[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN

Azi am stat sa il privesc din toate unghiurile si mi-am facut 30290394 de scheme si combinatii de plante si cat de curand le voi cumpara si pune in practica.
Am scos radacina si nu cred ca o mai pun. Pe langa ce am enumerat mai sus as dori sa mai incerc si cu pogostemon helferi in fata dreapta. Sa vad pe parcurs.
Salut, multumesc pentru sugestii si le apreciez. As vrea sa le inlocuiesc pe cele rosii cu staurogyne repens, hydrocotyle sp.japan si blyxa. Iar cele rosii din stanga vor fi treptat inlocuite de altceva.
Dar asta in timp..
Am inlocuit substratul cu dennerle cuart negru, am revenit la fundal negru pe spate...hmmm, am renuntat la difuzorul ceramic si am montat un reactor din filtru de apa (multumesc pe aceasta cale colegului vazilian pentru amabilitatea si suportul oferit).
Lumina provine de la 3 x Osram 865 si 1 x Osram 840 cu program de 7 ore pe zi. Fertilizare cu Vimi All in One, Easy Carbo iar co2 setat la 1bps.
Fauna se rezuma la 4 ramirezi si cativa melci asasini, momentan cred ca ma rezum doar la ei.

O seara buna tuturor, Stefan
inca una
Dupa o scurta absenta revin cu cateva poze.
Vand Lampa Aquael Decolight 11 W, noua.

Pret 60 ron. 0734.302.364 Stefan
Multumesc frumos. O sa va tin la curent.
Asta e prima modificare. Plantarea pe partea dreapta. Am pus doar ce mi-a mai supravietuit din fostul acvariu, dintre care s-au mai dus cateva intre timp. As vrea apoi sa il las in pace inca vreo 2 saptamani fara sa mai bag mana in el.
Salutare,

O poza dupa primele doua saptamani. Merg cu 2 neoane Osram 865 momentan 5 ore pe zi (easy carbo 2 ml pe zi, co2 1 bps 5 ore pe zi, fertilizare tropica conform indicatiilor lor). Setup-ul nu este finalizat 100% dar mai am doar cateva detalii minore de rectificat.

O seara frumoasa, Stefan
Cumpar 2 creveti amano si 2 ottocinclus. Astept oferte pe pm sau la 0734302364, Stefan.

Multumesc. O seara buna.
Salut pe toata lumea.

Deschid un nou jurnal pe care l-am tot amanat din diverse motive. In ultima perioada am avut cateva setup-uri (cu parti bune si parti rele) pe care le-am tot schimbat dar de care imi voi aduce aminte cu drag de fiecare in parte. Cu putin noroc dupa weekend o sa revin si cu poze, dar mai intai sa il prezint:

Bazinul - facut la Aquadec cu dimensiunile 60 x 40 x40 geam de 6mm, cantuit, silicon negru si fundal sablat mat pe spate, 96 litri brut
Filtrare - Jbl e901 Greenline cu siporax si burete in sertarul de sus (va fi inlocuit de matrix in curand)
Lumina - Aquazonic 4 x 24 T5 cu 2 Osram 865 si 2 Osram 840 (momentan)
Substrat fertilizant Dennerle NutriBasis 6 in 1 peste care voi pune pietris natural 1-2 mm din hornbach
Fertilizare - nu am decis inca
Co2 - Butelie 2 kg, reductor Ada, reactor din filtru de apa, 2 bps
Micro skimmer Eheim 350
Roca vulcanica de la evidecor (multumesc colegului vazilian pentru tot ajutorul primit)
Flora - Ammania bonsai, Alternanthera red mini, Hc cuba, Didiplis Diandra, Ludwigia red rubin, Blyxa japonica, Tennelus Broadleaf, Christmas moss
Fauna - 3 Ottocinclus, 4 creveti amano, 10 creveti black sakura (ma mai gandesc daca o sa pun si melci asasin)

Ramane sa revin cu poze cat de curand dupa amenajare.

O zi frumoasa, Stefan
Salut,

Incerc sa raspund pe scurt:

paradoxx: cateodata lucrurile din exterior par mai simple decat sunt cu adevarat, in acel moment asa am simtit sa fac si cand am gandit apoi la rece mi-am dat seama ca totusi a fost "the best choice" ca sa zic asa. Multumesc pentru urare si sper sa fie in regula noul setup si sa iasa cum il doresc.
narcis: imi pare foarte rau pentru ce ai patit la randul tau din cauza caldurii. cunosc nervii si frustrarea si iti tin pumnii pentru mai departe.
stefanp: super idee, o sa incerc sa imi fac si eu pentru noul setup (si inca din timp ca sa nu mai patesc la fel).

O sa deschid in curand un nou jurnal.
Va multumesc tuturor si va doresc o zi cat mai frumoasa, Stefan.
L-am deconectat de la aparate in urma cu 2 saptamani cand, satul sa gasesc zilnic creveti decedati si plante topite de la caldura, am luat aceasta hotarare brusc si daca nu gresesc cred ca intr-o ora a fost totul gata.
Acum sunt pe ultima suta de metri cu urmatorul setup
Salut,

Din pacate, acest setup se opreste aici. A avut o viata scurta dar frumoasa . Succes tuturor, Stefan.
Foarte frumos. Abia astept resetul mai ales ca stiu motivul intarzierii. ;).
Vand lampa Sunsun 2 x 24 T5 folosita aproximativ doua luni.
Se vinde in cutie cu suportii pentru acvariu, doua neoane Osram 865 si Osram 840 luate in acelasi timp cu lampa si neoanele ei originale sunsun 10.000 k nefolosite.

Pret 150 ron.

tel 0734.302.364 Stefan
2
Salutare,

Am inceput sa vad si eu soarecii astia mai des, ca pana acum mai mult banuiam ca ii am.

Vand Aquael Smart Shrimp 30 (29 x 29 x 35 - aproximativ 30 Litri), in stare perfecta, fara nici o zgarietura, cu urmatoarele accesorii:

- capac original nefolosit

- incalzitor aquael 15 w

- lampa aquael led smart 6 w 8000 k

- filtru intern de colt cu eheim substrat pro si burete

- pad de pus sub acvariu

- radacina redmoor cu moss

- aquabasis plus si cuart negru deasupra

Se vand insotite de cutia originala, factura, bonul fiscal si garantia pentru 2 ani.

Pret 200 ron.

Tel 0734.302.364, Stefan

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: