[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lupan Marian
Forum Index » Profile for Lupan Marian » Messages posted by Lupan Marian
Message
Incalzitorul Aqua Medic mai este disponibil?
Am trimis si PM
Chiar numai asta poate fi cauza acestei diferente de KH intre apa de robinet si apa din acvariu:

"E posibil ca plantele sa-si ia carbonu' din carbonatii din apa => scaderea KH-ului. "?

Ma streseaza ideea cu acest KH mic (sau poate nu e chiar sub limita) deoarece poate conduce la instabilitatea PH-ului.
Am testat si cu 5 si cu 10 ml. Am zis ca poate nu vad, dar realitatea tot aia era. Pe baza aceli valori am reglat PH la 6.6.
Buna seara tuturor,

Am avut o saptamana horor si am lipsit de aici.
Am vazut intrebarea adresata de 2 colegi care punctau din instructiunile legate de masurarea KH-ului, utilizand testerul de la JBL. Asa e cum spun ei, dar, doar intr-un caz. In celalalt, daca dublezi apa din recipient, la 10 ml, numarul de picaturi care schimba culoarea de la albastru la galben, trebuie sa se imparta la 2.

Buna seara,

Am o mare nedumerire legata de valoarea KH-ului, masurat cu un tester JBL.

KH-ul din apa din acvariu este de 3, pe scara germana - la 6 picaturi am schimbare de culoare din albastru in galben. Pe baza acestei valori am setat PH-ul de referinta la controller la 6.6.

KH-ul din apa de la robinet este de 5.5, pe scara germana - la 11 picaturi am schimbare de culoare din albastru in galben.

Este posibila o variatie atat de mare intre cele doua surse de apa? Repet, am masurat cu acelasi tester, incarcand pe rand apa pentru a efectua testul. Am citit ca o valoare mica, cum este 3, poate conduce usor la dezechilibre ale PH-ului, fiind recomandata o atentie deosebita acestui parametru. Noroc cu controllerul de PH!

Mersi din start celor care ma pot ajuta cu explicatii.

Si pana una alta, si o imagine cu acvariul meu. Cred ca asa trebuia sa incep!
Dupa cum am spus in primul mesaj, ca micronutrienti folosesc ferropol si ferropol 24. Nu stiu (dar poate ca nu am experienta) ca JBL sa aiba si gama de macronutrienti. Lucian, wk s-a terminat, doar nu o sa-i dau nevestei de Valantines day Eays life ferro sau profito! Easy life Carbo folosesc! Cat despre plante, m-am orientat spre cele care suporta 28 grade. Dar visul meu este asta: http://www.projectaquarium.com/plantedAquarium_Open.aspx

Sa dea al de sus sa stapanesc eu apa in acvariu (ca echilibru pentru plante si pesti) ca la vara de asta ma apuc! Nu stiu cat de mult vor gusta insa cei 2 Ancistrus hoplogenys treaba asta, dar imi place al naibi!

Salut Lucian si mersi pentru informatii, respectiv pentru link-urile oferite ca surse de informare. Recunosc, si search-ul e bun, dar, toata lumea e mai multumita cand primeste totul de-a gata.
Mi-am comanda deja:
- 1 litru de Seachem Matrix
- 1 litru de Siporax
- teste pentru K, FE, PO4 - JBL
- Preventiv am luat si solutiile Easy Life Kalium, Easy Life Fosfo, asta daca voi avea nevoie de ele - DUPA MASURATORI.

Probabil ca marti voi inlocui in filtru cele 2 compartimente cu bureti. Abia astept sa vad ce parametrii am la K, FE, PO4.

Dragilor, wk placut, si vorba unui coleg de mai devreme, Ape limpezi (este citat, sa nu se inteleaga ca plagiez).
MUltumesc tuturor inca odata.
Voi lua in calcul si lumina, dar, cred ca chimia e mai de prim plan.
- voi achizitiona testere pentru fier si fosfatii si voi incerca sa vad cum trebuie sa fie mentinut raportul intre nitrati si fosfati ca si macronutrienti.
- voi mai utiliza doua sertare din filtrul extern pentru material filtrant biologic. In cel de jos voi pune 1L Cermec, urmatorul va ramane cu micromec, si al treilea de sus voi adauga Seachem Matrix. Voi pastra sus filtrul de tip combi bloc. Este OK asa?
Mutumesc celor 2 utilizatori care mi-au raspuns azi!

Nitritii sunt 0. Nu am inteles exact legatura intre fosfor si nitrati. Cum pot sa ma asigur ca acvariul este ciclat corect?
Asa e, cred ca trebuie sa am grija mai mult de hranirea pestilor.
Mersi de informatie. Dar am o problema cu neonul recomandat de tine. Nu exista in lungime de 1047 mm pentru capacul meu. As putea sa adaug reflectoare la neoane? Se pare ca sunt conditionat de lungime!
Uite link:http://pepika.ro/acvariu-juwel-rio-300-350-l-natur-20574374--p178876.html. Acest model a beneficiat de cresterea inaltimii si suplimentarea numarului de neoane, pornind de la modelul anterior de 300 de litrii.
Ceva nu leaga: Asta este acvariul:

Juwel Rio 300 (NEW 350L) Black Aquarium and Cabinet:

The NEW Juwel Rio 350 litre aquarium launched in July 2009, replaced the old Rio 300 litre aquarium. The aquarium height has been increased to 66cm, resulting in an increased volume of 350 Litres. A second T5 light bar has been added for improved lighting (total of 4 light tubes).

2 x High-Lite light Unit 120 cm, 2 x 54 W
1 x Filter Set 1000 l/h
1 x Heater 300 Watt/230 V

Deci: 350 de litrii - cel putin asa spune producatorul. Ca sa nu arunc banii pe fereastra: eu nu vad nici o diferenta la neoane acum comparativ cu momentul achizitiei acvariului. Chiar trebuie sa dau alti bani? Daca da, nu am ce face, dar macar sa nu-i dau aiurea. Scuze ca insist!
Lungime: 121 cm
Latime: 51
Inaltime: 65 cm
Masurat acum - anterior gresit o cota.

Cu durata de viata au neoanele? Se schimba lunar, anual? Nu am sesizat nici o problema cu ele.
Locatie: Bucuresti, sector 4

Dimensiuni acvariu: 121x51x146: 350 Litrii

Neoane: High lite T5 - utilizate de cca 1 an si 8 luni
Capacul Juwel original:
4neoane x 54W, 1047 mm

Scuze de omisiune

Programul de iluminare este: 08-11, 17-21.30
Buna ziua tutror inca odata,

Revin cu detalii la mesajul anterior si va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire. Am urmatoarele plante in acvariu: Microsorum pteropus, Echinodorus dshungelstar, anubias barteri var nana, Lobelia cardinalis mini, rotala rotundifolia, pogostemon erectus. Fertilizanti macro si micro dupa detaliile de mai sus. Aditie de CO2 prin JBL Proflora 603 - am lasat valva pe manual, open, la controller chiar si 8 ore pe zi. Plantele nu perleaza, deci nu cred ca realizeaza ok fotosinteza. Inteleg ca nu la toate plantele e vizibil acest fenoment, dar la rotala am citit ca acest lucru este observabil. Doar obtin o scadare (logica de ph). PH de referinta este la 6.6, dar in aceste conditii nu il obtin. Ce naiba trebuie sa fac sa bag si plantele intr-un ciclu normal de viata. Am neoie si de alte elemente pentru plante in afara de ce am scris mai sus?
Concluzia dupa ce am achizitionat si sisstemul CO2 este ca indiferent de cati bani bagi, fara experienta nu ajungi nicaieri.

Mersi mult.
Salutare tututor celor de pe aici,

Am finalizat implementarea unui acvariu de 350 de litrii utilizand cunostintele teoretice acumulate de pe unde am apucat - forumuri, articole etc.

Substrat: Tropica Aquarium Soil
Filtre: intern Juwel, cel original, JBL Crystal Profi e1500 extern cu filtrele originale (micromec jos, bureti in sus, la mijoc saculet pentru eliminat nitratii)
Instalatie de CO2 jbl proflora e603

Pesti: 8 discusi, 4 maturi si 4 tineret, 6 sanitari si 10 neoni.
ceva plante care rezista la 28, 29 de grade.

Pentru dezvoltarea plantelor folosesc linia ferropol de la jbl. si un macronutrient PPS, dizolvat intr-un litru de apa.

Parametrii apa:
KH:3
PH optim reglat la controllerul de PH la 6.6

Amoniac: 0 - 0.25 mg/l masurat cu set Tetra
Nitriti: <0.3 mg/l masurat cu set Tetra
Nitrati: cca 25 mg/l masurat cu Tetra

Probleme:
1. Uneori discusii au tendinta sa vina la suprafata. Trebuie sa reduc mai mult nitratii?
2. In legatura cu aditia de CO2: PH meu ajunge foarte rar la 6.7 pentru a se declansa valva. Deci aditie de co2 la plante rarut. Am masurat KH-ul de mai multe ori cu apa din acvariu si tot 3.

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.



 
Forum Index » Profile for Lupan Marian » Messages posted by Lupan Marian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com