[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai2000
Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000
pc.ciprian wrote:bre ca tot nu s-a inchis ce lumini ai matale pe parazoasii aia? :-?

leduri de la maestru Dorin.... Identic Koala
Am fost si eu in postura de incepator si inca sunt si stiu ce inseamna o mana intinsa la inceput de drum
Sa se bucure si sa-i foloseasca!
Parazhoantus-ul a fost donat. Se poate inchide

Multumesc
Buna seara,

Se doneaza un Parazhoantus celor care doresc sa faca primii pasi in acvaristica marina (valabil pt cei din Bucuresti)

Rog PM pentru cei interesati

image

Multumesc
Inca 2 noi aditii

image

image
Vezi ca ai uitat sa mai faci ceva!!!!

Sa pui POZEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Crede-ma ca-mi doresc un 500+ dar din pacate spatiul actual nu-mi permite acest lucru si sunt constient ca e mai greu de intretinut un nano decat unul de dimensiuni normale. Cu siguranta un 500+ nu se va putea tine cu un hang-on si cu schimburi de apa
Dar pana la schimbarea domiciliului va trebui sa-mi fac mana cu astea mici (si aici ma refer la acvarii )
viulian wrote:ma intreb la mine de ce nu e ritmul asta accelerat de crestere. Probabil de la lumina ..

Urmaresc tot ce faceti dar din fericire nu ma iau dupa voi biopelete, aditii, reactoare si alte acareturi
M-a invatat unul batran ca se poate tine cu un hang-on si schimburi regulate de apa, asa ca l-am ascultat si uite unde am ajuns

Program de iluminat 12-21 cu 2 ore de dimming la rasarit si apus si de la 21 la 12 moonlight, schimb saptamanal de apa, 12litri de osmozata aditivata cu Red Sea Coral Pro Salt si in rest completare cu apa osmozata in care nu adaug nimic (cu toate ca am cumparat minerale pentru completarea apei evaporate si Pro-Coral Organic dar le-am folosit de 2 ori)
Program de papa de 3 ori pe zi care o feliuta dintr-un cub de Mysis (un cub la 2 zile).

Update 21 Noiembrie

Cu toate ca nu am mai scris nimic de mult timp asta nu a insemnat ca nu m-am mai ocupat de acvariu. Totul este in parametrii optimi (cu toate ca nu am mai facut de mult timp nici o masuratoare) deorece coralii cresc si la fel si vietuitoarele. O parte dintre achizitiile facute in vara (2 specii de zoasii) au disparut, dar am gasit pana la urma vinovatele (niste asterine mici pe care le adaugasem in bazin fara a ma interesa despre modalitatea lor de hranire) dar pe care le-am donat intre timp.
Ultimele achizitii facute sunt:
- Parazoanthus Gracilis
- Zoanthus blue
- Zoanthus green

Dar cum imaginile vorbesc, am atasat cateva.......

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Comandat

Zoanthus sp. (blue) – 1 bucata
Parazoanthus gracilis (yellow) – 1 bucata

Poate de data asta avem noroc cu Albastrii
koala wrote:

Am o problema tehnica, in schimb... ma trezesc cu filtrul blocat (am un HOB - HydorBravo200).

- prima data am suspectat ca se murdarise/colmatase...
- am scos pompa, am spalat rotorul...
- povestea s-a repetat inca de 2 ori, deja devine enervant.
- e suficient sa demontez corpul pompei si sa scot rotorul afara... la remontare, merge perfect.
- e clar ca o sa cumpar alt filtru, da' mi-e ciuda ca nu-i dau de capat.

Ia domnu' un Aquael FZN 2 si nu o sa mai ai nici o problema ! Are 2 compartimente mari in care poti baga de toate si e si f silentios. Lasa reparatiile ca nu e bine sa stai cu mainile in apa prea mult
Vezi ca-l gasesti pe pepika
Ceva fraguri mici nu avem ? Asa ca pentru unu Nano de 30litri
Se poate trimite si desenul tehnic
koala wrote:
- Umblu cu o sticla de apa dupa mine, ca sa testez si fosfatii... da' mosu e ocupat pana peste cap, asa ca mai avem de stat

De ce nu suni ? Doar cunosti faptul ca avem aparat de masurat Te-oi fi intors rusinos din concediu si nu stiu
Update : 13 August

Din pacate comanda pe care o asteptam nu a mai venit dar cu ajutorul unui prieten am facut rost de urmatoarele piese
Urmeaza o pereche de clowni si un yellow goby + 2 viermi penati si spun stop pentru vietuitoare !

Enjoy!

image

image

image

image

image

image

image

image
La mine este plin pana sus cu apa si nu curge. O singura data dupa curatare nu fixasem clemele laterale bine si a picurat dar l-am golit, desfacut, sters, si pus la loc. Dupa care nu a mai curs deloc
e deja comandata. O s-o schimb pe altceva (eventual creveti). Stai sa vina comanda mai intai ca nu stau intr-o anemona
daca cel care-mi aduce comanda va mai ramane cu inca unul o sa iau. Merci de aprecieri dar mai am de lucru la el. e gol dpmdv in ceea ce priveste coralii
Asa cum spune si titlul cumpar peppermint shrimp - valabil doar pentru orasul Bucuresti.
Dupa ce 2 saptamani am fost plecat din tara si am lasat acvariile in grija mamei, care a primit instructiuni clare despre hranire (o data la 2 zile) si completare manuala cu RO – cam 2 litri pe zi va pot spune ca am gasit urmatoarele:
- Parazoanthus Gracilis (cel calben intens din centru) nu mai exista – nu stiu motivele disparitiei lui .
image

- Aiptasia a mai crescut si s-a mutat – deci caut Peppermint Shrimp
- Pe geamuri o mica pacla care s-a curatat imediat
- Hermitul a primit 2 cochilii noi in care s-a si multat
- Temperatura a fost tinuta sub control (25.5 C) de instalatia de ventilatoare cu senzorul de temperatura – de aici si evaporarea mare. ( pe o margine a geamului se formase un pic de sare)
- Ceilalti zoantusi, parazoantusi , GSP-ul, si ce mai exista sunt perfect sanatosi si cresc (unii parca s-au mai marit ? )
- Shrimpul de BS (Black Sea) este perfect sanatos si astazi cand l-am hranit a venit la mana cu granule

Momentan cam atat.

Sunt in asteptarea primirii unei comenzi formata din urmatroarele:

2xAmphiprion Ocellaris
1xHeteractis Magnifica (Green)
1xFeather Duster Yellow / Green
1xFeather Duster Brown / White
1xFeather Duster Brown / Red
1xFeather Duster White
1xLysmata Amboinensis
1xThor Amboinensis
2xTurbo Snail (Pyramid-Small)

Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000