| Message |
|
|
Leon wrote:din pacate, chestia aia albastra e una din greselile pe care le-am facut la inceputul acvaristicii:
am vopsit cu vopsea de ulei (pentru metale) spatele acvariului, dar, am in plan sa-l razuiesc (cu rabdare)
si sa pun un autocolant translucid (semitransparent), e singurul care "mi-a facut cu ochiul" de 1 an si ceva
Poti pune ceva décor, eventual 3d, pe interior, si scapi de munca cu razuitul
|
 |
|
|
|
Suuper frumoase plantele, minunati pestii, sa-ti traiasca !
La colantul cela albastru de-ai putea sa renunti.. E pacat, strica toata 'atmosfera' .
Bafta !
|
 |
|
|
|
Sall
Suuper radacina (de jos), din ce lemn este ?
Cele care plutesc, nu le-ai fiert ?
|
 |
|
|
Sall
Lumina stinge-o noaptea, fireste.. Ca sa-ti fie mai usor, ia o priza cu temporizator, nu mai e asa de scumpa, si te scuteste de multa alergatura
In rest, pt tratarea apei crude, iti recomand Alpha Seachem. E ceva mai scumpa fata de JBL, dar face absolut toti banii.
Bafta.
|
 |
|
|
Buna, si bine ai revenit, insa eu nu inteleg un lucru: esti o Mare Crescatoare, dar nu prea ai nici un bazin, nici un peste..
Nu vreau sa fiu nici ironic, nici malitios, dar nu asa se incepe pe-aici. Probabil o sa-ti comunice si adminii ca nu se cer donatii.
Bafta cu urmatorul topic.
|
 |
|
|
|
Sall.
Ok, ai PM.
|
 |
|
|
koala wrote:Update:
- Astazi, in sfarsit, am reusit sa montez controllerul Arduino.
Sall
Pls, poti sa-mi spui cat te-a costat controllerul, display-ul, etc? Poti da un link, de unde le-ai luat?
Ms. fr.
|
 |
|
|
Suuper
Merci frumos, tyna.
|
 |
|
|
|
Postez tot aici, sa nu mai deschid alt topic: stie cineva de unde pot cumpara cativa ottocinclus, in Bucuresti ?
Ms.fr.
P.S. daca trebuia sa postez neaparat la rubrica de Cumparari, rog un admin sa o mute...
|
 |
|
|
Sall si
Mai intai ar trebui sa pte gandesti TIE cam ce pesti ti-ar place..
Acolo ai putea face un bazin plantat si cativa pesti comuni, ceva easy, sau un bazin de ciclide africane, cu f putine plante, sau delok plantat.
Cauta si tu pe-aici, pe forum, vezi cateva bazine pe la ceilalti acvaristi, apoi decide un specific pt acvariul tau.
Bafta.
|
 |
|
|
|
@tyna, n-au decat o luna de cand sunt plantate.. Iar alge brune zau ca nu stiu unde ai vazut. Am doar ceva alge verzi in Stanga, pe o anubias. Cryptocorinele din dreapta asa sunt ele, rosii, vreau sa fac un colt de plante rosii acolo. O sa mai vina si o Nimphaea red.
@cingo171179 : este un filtru facut de mine, f bun si eficient, dintr-o sticla de plastic umpluta cu matrix si ceva ceramaica, iar in cap I-am atasat un Powerhead Submersible Pump de 1200l/h, chinezeasca. Bine, merge in paralel cu vechiul meu filtru hang-on.
@Lucian eu din ce am citit pe diverse forum-uri, asta era spectrul recomandat pt fotosinteza si absortia clorofilei A, si B. Oricum, am precizat, aproximativ acel spectru. N-or fi exact 420, or fi 450, 470.. Daca voi stiti altceva, pls luminati-ma, ca nu descopar eu acum coada la cireasa..
|
 |
|
|
Buna.
Merg destul de bine, mai ales ca n-am decat nisip si pietris ca si substrat. Abea sapt asta le-am pus la radacina cate o biluta de la JBL.
Temperatura nu creste absolut deloc. Chiar intr-o zi, le-am oprit coolerele din Capac, si erau doar caldute proiectoarele. Poate la vara sa fie absolut necesare acele coolerele.
Pentru luna viitoare am in plan sa mai adaug un proiector, si sa schimb LED-urile banale care sunt acum in ele, cu unele speciale, facute cu dedicatie pt plante, in spectru de aproximativ 420 si 620 nm. Insa o sa dau pe LED-uri mai mult decat am dat pe proiectoare..
Oricum, in momentul asta, uite cum se tin plaantele, cu doar 30 w  :
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sall.
Pt Capac, recomand komatexul. E mult mai usor fata de pal, rezistent la apa, iar dc vrei alta culoare, poti sa-l colantezi ;)
Uita-te la al meu, sa vezi cum a iesit: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page
Bafta.
|
 |
|
|
Sall, si Wellcomme !!!
INSA : desi amanuntit descrris, cum spuneau si colegii, ramane de vazut... Adica : POZE Omule..!
PS: Off topic - Placuta atmosfera in Bran, cea mai buna pizza la 'Nea Ghiorghita'
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Cand vad dimensiunile bazinului tau imi vine sa ma dau cu mufa de perete (a se citi "fatza") ca n-am facut si eu 50 inaltime si m-am oprit la 45...
E, atunci sa vezi cum e cu 60 h..
Bafta !
|
 |
|
|
flaugiua wrote:Spatiul imi permite sa il fac si mai inalt si mai lat. Sticla o iau de la profesionistii orasului...va fi cu siguranta ok.
Chiar, CARE oras ?
flaugiua wrote:Am cautat azi silicon si am gasit 3 variante
Den breven ceresit si bison...nu stiu unde as putea gasii si altceva?
Incearca Dow Corning 881 sau Den breven.
Inrest, pt ciclide, ia-ti filte bune si puternice.
Bafta !
|
 |
|
|
|
Sall.
Nu stiu cat spatiu ai, dar incearca imposibilul si fa-l mai lat, si mai inalt. Dc nu, o sa regreti dupa.. Macar mai inalt, dc poti, mai ales dc vrei un bazin plantat, sau marin. Ar trebui sa specifici si ce anume vrei sa cresti in el, ce biotop ai vrea.
In rest, e ok geamul de 10, poti sa nu-I pui fund dublu, dar macar un H sus ar fi ok. Grija de unde cumperi geamul, preferabil sa ti-l taie la masina, nu din diamant. Ca altfel patesti ca mine, si pilesti la el o zi intreaga.
Siliconul, prost ales, rasfoieste forum-ul si vezi ce recomanda baietii mai vechi.
Deci, Bafta !!
|
 |
|
|
Stefan1979 wrote:M-am linistit in ceea ce priveste filtrarea. Cele doua filtre JBL e901 cu matrix, siporax si un rand de bureti fac fata cu brio si am lasat lampa uv sa mearga fara pauza. Ma supara foarte tare ca gasesc cam la 3-4 zile pe geamuri o alga alba pe langa cea verde si le curat manual cu un burete. Ma gandesc ca totusi nu ar fi trebuie sa am si acum dupa aproape 2 luni de la start alga aceea alba.
As mai vrea sa cumpar de la seachem Purigen dar nu stiu daca e ok sa il las intr-un saculet intr-una din canistre sau sa ii fac un reactor seaparat. In ceea ce priveste decorul am schimbat totul, mai am de aruncat niste pietre colorate care nu isi au locul acolo, lasate din greseala si oboseala. Fundalul a ramas neschimbat (momentan deoarece oscilez intre a vopsi fundalul negru sau a gasi o alta solutie). Si cateva poze.O zi buna tuturor, Stefan.
Sall. Pt geamuri, incearca un plecostomus ;)
|
 |
|
|
|
Sall, si bine ai venit.
Colegii mai vechi or sa te ajute cu orice sfat ai nevoie, insa poate prinzi din prima idea ca nu mai trebuie sa mergi la baie cu acvariul in mana sa-l speli si sa-i schimbi apa..
Asta se face, poate, doar dc vrei un nou set-up. in rest, in mod normal, spel decat filtrul si schimbi doar 20-30% din apa, saptamanal..
Deci, bafta !
|
 |
|
|
|
|