Buna ziua!
Ma numesc Alexandru, am 12 ani si doresc sa devin zoolog, mai precis ihtiolog.
Am de 5 ani un acvariu de 60 de litri (in fine, pe parcursul anilor am ajuns sa am si 5 acvarii datorita puilor de Macropodus Opercularis). In acesta, au mai ramas doar o pereche de corydoras julii, una de aeneus, una de albino, un Panchax si un Ancistrus voalat, deoarece in ultimile zile mi-am pierdut cel mai bun amic peste...un scalar de 16 cm inaltime

( a murit de batranete, il aveam de demult)...
Si as dori sa va mai spun ceva...Dupa cum spun eu, acvariul meu este ,,ACVARIUL INDRAGOSTITILOR CU COCHILIE"

) , deoarece din 2 melci pe care i-am avut acum 5 ani, cumparati odata cu primii mei pesti, au facut serii de 2000 de oua din 3 luni in 3 luni. Cand melcii au crescut, i-am dus la un PetShop si i-am schimbat pe plante sau mancare... sau chiar pesti! In prezent am ultima serie de pui de melci ( am uitat sa precizez ca sunt melci mar, nu?), pe care ii voi da tot asa la PetShop si de data aceasta nu voi mai pastra nici unul.
Trecand la topica acestui subiect deschis astazi, 13 Ianuarie 2013...
Acum un an cand am avut Macropodus Opercularis (ap, stiati k sunt pesti de mlastina???), acvariul tatalui (acva de 10 l), si mentionez doar tatal pt ca mama o tineam in alt acvariu de 25 l, acvariul tatalui avea la suprafata o alga alba, care totusi nu afecta pestele... Am luat o mostra si am pus-o de curiozitate la microscop si cand m-am uitat... Erau peste tot niste flagelate grase care unele se bateau, altele doar mergeau iar altele stateau cu puii lor (niste ovale cu un flagel foarte mic)...Ciudat! Voi posta videoclip filmat perfect la microscop (!!!)... Nici macar profu' de bio nu stie sa-mi zica ce e...