[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DraCoNi
Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Ati fost si voi in punctul in care nu stiati daca mai are rost sa continuati cu acest hobby?
Din 3 nerita dinaia care au coarne mi-a ramas unul, acum dimineata am gasit si un guppy blue mocow mort, aseara a mancat era ok, acum era in spatele prefiltrului.
Sincer am obosit sa numar pesti morti
Asa, moss-ul o duce bine, pestii o duc bine, filtrul e bine cu prefiltrul ala, dar gazonul meu de trifoi lipseste
image

Si acum am vazut asta, presupun ca s guppy, 7 in total
image
Prefiltru montat
image
Am facut comanda in Hornbach ca e cel mai ieftin si acum asteptam
Ma gandesc sa iau asa ceva https://www.hornbach.ro/p/prefiltru-eheim-pentru-filtru-extern/8671517/
Ce parere aveti? Folositi? Ati folosit?
Portofelul nu merge pe nici o cale, daca e nevoie il vand pe niste plante de acvariu

Dupa schimbarile din acvariu rasbora au devenit cam timizi si ii inteleg, si mie daca mi-ar pluti niste pietre prin garsoniera m-as panica. Dar aseara le-am dat niste daphnia congelata, au uitat complet de timiditate, alergau prin acvariu de parca nu au mancat de 1 an
Ce faini sunt corona astia, o sa vad pe unde gasesc, iau 2 dinastia, cu zebra deja existenta se descurca. Nu ma streseaza ideea de mancare, ca o pot suplimenta cu algae waffers, ma ingrijoreaza sa nu fie prea multe reziduri si sa inceapa sa moara pesti.
Intre timp ma pun pe econmisit bani, o sa iau si un acvariu mare, am vazut ca alea cu stand sunt pe la 2000 de lei si au 126 de litri. Incepe sa imi place tare mult hobby-ul asta desi o perioada a cam fost lasat de izbeliste.
Melcii se calculeaza la nr de locuitori? Ca am 5 rasbora harlequin si un pui de guppy, plus sewellia si un melc neritina, am mai avut unul, dar cand traia xipho ala gras intorcea melcii invers si a murit unul ca nu l-am observat la timp
In primul rand vin cu update ca am impartit marsilea mai mult, sper ca si mai bine
image

Mai vreau un sanitar pentru ca vreau sa fiu sigur ca se mentine curatenia in acvariu. Al meu sewellia e foarte harnicut, nu stiu sa il compar cu alti sanitari dar isi face treaba si e tare dragut.
O sa iau corydoras pygmy, multumesc de ajutor
Inafara de sewellia un alt sanitar care ramane mic? Ca mi-ar mai trebui 1
Bayek wrote:Cred ca e un fel de piatra ponce, am mai vazut pe nevertebrate, nu arata rau deloc. Avatar. Doar sa nu se loveasca de sticla.

Marsilea… nu ai avut bani de penseta dar rabdarea e gratis. Puteai sa o mai rasfiri in acvariu, o sa se prinda dar n-o sa se intinda. Nu e niciodata prea tarziu, ea in mod normal se imparte in bucati de 2-3 cm si se planteaza uniform la distanta de 1-3 cm una de alta, sa se uniformizeze mai repede. Fa rost de o penseta de sprancene de la o fata De fapt acum se penseaza si barbatii ))

Nu ma pensez, dar am notat ce e cu planta, o rezolv
Nu se lovesc de sticla, stau destul de nemiscate dar nu prea am inteles cum se dezvolta acest fire moss, sper sa acapareze partea de sus a pietrelor complet.
As fi optat pentru alt gazon cu o crestere mai rapida, numai ca restul au nevoie de co2 si fertilizare, iarc acvariul avand numai vreo 25 de litri net e complicat, am zis sa aleg ceva ce se descurca fara
In substrat au niste baze grele in forma de hexagon si-s legati de alea cu fir de pescuit, asa au venit, i-am luat de pe nevertebrate, mi se par foarte practici, eu numai le-am pus freza de moss
Sper sa mi se prinda patrunjelul ala din substrat, ca nu am avut bani de penseta si l-am bagat cu degetele.
Nu mai conteaza ce era oe anubias, mi s-a vindecat lenea si am facut asta
image>
Salutare si sarbatori cu bine tuturor!
Are cineva idee ce e rugina asta pe Anubias si cum scap de ea?
Par a fi alge dar nu reusesc sa imi dau seama de care, lumina functioneaza asa, 12-14 si 17-22, nu folosesc CO2 sau fertilizant, filtrul e ehaim cu ehaim substrat pro in el
image
Pai nu ii iai acum imediat, peste vreo luna. Daca in teorie se inteleg cu pestii, ar fi frumos sa am ceva colorat care sa mai ma scale si de alge
Din pacate xipho s-a dus
Acum ca in acvariu mi-au ramas doar 6 rasbora arlequin ?i 1 guppy ma gandeam sa iau niste creveti. Ce parere aveti?
Nu r?spunde la tratamentul cu Baktopur, am f?cut baie în 2l apa cu o pastila timp de 30 de min apoi tratamentul recomandat direct în acvariu cu schimb de 50% din apa la 3 zile ?i aplicat iar, ce as mai putea face?
Am pus baktopur in acvariu, acum astept
Am luat si nitrivec si aquatan ca sa rezolv bacteriile bune dupa tratament, sper sa fie bine xipho
Mi se pare relativ ok, parca NO3 cam roz? O sa caut un test doar pentru valoare NO3 sa vad exact cat e
image
Pe asta ma duc sa-l iau, multumesc!

Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Go to: