[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lexanu
Forum Index » Profile for lexanu » Messages posted by lexanu
simpfzoli wrote:eu zic sa lasi cel mult 15 pesti . eu as merge undeva pe 12 pestisori. filtrul sa nu il spel cu apa de la robinet ci cu apa care o scoti din acvariu.

Eu as vrea sa mai scap de pesti dar nu am prieteni cu acvarii si nu vreau sa-i arunc la WC. La cat timp sa spal filtrul?
simpfzoli wrote:salut si bine ai venit pe forum.
nu ne-ai spus nimica despre numaru total al pestilor si nici despre filtrare

Filtrarea este asigurata de un filtru eheim cu burete. Am 24 de pesti daca pun si sanitarii si cei doi Guppy care nu se simt prea bine.
Lucian wrote:Nu prea cred acele valori si asta din cauza valorii 0 a KH-ului... aproape imposibil la GH >16
Oricum ai valori foarte mari ale nitritilor (NO2) si ale nitratilor (NO3). Nitritii imi arata ca nu ai terminat ciclarea sau ai filtrare insuficienta iar nitratii ca nu faci schimburi de apa suficiente.
Pestii ar trebui adaugati cand ai nitritii coborati sub 0,3ppm si nitratii cel mult 40ppm.
Fa schimburi de apa zilnice de cate 2-3 litri (doua sticle de Cola puse de pe o zi pe alta fara capacul strans) si saptamanale de 20 litri (aici va fi mai greu cu apa dar nu imposibil - o galeata de 10-15 litri pusa de vineri seara si faci schimbul sambata si inca o data duminica). Schimburile de apa nu inlocuiesc ciclarea - respectiv formarea in filtru de culturi de bacterii).

Testul a fost facut astazi dupa ce ieri la pranz am schimbat 15L apa. Testele sunt de la tetra 6 in 1. Acvariul avea deja pesti si plante cand l-am cumparat. Nu am avut ce sa fac cu pestii tip de o luna cat ar fi fost o ciclare. Din cate am inteles in filtru se aseaza bacteriile, individul de unde am luat acvariul mi-a zis sa curat si filtrul (are un burete) cand schimb apa. Sa nu mai curat filtrul atat de des? Am sa incep sa schimb zilnic si sambata viitoare 20L. Ce mai trebuie sa fac?
Salutare!

Sunt Alexandru si de aproximativ 5 luni am un acvariu de 54L, plantat si populat cu ceva pesti. Acvariul a fost cumparat deja plantat si cu tot cu ingrasaminte si pietris. Transportul a fost mai greu dar m-am descurcat.
Am 9 neoni, 3 Molly, 2 Guppy maturi(bolnaviori) si 5 Xipho + 2 sanitari.

Momentam invat procesul chimic al apei pentru a putea face Guppy sa traiasca mult timp in acvariu. Din mica perindare in domeniul acvaristicii am observat ca din cele mai intalnite specii de pesti de apa dulce, Guppy par a-mi da cel mai mult de furca. Am ceva pui de la prima serie de Guppy care traiesc fara probleme in acvariu si cresc frumos, dar alte serii de Guppy maturi nu au supravietuit mai mult de 1 luna.

Invat, citesc, intreb si de acum postez!

Toate bune!

image
Salutare!

Acesta este primul post pe care-l las aici pe acest forum minunat!

Am un acvariu plantat de 54 l Eheim, populat cu ceva neoni, xipho si molly + sanitar. Am tot incercat si am cumparat cate 5 guppy, care la ceva timp mureau, iar am cumparat, iar au murit. Simptomele lor era realtiv similare (cozile se stricau si pestii pareau ca respira greu si des). Am efectuat schimburi de apa, la inceput schimbam cca 10L la doua saptamani, acum am ajuns sa scumb 15L pe saptamana. Tot recent am achizitionat un set de 25 teste de apa de la Tetra, rezultatele fiind:
- Cl: 0
- pH: 6.8
- KH: 0
- GH: >16
- No2: 1
- No3: 100

Observ niste mici mari probleme in chimia apei. Pentru No3 am inteles ca trebuie sa dau mai putina manacare pentru a nu ajunge pe fundul acvariului si etc, apa am sa schimb chiar 20 L pe saptamana si am sa caut o planta de Heteranthera. Sa iau si ceva solutii pentru scaderea No3-ului de la magazin?
Apoi am vazut ca GH-ul este prea mare, trebuie sa pun apa distilata in acvariu pentru a scadea valoarea. Apoi KH-ul este prea mic, trebuie sa-l cresc cu o lingura de bicarbonat de sodiu?

Am marea impresie ca Guppy pe care i-am avut au murit datorita chimiei foarte proaste a apei din acvariu. Mentionez ca am acvariul de macar 4 luni si abia acum am cumparat testele de apa.

Astept sfaturi pertinente din partea voastra,
Multumesc!

Forum Index » Profile for lexanu » Messages posted by lexanu
Go to: