[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Bloom bacterian din substrat? (nu se baga nimeni?)
A fost: Lumina.

Acum, li se rupe de filtru....

De 5 zile merge iar OF 50.

La masuratorile de acum: (nu am facut schimbul de apa saptamanal)

NO3 = 60 (parca' + ceva)
NH4 = <0.05

Mai astept o saptamana pentru comparatie.

Aquaball 180, inca nu a fost udat' sunt sigur ca face treaba mai buna la limpezirea apei, decat prealaudata scula'.
Nu sunt deloc: sarcastic.

Nu inteleg ce scrii.

Unul din testele pe care a trebuit sa le dau, cand am aderat ca membru la academia Romana, a fost de scris.

Cu textul tau, nu vei ajunge membru.

In schimb: la testul de discurs elocvent, am* luat nota minima.
Tot nu reusesc sa inteleg, in text: care sunt afirmatiile si care sunt intrebarile.
Este exact asta: https://www.dedeman.ro/ro/placa-xps-n-polistiren-extrudat-izostyr-1000-x-500-x-5-mm/p/4021860
Recomandat este polistirenul ala care se pune sub' parchet.

Doua folii de 3mm, ar fi suficiente in cazul bazinului de 180-200 Kg. (60x50x50)

Daca madafau' risca sa prinda curbura din motive de neranforsare inferioara, chiar nu mai conteaza padul.

Caz personal: doua folii de 5mm la un bazin cu amprenta 180x60 de fro' 800Kg - tona.
EverSad wrote:Am facut lumina la pesti....

36W alb 6000K cu baghete custom de 50 si ceva' Cm. (sase bucati)

Pentru' 180/60, sunt multumit de lumina.

image

Si video:

Stiu' ca este piz*t in teasta pestisorul...

Am facut lumina la pesti....

36W alb 6000K cu baghete custom de 50 si ceva' Cm. (sase bucati)

Pentru' 180/60, sunt multumit de lumina.

image
paradoxx wrote:Nu e vba de debit, am resun 2500 in acvariul cel mare si chiar le place cateodata sa se joace in debit. Cred ca e vba de ceva ectro-shit ce le incarca senzorii de pe abdomen(linia laterala de.a lungul corpului) precum si porii din osul cranian. stiti voi despre ce vbesc nu imi vine acum exact, daca te uiti la cum functioneaza filtrul Hydra e cea mai plauzibila idee a motivului pt care se feresc de el

Pe electro shit' am mers si eu....

Acum mai este un aspect: pe jumatea lu' aia mari, so f*tut lumina alba de o sapatamana.

//Chiar azi am fost la LED-arie si am luat cele necesare sa schimb tot iluminatul.
Am facut deja jumatate. (ma laud' dupa ce termin, pe topicul borcanului) acu' mai trag oleaca din buturuga sa imi revina cheful de munca... //

Poate lumina a fost cauza....(desi, reactiile erau clare, cu filtrul on/off)

Despre debitul de la iesire: exclus. (acolo evacueaza si 2260 macar 2000L/h)
Vreau doar mecanica.

Aquaelu' ala nu ma ajuta cu nimic la suspensii.

Este modular si asta de la Mercedes. (de asta am ales modelul)

Biologica am suficienta.
Am bagat la comanda: Eheim Aquaball 180 sa vad daca face filtrare mecanica mai buna decat buretele din "ala 50"...

Stiu' ca va face, daca curat zilnic buretii.

Dar, astept rezultatul practic.

Aiurea este ca nu se gasesc module de extensie si nici bureti..... (care banuiesc: sunt aceeasi ca in prefiltre)
Nu este stoc de protocol. (si da: sunt sigilate, ca nu beau decat bere)

Dar unii, imi dau atentie, cocart/bautura.

Cum nu beau tarie, am mereu pe stoc, excedent.... dar mai livrez la socumiu' (spirtangiu)
Faza ciudata:

Cand filtrul este in functiune, Osacrii se grupeaza in partea opusa a bazinului. (adica aia mici se duc pe sectorul celor mari)

Am testat cu filtrul on/off de vreo 5 ori in doua zile si se confirma. (daca opresc filtrul, aia mici revin pe teritoriul lor, langa filtru)

JD si Pleco, nu sunt afectati.

Asa ca: imi' retrag actiunile de la bursa filtrului.

@Alinutz80 vrei filtrul un an in custodie sa faci teste?
paradoxx wrote:Eu va recomand cu mare caldura filmul Eurotrip(2004). Domnu Pave' are dreptate, stie el ce stie

Recomad seria: The Hangover. (pentru' cine nu a vazut-o)
opincarul wrote:Baieti, am ~25 de litri de alcool izopropilic de puritate certificata 99,99% si inca vreo 10 de solvent tehnic (combinatie de alcooli). Stati cuminti ca mi-am blindat ficatul in ultimii 2 ani

Mai am doar: ~4L acid azotic, ~ 10L acid sulfuric, si alte' dastea....

Cumva' ati sunat la liga, in vederea clarificarii cu statutul de membru?

Chiar daca jucati' in oarece' club exclusivist/privat, (va trebui sa ajungeti' la competitie cu astia inregistrati in liga nationala).
Merci de recomandare. (realizez ca daca bag 3-4L de vin/seara, ceva nu va functiona in dimineata urmatoare) ::

An acest caz: nu ma refer' la cardan... suportul cardanului, va fi offline..
Intre 0.1 si 0.2, am in urina..... (constant, cred)

Ballmer Peak, nu se aplica la mine ca nu mai fac programare. (sunt doar un betiv nenorocit)

Acum, revenind la topic: ieri dupa doua teste de NO3 => 10, azi: tot dupa doua => 60 (si nu am baut ieri nimic, iar azi, dupa ce am facut testele)

Cum dracu se poate sa am ieri, 10 la NO3 si azi 60?

Mentiune: apa nu este schimbata de 11 zile.

Ca si idee: exista undeva, ceva tabel cu cati' ml ori subdiviziuni, trebuie puse la testele astea? (JBL, la cutie de plastic)

Mi se pare deampul*a' administrarea cu picatura. (chimistu/sluga mea, afirma ca picatura este cu +/- 20% mai mare ori mai mica functie de cum se apasa pe recipientul de administrare)

LEdit: acu am vazut poza cu nenorocirile inerente.... (manevra este: nu beau nimic in afara de bere)

Erata: nici macar apa... imi este frica de innec.

image

dupe' din debara...... (poza)
Am verificat la liga si se pare ca nu ai ecuson.... (sper ca este doar o greseala pe site la liga)

Revenind la teste, nu stiu inca ce si cum sa fac.

Testele, dupa 10 zile de la ultimul schimb de apa:

NO2 = <0.01
NO3 = 10
NH4 = <0.05

Se pare ca am ceva filtrare, daca testele sunt bune.
Am luat o buturuga (bidon de Bucegi) si am turnat in doze.

Vom vedea ce face.... a venit si cutia cu testele JBL.
image
image
image

A fost bagat' filtrul in bazin...

Daca vine maine, cutia de plastic/poseta/geanta, (cu testele JBL) se fac si testari..... (asa deci si prin urmare.... )

L.Edit: a trebuit' neaparat sa bag 6 doze, ca sa pot baga "filtrul" in bazin... (pentru' : eldari/cunoscatori/initiati)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: