Scorpionule te felicit pentru postarea lunga dar consistenta si pline de idei bune. Din pacate ma confrunt cu aceeasi problema la un acvariu de aprox. 200 l (900x500x500) din sticla de 8mm.
Aceasta a fost lipita de mine prin 2002 dar cu silicon "universal" transparent de la Bison. Afunctionat 4 ani fara probleme dupa care am plecat din tara si am fost nevoit sa renunt la ea desi m-a durut sufletul. Acum revenind in tara de ceva timp am pus in functiune unul de 80 l dar este mic

.
Problema este ca fiind incepator in 2002 m-a pus dracul sa lipesc pe muchii si deasupra cornirere albe metalice ce se monteaza pe pereti la montajul tavanelor false (ca sa fiu sigur ca tine.....nu mai comentez ulterior).
Dat fiind faptul ca siliconul respectiv este universal si a a fost in funtiune 4 ani dupa care a stat in repaus vreo 8-9 ani sincer ma bate gandul sa il relipesc si de aceasta data cu silicon de acvariu

.
Toata problema a inceput aseara cand m-am hotarat sa il desfac.....dupa 4 ore de chinuiala nu am reusit sa scot acele corniere......deoarece cineva a fost destept (eu) cand le-a lipit si a pus din abundenta silicon. Chiar nu stiu cu ce sa intru pe langa sa le tai dar aseara am fost deja disperat dupa ce lama de la cutter nu mi-a intrat pe langa cornier si in unele locuri nici macar lama de ras care se rupea intr-o veselie.
Poate mai aveti careva ceva idei si ma puteti ajuta cum sa rezolv aceasta problema, adica cum sa il dezmembrez......
Mai tarziu cand ajung acasa o sa postez si niste poze cu cornierul buclucas.