[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mutecs
Forum Index » Profile for mutecs » Messages posted by mutecs
Mai am o intrebare. Ce pesti as mai putea pune in acvariu, insa nu vivipari. Eventual daca pot lua niste tetra... nu stiu daca nu sunt cumva agresivi...

In acvariu mai am acum corydoras, aymonieri, neoni, zebre, molly si guppy. As vrea cam ceva de aceeasi dimensiune, si eventual mai colorati.
Mai am doua nelamuriri daca nu e cu deranj.

Prima.... este vorba despre un "platy" care a slabit un pic si parca are coloana "stramba", iar gura o tine in permanenta deschis si nu il vad mancand deloc. Am reusit totusi sa il scot intr-un vas separat si sa ii dau mancare insa am vazut ca parca nu poate manca... pur si simplu trage apa si apoi o scuipa.... Ce as putea sa fac sa il fac iar bine ?

A doua problema este legata de partea de iluminare. Am doua tuburi T5 de 39 W 849mm. Ideea e ca unul din ele are o urma neagra la unu din capete si am "omorat" pana acum 3 drosere cu el, asa ca doresc sa il schimb cu alt tub.
Momentan merg cu un tub http://www.nevertebrate.ro/Neon-Sylvania-Grolux-T5 - care are o lumina movalie...

deocamdata ca variante am asa:
http://www.nevertebrate.ro/Giesemann-Super-Flora-T5 - 70
http://www.nevertebrate.ro/Giesemann-Tropic-T5 - 70
http://www.nevertebrate.ro/Neon-T5-AquaLight-6500K - 30
http://www.nevertebrate.ro/Neon-Sylvania-Grolux-T5 - 40
http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865 - 35

Sincer nu as mai vrea tot sylvania movaliu deala, as vrea ceva cu lumina galbena, si ma gandeam daca alea la 30-35 de Ron is bune sau... sa iau dealea de 70, cu toate ca mi se pare cam mult....
Am o planta, Cabomba Caroliniana, care a crescut destul de rapid... asa ca i-am mai retezat din "varfuri" si am incercat sa le replantez... sa fac un fundat cu aceasta planta... Nu pot explica de ce uneori... plantele pur si simplu ies din pietris.... cum pot face sa le "fixez" acolo ? Curentul nu e chiar asa mare...
Pe langa faptul ca o sa fie aglomerat acvariul, nici nu cred ca sunt compatibili pestii mentionati de tine.

Din ce stiu eu Betta, nu se tin in acvarii cu alti pesti pentru ca ii ataca, si se bat si intre ei. Acum sa astepti si sfaturile altor colegi cu mai multa experienta insa cred ca am dreptate.

Iar zebrele (dario rerio) din ce am aflat si eu sunt pesti de card si ar fi bine sa fie cel putin 5... gen neoni.

Si ca sa iti faci un calcul raportat la acvariul tau iti dau un site unde poti gasi pestii dupa denumirea stiintifica si vezi daca sunt compatibili, ca temperament, ph, duritate si temperatura.
http://aqadvisor.com/
Pai dupa ce m-am chinuit sa il fac pe asta de 140l sa trec la unu mai mic... niciodata... poate ca o sa imi fac altu mai mare eventual
Mersi de info.

As vrea pe viitor sa pastrez in acvariu ca planta de fundal doar cabomba caroliniana si inca o planta care nu stiu cum se numeste. Ideea e ca am inteles ca ar trebui sa folosesc macro/micro nutrienti pentru plante ca sa fie mai robuste si sa aiba o culoare verde frumoasa. Acum cabomba caroliniana are o culoare un pic spre galbui, si am inteles ca ii lipseste NO3.

Puteti sa imi spuneti cam ce produse as putea folosi sa ajut plantele ? Deocamdata folosesc EasyCarbo cam 2ml / zi .
Din ce am vazut eu, incepator fiind : cabomba caroliniana .
https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=cabomba+caroliniana&spell=1

Nu am aditie de CO2 inca si cu toate astea creste destul de repede... Aproximativ la 1 luna mai tai din varfuri si le replantez mai departe.
Se pare ca am mai multi pestisori in acvariu...

Azi dimineata ma uitam sa vad cam ce am de facut marti - miercuri cand o sa fac un pic curatenie in acvariu, si cum ma uitam eu asa la decorul ala 3d, vad ceva miscandu-se la suprafata... si surpriza.... o silueta micuta de 5-6 mm cu un corp gri mic si alungit si cu 2 ochi bulbucati la capat
Am stat si m-am uitat un pic si am vazut ca sta numai pe la suprafata, din pacate in spate am plante si nu il pot urmari... sau eventual sa vad daca sunt mai multi. Am vazut totusi ca e agil, venise un dario rerio in viteza dupa el, iar asta micut avea o viteza de neimaginat si s-a ascuns intr-un colt . Din pacate nu am alt acvariu sa il transfer si nici nu cred ca il pot prinde... si nu cred ca ar fi nici recomandat . Sper sa reuseasca si sa se faca mare.

Acum niste intrebari.... Asta mic cu ce se hraneste ? Trebuie sa ii dau ceva special ?

Si alta problema , a cui e micutu asta ? Cred ca ar fi 3 posibilitati
- am guppy in acvariu si vad ca tot urmaresc aia o femela matura
- am platy 2 bucati dar nu stiu ce sex au.... insa i-am vazut de multe ori mergand prin spatele plantelor...
- am black molly 2 bucati, si din nou nu stiu ce sex au... insa de vreo 2-3 zile vad ca stau intr-un colt al acvariului si se misca de sus in jos cateodata...

Mai am si dario rerio si neoni dar astia parca is tetra... si nu nasc pui vii... parca asa stiu.

Acum nici nu stiu... as fi vrut la curatenie sa scot si niste plante ca nu imi plac ca aspect... sper totusi sa pot scoate apa, vad ca asta mic sta doar pe la suprafata... nu as vrea sa il trag din bazin din greseala... .
Si eu ma gandeam sa pun o chestie deasta la intrarea in filtre, dupa care sa intre apa un pic mai rece in acvariu... insa nu stiu cum poate afecta diferenta asta de temperatura bacteriile din filtre...

M-am uitat si eu la "chillere" dar is cam piperate... parca vreo 12-13 milioane minim...
Cum pot raci apa ? Ca ajunge la 27-28 grade Celsius. Am niste ventiloatoare pe capac si reusesc cat de cat sa mentin apa la 25 grade Celsius. Mai sunt si alte metode... mai neortodoxe care sa nu afecteze "ecosistemul" ?
Mare noroc a avut ca nu l-am prins ieri pana am plecat la munca, pentru ca ajunsese undeva in grota din stanga. Aseara cand am venit am zis ca trebuie sa il scot sa nu ii imbolnaveasca si pe ceilalti... insa se pare ca si-a revenit si era "activ"...

Sincer nu stiu ce sa zic... poate ca bause cam mult si de aia statea asa mai pe spate. Acum vad ca sta normal.

Cam asa statea. Nu prea se vede bine de la blitz, si din cauza ca nu e un aparat performant...
image
Mi s-a parut ca nu mai misca... si am luat prelungitorul ala si am miscat plantele....si am vazut ca a cazut mai jos tot cu burta in sus... practic am zis ca a murit... dupa care am incercat sa il iau cu "clestele", si cand l-am atins si-a revenit si a fugit.... Acum e mai jos tot asa pe o parte cu burta in sus...

Moare sau ce se intampla ?
Va mai deranjez cu o problema. Unul din cei 4 albino corydoras sta "rezemat" de plante cu burta in sus, un pic pe o parte. Vad ca sta asa dupa care se misca energic, si acum iar sta asa... e vreo problema ? Am mai citit undeva ca ar sta pe o parte... dar asta mic sta pe o parte cu burta in sus, totusi se vede ca misca...
Pai acum am 4 zebre. As mai lua 2 dar si asa cred ca e prea aglomerat acvariul.
Mersi de info, nu stiam care e treba si am zis ca se bat. S-au agitat asa vreo 10-15 minute dupa care si-au vazut de treaba...
Mersi pentru info. Am facut curatenie si ieri am vazut ca se intelegeau destul de bine.
Am luat de la un prieten 2 zebre roz (cred ca e vorba de danio rerio). Una din pacate a murit... asa ca iei am mai luat 3 sa aiba cu cine innota prin partea superioara a acvariului. Am mai luat una roz si doua maronii cu niste dungi albastre.

Ieri era totul ok, se alergau usor... insa azi astea maro vad ca se bat (cel putin asta cred ca fac). Se invart la suprafata una in jurul celeilalte foarte energic.... Ce sa fac ?
Am mai luat niste pestisori si i-am pus la "acomodare". As vrea totusi sa fac azi si un pic de curatenie in acvariu si schimb de apa. Pot face azi sau astept pana maine sa nu ii stresez pe nou-veniti ?
Nu vreau sa fac reclama sau ceva. Insa stie cineva despre ce este vorba ?
http://www.tocmai.ro/sistem-profesional-co2-compact-pentru-acvariu-22193715.html#current_image
Presupun ca tot cu 2 recipiente trebuie facuta treaba si presupun ca mai trebuie si reactor sau difuzor de co2 nu ?
Va mai stresez cu o intrebare. Ar fi recomandat sa fac o "bomba cu CO2" ? sau sa astept sa scap de alge intai ?
Vad ca nu mi-a raspuns nimeni, asa ca am luat niste apa oxigenata azi si am bagat cam 50 ml in acvariu. Am oprit pompa pentru 15-20 de minute si am dat cu apa oxigenata pe langa plante. Pentru o perioada am vazut ca ies niste bule din plante, presupun ca e vorba de oxigen. Am inteles ca dupa o zi, adica maine ar trebuis sa schimb undeva la 40-50% din apa, din cauza ca o sa creasca concentratia de nitrati/nitriti . Eventual dupa cateva zile trebuie repetat procesul asta cu apa oxigenata urmata de schimb de apa ? Sau e posibil sa afecteze pestii si plantele ?

Forum Index » Profile for mutecs » Messages posted by mutecs
Go to: