Message |
|
?!Are 70 de cm latime(120x70x65)
|
 |
|
Grija cu caulerpa, cand trece la inmultire sexoasa iti poate distruge bazinul, am vazut bazin superb de 1000 de litrii in care era un munte de corali iar printre caulerpa(aceia cu bobite care din cate stiu e si comestibile), arata superb pana(dupa cam un an si jumatate) si-a dat caulerpa "drumul" in bazin: toata apa a devenit laptoasa, pana a doua zi cand ne-am dus la magazin era tarziu deja
|
 |
|
 Felicitari
|
 |
|
|
 |
|
Nu, sunt Pteropyllum! Exista trei specii de Pterophyllum(ele au mai multe variante care difera usor ca forma sau colorit in functie de locatie-vorbim de distante de zeci sute sau mii de km); si anume P. scalare, P. leopoldi si P. altum. Sa a spui ca sunt tot scalari e ca si cum ai afirma ca toate maimutele sunt tot cimpanzei pentru ca pe astia ii stie majoritatea. Varietatiile de scalari se combina intre ei in schimb altumii nu se hybridizeaza cu alte forme din genul Pterophyllum(in salbaticie traiesc in areale total diferite, in general ape foarte acide ph intre 2.5-5.5) desi s-a incercat, sunt total diferiti genetic!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Cu ce hranesti scalarii?
 Care "scalari" ?! P. scalare egal masina la mana a doua adusa de la batraneii din Germania "care mergeu doar la cumparaturi cu ea"/ Pterophyllum Altum: Lamborghini, Ferrari etc., etc.
|
 |
|
 Faini
|
 |
|
Arata bine , nu mai e asa inghesuit
|
 |
|
Frumosi
|
 |
|
|
 |
|
 Spor cu el
|
 |
|
Al meu e 120x70x65 din sticla de 12 si are in partea de sus 3 intarituri, dar nu sunt sigur ca era nevoie
|
 |
|
Betta nu se tin la 25 de grade! Sunt pesti de apa calda deci macar 27-28, acvariul acela nu a fost niciodata ciclat iti trebuie saptamani sa se intample asta, Tot ce s-a intamplat acolo e in primul rand din cauza temperaturii scazute si a igienei precare, da mai multe detalii despre filtrare(nu stiu ce e microfiltrul ala dar insasi denumirea nu e grozava), substrat, o poza cu ansamblul ne lamureste mai bine. Nu te mai lua dupa cei de la magazin pentru ca bat campii, informatie mai de calitate gasesti pe net, youtube etc., iti trebuie ceva medicament antibacterian(nu stiu ce se gaseste acum), lasa prostiile cu schimb mai mic de apa(mai ales acum, dar vezi sa aiba aceiasi temperaturacu cea din bazin-adica minim 27! si ghideaza-te si dupa medicatie) da foloseste un conditioner pentru ea(anticlor, antimetale grele etc.)
|
 |
|
Pentru cand si daca il vei pune in aplicare latimea de 50 e foarte putin, asta e pentru acvarii de 80-100 de litrii, altfel te misti cu un 70 sa spunem pentru decor
|
 |
|
narcis wrote:Arata foarte bine bazinul, pestii la fel. Insa, poate e doar parerea mea, le-ar cam trebui la toti un bazin mai mare. Poate e cazul sa treci spre un bazin de 1000-1200.
|
 |
|
An bun si tie
|
 |
|
Super
|
 |
|
Superb