[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Australe
Forum Index » Profile for Australe » Messages posted by Australe
Se pare ca ai primit raspunsuri despre asocierea pestilor si nu despre lumina, asa cum cereai.
Nu conteaza, important este sa inveti din toate sfaturile , dar sa treci prin filtrul gandirii
Acum cu lumina:
Nu recomand ledurile " ordinare", decat daca ai informatii despre temparatura de culoare.
Temperaturile de culoare recomandate pentru plante....cred ca le poti gasii pe google, dar ca idee eu recomand intre 5500k si 8000k.
E relative nou introdusa iluminarea cu leduri pentru plante, eu fiind mai conservator recomand totusi neoane dedicate pentru dezvoltarea plantelor.
Referitor la pesti:
am crescut betta cu gupi in acelasi acvariu si am avut motivele mele(in favoarea betta, multi stiu de ce), daca alegi sa ai ambele specii in acvariu recomand 3 reguli:
1.Un singur mascul de betta
2.Gupii sa fie putini la numar, (recomand maxim 2 masculi gupi si 3 female si sa nu te astepti sa creasca populatia de gupi), daca sunt multi nu vor ezita sa-l ciupesca pe betta de aripioare, dar nu grav.
3.tancul sa fie macar "un pic" plantat.
Sper ca nu gresec, si accept critici daca sunt
Multumesc de intampinare
ocean wrote:Poti folosi butonul de attachments de sub chenarul postului si iei imaginile direct de pe calculator.
nu apare poza....ma invata cineva cum o ridic pe forum va rog?
Buna ziua
Doresc sa cumpar Aphyosemion australe) 2-3 femele numai daca pot fi trimise in Tulcea
Cu stima domnilor,
sunt Sergiu din Tulcea si reincep o veche pasiune .....fapt pentru care m-am inscris aici
Nu sunt prea vorbaret, in copilarie am avut diverse "borcane" , adica acvarii de 10/20l,cand m-am asezat la "casa " mea am avut tancuri de 100+l, doar ca hobi si donatie la petshop-uri cand aveam prea multe progenituri/
acum....am decis un tank de 50l pentru acvascaping si cativa locatari sub 6cm.
Va salut cu stima
Dupa 5 ani de pauza acvaristica (nu ca inainte ma pricepeam foarte mult....am reusit sa obtin/inmultesc doar betta si ancistrusi, fara sa incerc altceva mai deosebit) am decis sa incerc un pic de aqvascaping cumulate cu reproducerea in conditii cvasinaturale a minunatelor creaturi Killie (nu cea extensiva cu mop si separarea icrelor).
Practic intentionez sa creez un décor acvatic in care killie sa se simta cat de cat confortobil si sa-si faca de cap cu minimum interferente din parte subsemnatului.
am stat doua saptamani incercand o "ciclare" fara pesti dupa care am renuntat, voi continua ciclarea cu pesti.
In acest moment desi am comandat 2 masculi si trei femele ....stupoare mi-au sosit 3 masculi si o femela de Aphyosemion austral. Mi-am facut o gramada de griji, totusi dupa 24 h cei trei masculi si-au delimitat teritoriile in jurul pietrelor e liniste in acvariu...poate prea liniste, dar tinand cont ca pestii inca sunt timizi....doar o zi de cand au fost adusi e ok.
1:, tinand cont ca raportul M/F e disproportionat am rugamintea pentru cei ce pot livra In Tulcea sa ma anunte daca au femele de vanzare.
2 . Nu intentionez aditie CO2, totusi ce alte plante imi recomndati?....credeti ca mai intra niste vita de vie in aspectul general al acvariului?....intentionez sa fac un gazon in 2/3 din acvariu si doar 1/3 plante mai mari....Egeria densa doar pentru Kilie....o sa creasca ea.
Substrat : sol de la dennerle, filtru dedicat aceiasi firma(hang on), lampa la fel 24W ....din setul de la tanc.
Ce sanse am sa convietuiasca cei 4 kiilie in raportul M/F=4/1?

Forum Index » Profile for Australe » Messages posted by Australe
Go to: