[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rozbo
Forum Index » Profile for rozbo » Messages posted by rozbo
revin tot aici cu inca o "framantare".
cat de periculos pentru fauna este neincadrarea in limita Gh-ului? cu alte cuvinte, cat de afectata este evolutia pestilor intr-o apa cu Gh mult sub/peste normalul speciei? sunt sanse sa se adapteze? ideea esteas vrea sa pun in acvariu niste gurami. din ce am vazut eu, Gh-ul recomandat ar fi undeva intre 9-14 gr. la mine este 3. pot creste Gh-ul si scadea ph-ul?
excluzand parametrii NO2, NO3, care dintre ceilalti parametri ai apei pot ridica probleme severe in acvariu daca limita admisa este depasita?
maxime aprecieri pentru ajutor.
domnule dandumitru miliarde de mul?umiri pentru modul profesionist de lamurire.
revin cu rezultatele testelor de tip pic?tur? (jbl pro Aquatest):
Gh = 3
Kh = 9 (as spune cam între 9 ?i 10, dar la 9 am ob?inut modificarea culorii)
ph = 7.5
parca acum da mai bine... mai vin de'acasa...
p?reri?
merci fadds pentru interesul acordat. am f?cut comanda de teste jbl specifice pentru gh, kh, ph. fac testele ?i revin. îns?, pentru testul 5in1 gh=0. sunt ferm convins ca ceva nu se leag?. dar... v-oi vedea... revin aici cu rezultatele.
salutare tuturor.
un profan in materie a ajuns putin in "ceatza" si risca sa dea cu barna de pereti
vreau sa fac un acvariu si nu prea stiu ce pestisori sa cumpar. sau mai bine spus, nu stiu cat de ok este apa din acvariu. de regula folosesc o apa de put. testata cu 5in1 am urmatoarele rezultate:
- Gh = 0
- Kh = 10
- ph = 8
- NO3 = 0
- NO2 = 0
- Cl = 0
ultimele trei se datoreaza lipsei totale a pestilor. sunt cu acvariul in faza de ciclare de trei saptamani. volumul acvariului = 80 litri apa. decor si plante artificiale. filtre interne 2 buc, unul cu sterilizator uv de 7w.
"ceatza" deriva din rezultatele testului de apa (Gh,Kh,ph). din ceea ce rezulta, inteleg ca am o apa extrem de moale dar putin cam prea alcalina. Kh-ul ar fi bunicel (zic eu).
intrebarea ar fi: ce specimene de indivizi pot popula "carapacea" mea?
pot cumva inbunatati Gh-ul si ph-ul? nu cumva cresterea Gh-ului determina si cresterea ph-ului, care si asa este mare (riscand sa devina mult mai alcalina)? care element este mai important in chimia acvariului (excluzand nitritii si nitratii)?
aproximativ de o saptamana am pus in filtru capsule cu bacterii pentru ciclarea mai eficienta (zic eu) a acvariului.
urmaresc ca saptamana viitoare sa deschid "pensiunea" si nu prea stiu spre ce sa ma indrept. nu as dori sa sacrific niste pestisori doar de dragul "stiintei".
maxime multumiri pentru raspunsuri.

Forum Index » Profile for rozbo » Messages posted by rozbo
Go to: