[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: yonutzzz_92
Forum Index » Profile for yonutzzz_92 » Messages posted by yonutzzz_92
Asa este ... poate imi iau un pui prin primavara (de proba sa vad daca sunt in stare s-o cresc) ...
Ma gandesc sa modific putin, si anume decat sa am niste acvarii, simple pline cu pesti, mai bine fac cateva nano-uri (copy dupa Dennerle si ADA), pe care sa le plantez sa arate acvarii normal ... ma gandesc ca in felul asta pestii nu vor fii stresati (una e sa cresti pesti intr-un acvariu steril si alta e sa cresti pesti intr-un acvariu plantat, care imita natura), plus ca mi s-a propus sa cresc specii mai rare la noi (lucru la care nu m-am gandit, dar suna bine, pot sa iau un peste "rar" cu 50lei, si sa vand puiul cu 4-5 lei si sigur voi avea clienti), plus ca plantele se vor dezvolta mult mai sanatos intr-un acvariu su sal fertil, fertilizanti lichizi si CO2 s in felul asta pot creste si creveti (decat sa am un acvariu numai pentru o specie de pesti, un acvariu numai pentru o specie de creveti si un acvariu numai pentru plante, pot avea un acvariu in care pot sa cresc una doua specii de pesti, una doua specii de creveti si plante.
Inca 2 poze.
Un mic update, am bagat 5 creveti red cherry, java moss si 6 neoni
HumanFace wrote:Chiar imi place ideea!
Dar totusi (poate nu am citit eu) ce faci cu acvariul de 60x10x35?
Si eu as mai inmulti si pomaceea, nu neaparat separat, i-as pune alaturi de alti pesti. Si ce as mai inmulti ar fi corydoras. Despre red phantom tetra, ce stiu este ca se inmultesc la o apa usor acida, la 25*C.

Pai ma gandesc sa bag plante in cel de 60x10x35 (21l), lumina un neon T5 Osram, ferilizant lichid si CO2.
Nu e rea idea, chiar ma gandesc sa bag si pomacea, la cory ma mai gandesc, ma gandesc serios ca in viitor sa incerc sa reproduc zebra pleco http://www.planetcatfish.com/shanesworld/shanesworld.php?article_id=273 , am vrut acum un an sa-mi iau 2 dar am renuntat cand am aflat pretul ... 150 euro bucata.
Un acvariu simplu dar foarte frumos.
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=33
Ps: unde pot sa gasesc Tanichthys albonubes? Am inteles ca sunt destul de rari la noi ...
Fac o mica modificare fortata, renunt la rastel, voi utiliza suportul actual din pal, o noua schema:
image
suportul este foarte solid, voi mai pune un blat pentru a avea un spatiu mai mare (voi avea ceva de genu: 70x70) unde voi pune 2 acvarii de 54l (pe care le voi inpartii in 3 parti, fiecare parte 20x30x30) si posibil un bazin pentru plante de 21l.
Jos voi pune acvariul de 52l pe care il am si acvariul de 45l care acum e marin (intentionez sa fac un acvariu 60x30x30/35 sticla de 5mm), urmand sa mai fac un raste pentru acvarii 30x20x25 (Lxlxh) pe care sa-l pun langa usa mea (cred ca vor fii 4-5 bazine).
Ma gandesc sa inmultesc:
-ancistrusi
m-am gandit serios si la ce mi-a propus @HumanFace si cred ca voi face o incercare ...
-red phantom tetra
-trigonostigma hengeli
-colisa lalia
-neoni
-guppy (doar daca gasesc ceva special ... )
-creveti: red cherry, blue tiger, red bee, yellow shrimp, amano si arlechin.
Multumesc.
Salut.
In primul rand ce dimensiuni vrei sa aiba, poti sa-l lipesti cu Den Braven Aqua.
Bafta.
Doar intr-un acvariu voi avea guppy, plus ca pe langa rastel vor mai fii si alte acvarii deci pot sa inmultesc mai multe specii.
Am facut o mica schita cu rastelul:
image
urmeaza maine sa termin toate masuratorile si sa vad din ce-l fac (cornier sau lemn), vreau ca in curand sa ma apuc de stransul echipamentelor (filtre, incalzitoare, termometre, neoane, pompe de aer) si desigur sa aleg specile de pesti pe care sa le inmultesc (un acvariu de 54l e pentru guppy, deci mai raman 5 acvarii de 54l goale si 2 de 79l, pentru pui voi face cateva acvarii de 40l).
Nu te contrazic, siliconul nu e pentru acvarii, eu sunt multumit daca acvariu sta lipit 2 ore (cu acest silicon, eu am vrut doar sa exersez).
Am realizat doar 2 acvarii (un nano care e urat cu nabadai si un bazin 43x37x33 pe care l-am impartit, 1/3 maternitate si 2/3 pentru adulti), al 3-lea s-a spart fata deci am renuntat la el.
Urmeaza sa ma interesez de cornier pentru rastel, si dupa ai usor usor sa incep sa fac acvarile (vreau ca pana in octombrie sa fie totul gata).
Nu sunt chiar incepator ...
Multumesc pentru idei, posibil sa incerc sa inmultesc si pesti mai rari, dar asta cand o sa am un rastel (am loc pentru un de 70cm lungime 60cm latime si 2m inaltime unde pot pune mai multe acvarii).
Pana acum am lipit 2 acvarii, silicon alb Den Braven (asa am gasit este universal, lipeste sticla, si nu scrie nicaieri: "A nu se folosii la acvarii", plus ca se usuca foarte repede, nano-ul este gata, la pranz fac un mic test), mici probleme cu sticla (taiata stramb), ca sa fiu sigur dupa ce se usuca le umplu cu apa si le las 1-2 saptamani (sa nu am surprize).
Revin cu poze dupa ce termin si ultimul acvariu.
Pot sa inmultesca mai multe specii, de exemplu in cel de 52l pot sa bag cory panda si albino, ancistrusi si inca o specie de pesti micuti, am nanoul de 18l in care bag neoni si in 3 cory (nu mai stiu ce specie sunt, au aripioara dorsala si inotatoarele pectorale lungi), in cel de 43x36x33 pot baga gupy, iar in cel de 43x22x33 pot baga Sphaerichthys vaillanti, ma gandesc si la betta.
Va salut.
Momentan acvarile sunt in lucru, azi am pregatit sticla pentru 3 acvarii (sticla taiata de mine cu diamantul, nu e perfecta dar se poate utiliza), un nano din sticla de 3mm (nu mai stiu dimensiunile, este prima sticla taiata deci nu arata deloc bine, tre peticit intr-o parte, s-a rupt sticla stramb), un acvariu 43x36x33 sticla de 4mm si un acvariu 43x22x33 sticla de 4mm, maine le lipesc, urmand ca in cateva zile sa mai fac 2-3-4 acvarii din sticla de 6mm (am o bucata de 150cm x 83cm si una de 70x65, sa vad ce pot face din ele, sticla asta o sa fie o provocare, nu sunt inca sigur daca pot sa o tai, voi incerca mai intai pe cea mica), mai am su un nano de 5,5l, voi mai face/cumpara cateva acvarii pe parcurs, la inceput ma gandesc sa folosesc sticle de apa plata de 5-10l pe post de maternitate si carantina, voi utiliza filtre cu burete (simple), lumina la pesti voi baga neone normale, iar la acvariul cu plante cel mai probabil T5-uri, bazinele vor fii sterile, mai putin cel de 52l (pe care-l am de mult) care se va transforma in "fabrica de plante" si creveti.
Voi incepe cu guppy (vreau sa-i combin, sa fac o linie proprie), urmand sa trec treptat si la cory, ancistrusi, neoni, din pacate nu dispun de prea mult spatiu, deci nu tot sa inmultesc pesti mari, in cel mai bun caz 2 scalari sau doi discusi intr-un bazin de 100l, dar asta la anu.
Astept sfaturi, idei, critici.
Revin cu poze dupa ce lipesc acvarile.
Multumesc.
ciprian01 wrote:Si eu cred ca esti destul de departe....!
Hai sa o lasam asa!

Cum adica? Ne intalim la metrou 1 Decembrie?
Daca se poate sa ne intalnim la statia de metrou 1 Decembrie e ok, daca nu, renunt.
Multumesc.
Din pacate nu pot sa vin cu tramvaiul, fac foarte mult din Rahova pana in Ozana (cam o ora jumate - doua numai dus).
Daca se poate la o statie de metrou vin, daca nu renut.
Multumesc si imi cer scuze pentru deranjul creat.
Se poate sa ne intalnim in statie la 27 (statia ozana) nu cunosc zona aia.
Multumesc.
Nu stiu daca se inteleg, am vazut acvarii micute 2 3 striped dar nu am vazut acvarii de un 4 striped si un 3 striped.
Crevetii sunt ok, mai ales daca curata acvariul.
De unde pot sa "ridic" crevetii?
Multumesc.
Ciprian nu e chiar asa de simplu, lumea nu doneaza piatra vie (pretul e prea mare), pesti mai gasesti dar rar.
Au fost masurate acum 4-5 saptamani si erau ok: No2 0; No3 10; Po4 nu mai stiu.
Am citit tot ce s-a scris pana acum si am hotarat sa merg pe sfaturile voastre
Voi cauta o piatra mai poroasa (cea pentru ciclide este ok?), voi baga un melc ca sa curete acvariul de alge, si poate am noroc si gasesc un crevete la un pret ok.
Multumesc.
Un mic update, am luat o sticlut de 50ml de Sera Florena, un cory si un anubias micut (batut de soarta, primit cadau).
Am bagat ieri niste apa din acvariul de 52l, acum apa in nano e cristal, urmeaza ca in cateva zile sa bag si mossul si riccia, iar pestii cam in 7-10 zile.
image
image

Forum Index » Profile for yonutzzz_92 » Messages posted by yonutzzz_92
Go to: