nu vreau sa fac reclama. In combinatie cu buturuga de vita de vie sau o creanga de vita, eu zic ca e ok.
Parerea mea strict personala este ca faza cu apa de osmoza si teste in fiecare zi trebuie sa faca cei care cresc pesti pentru comercializare. Oricum daca te iei dupa toate sfaturile de pe forum fara sa treci prin filtru gandirii ajungi sa cheltuiesti o avere si sa cresti pesti de laborator, care la primul dezechilibru mor.(Tu de ce iesi afara daca sunt o gramada de noxe in aerul care il respiri si atat de multi microbi?)
Am citit o faza pe un forum de radeam cu lacrimi: Multi acvaristi cu experienta sfatuiau un incepator ca noi cum sa-si cicleze un nou acvariu. Omul avea si pestii care statea int-un lighean si nuerau putini si nu-I baga in acvariu ca nu era apa ok la teste. A durat mai bine de o luna pana omul a bagat pestii in acvariu ....si zilnic facea teste si toti ii spuneau ca sa astepte sau sa adauge nu stiu ce substante ....I-a tinut timpul asta in lighean....gandeste-te un pic....pesti stateau in LIGHEAN, unde nu se faceau teste....cum crezi ca arata apa din lighean?....si dupa o luna tot nu au iesit testele ....noroc ca a aparut un user care la desteptat, ca oricum apa din acvariul partial ciclat e mai buna decat apa din lighean
apa cristal, destula mizerie pe fund acum(habar n-am de unde ca am pastrat doar o pereche de australe) pe care o aspir destul de greu si niciodata pe toata,
Au inceput sa iasa puiuti treba lor de unde, am vazut 2 pana acum, am introdus si o crenga de vita de vie care face mucilagiu(e bun pentru pui ca formeaza infuzori cred) si oricum e un dezinfectant natural daca face "lacrima" de vita de vie.
Pestii nu se arata interesati de puiet, chir am vazut ca unul a trecut pe langa "nasul” masculului si acesta doar s-a dat odata spre el din curiozate si apoi l-a lasat
astea sunt noutatile. Am inceput sa dau ficat de pasare pentru pui, ca difuzeaza in apa particule multe in momentul in care adultii il mananca.....deci macare ok pentru pui, evit artemia desi e laudata si recomandata pentru a nu invata adultii sa manance vietati in miscare ceva alge barboase si niste melci de substart + melci mici probabil comunitari care au cochilia intoarsa si plata “mosteniti” de la egeria densa de la Nevrtebrate.ro.
Ce sa spun, plantele au crescut destul de bine, gazonul se intinde incet si rar dar se intinde.
Pentru a ajuta supravietuirea puilor am adugat un mop cat toate zilele intr-un colt....o sa revin cand am timp cu o noua poza.
E haios ca femela de australe vine la deget si ciuguleste, este un deliciu sa-i dai de mancare.
eu recomand : Substrat activ pentru acvarii plantate, Dennerle Scaper`s Soil(cred ca e substartul ideal pentru cei care nu au o profesie din acvarii si nu vor sa-si bata capul cu combinatii )- la asta nu-I nevoie de mai multe produse , doar el in sine cc 4-5cm pe fundul acvariului.
Atentie ca face apa usor acida duce ph-ul intre 6.4-6.8 la apa din acvariu, dar este ok pentru majoritate pestilor si este perfect pentru creveti
Nu murdareste apa, si abia dupa 2 ani e nevoie de fertilazanti....cel putin asta spune producatorul.
Te felicit pentru decizie,
orice este natural nu poate fi "urat" ci in cel mai rau caz "excentric" si chiar daca este neingrijit da un aer de neglijenta cautata.
Din acest motiv eu am preferat sa pun 6 kg pietre de rau (4 bucati)in acvariu, tepene ,in loc de pietre usoare lipite cumparate de la magazine.
La plante sunt incepator si nici nu te sfatuiesc sa cheltuiesti mult de la inceput, dupa ce faci cateva incercari si vrei sa aprofundezi....o sa decizi singur daca merita sa cheltuiesti pe plante si pe intretinerea lor mai mult decat tot set-upul pentru acvariu cu pesti cu tot. Merita, si ai satisfactii probabil....m-am uitat prin acvariile de pe acest forum si sunt "invidios", dar trebuie sa dedici mult timp, rabdare si destui de multi bani ca sa faci performanta.Deci recomand plante fara pretentii si cu crestere rapida la inceput, apoi faci tu schimbarile care le doresti din mers sau un nou set-up. Nu pot sa-ti recomand decat muult Google inainte sa cumperi ceva.
Dupa cateva zile zile
substrat gasesti pe internet....mai scump dar bun.
autocolant....depinde de gusturi.....recomand cu caldura plante de fundal pe partea din spate a acvariului si fara autocaolant.
gusturile nu se discuta.....dar : scoate tot ce e artificial din acavriu(casa si ghiveciul) ca rezulatul e vorba ficei mele: "kichios"
 
Forum Index » Profile for Australe » Messages posted by Australe
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com