Multumesc pentru raspunsurile voastre.
Pestele nu este hranit in exces, iar sifonarea o fac cu TetraTec GC30.
Nu stiu cat de bine se vede in pozele facute cu telefonul, dar pe plante exista si ceva fin, ca o panza de paianjen.
Ca sa imbunatatesc filtrarea mecanica, ar trebui sa pun un filtru suplimentar sau ceva mai mare?
|
Salutare,
Sunt nou pe forum si in acelasi timp la inceput de drum cu acvariul. Experienta nu am, asa ca va rog sa-mi scuzati ignoranta si intrebarile stupide.
Acvariul:
-60 l
- filtru intern eheim aquaball 2208 / 150-480 lph (nu imi dau seama in functie de ce aume variaza capacitatea de filtrare - asa scrie in specificatiile pompei)
- temperatura apei este de 26-27 grade C
- substrat 2 cm ceva pamant negru fin + 1 cm nisip alb (primite impreuna cu toate celelalte, asa ca nu stiu mare lucru despre ele)
- iluminare 10-12 ore pe zi, cu ajutorul neonului din capacul cu care a venit acvariul - nu ii cunosc specificatiile
- plante: 4 la numar, ce se vede in poze + o pitica rosie, syngonium
- un betta, mascul, vioi, sanatos spun eu
- ceva teste de apa: ph 6.6 constant, kh 2 constant, gh 22 constant
- schimb apa o data pe sampamana (intre 1/4 si 1/3 din volum) si tot asa curat si nisipul cu un aspirator manual
- acvariul a fost lasat impreuna cu substrat, plante si filtru functional timp de 2 saptamani pana sa introduc pestele
Acum am ajuns la partea in care am nevoie de ajutorul vostru:
Ce se vede pe frunzele plantelor sunt sau nu alge?
Daca sunt alge, ce tip sunt? Am cautat pe net si nu am gasit ceva sa semene cu ce am eu in acvariu.
Multumesc mult
|