Salutare!
Acesta este primul post pe care-l las aici pe acest forum minunat!
Am un acvariu plantat de 54 l Eheim, populat cu ceva neoni, xipho si molly + sanitar. Am tot incercat si am cumparat cate 5 guppy, care la ceva timp mureau, iar am cumparat, iar au murit. Simptomele lor era realtiv similare (cozile se stricau si pestii pareau ca respira greu si des). Am efectuat schimburi de apa, la inceput schimbam cca 10L la doua saptamani, acum am ajuns sa scumb 15L pe saptamana. Tot recent am achizitionat un set de 25 teste de apa de la Tetra, rezultatele fiind:
- Cl: 0
- pH: 6.8
- KH: 0
- GH: >16
- No2: 1
- No3: 100
Observ niste mici mari probleme in chimia apei. Pentru No3 am inteles ca trebuie sa dau mai putina manacare pentru a nu ajunge pe fundul acvariului si etc, apa am sa schimb chiar 20 L pe saptamana si am sa caut o planta de Heteranthera. Sa iau si ceva solutii pentru scaderea No3-ului de la magazin?
Apoi am vazut ca GH-ul este prea mare, trebuie sa pun apa distilata in acvariu pentru a scadea valoarea. Apoi KH-ul este prea mic, trebuie sa-l cresc cu o lingura de bicarbonat de sodiu?
Am marea impresie ca Guppy pe care i-am avut au murit datorita chimiei foarte proaste a apei din acvariu. Mentionez ca am acvariul de macar 4 luni si abia acum am cumparat testele de apa.
Astept sfaturi pertinente din partea voastra,
Multumesc!
|