[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: laur.gherase@gmail.com
Forum Index » Profile for laur.gherase@gmail.com » Messages posted by laur.gherase@gmail.com
Severus wrote:
Ce fel de pietre sunt cele portocalii, de sub lemne?
(asezate in centru-dreapta).

Am uitat cum se numesc. Le-am luat de la Coralis. Le aveau în raft, inerte, nu calcar, mi-au placut, le-am luat. Ma uit diseara pe factura si iti spun.

Am vorbit la Coralis. Se numesc RED JASPER.
Severus wrote:
Ce fel de pietre sunt cele portocalii, de sub lemne?
(asezate in centru-dreapta).

Am uitat cum se numesc. Le-am luat de la Coralis. Le aveau în raft, inerte, nu calcar, mi-au placut, le-am luat. Ma uit diseara pe factura si iti spun.
Dupa lupte seculare, cateva poze

Suplimentar, uitasem ca azi trebuie sa-mi vina 1l de inele Siporax vrac, deci, even better.
P. S.: Filtrul JBL are sertarul 1 (de jos în sus) cu 2.3 kg de JBL MacroMec, in sertarul 2 voi pune 375 g de Mini Siporax in scobitura buretelui (atat imi permit momentan), in sertarul 3 voi pune 1 kg de spartura de lava (intre bureti), iar sertarul 4 ramane cu buretii de prefiltrare, desi este un pic redundant avand si prefiltrul Sunsun.

Cred ca sunt suficienti cei 3.675 kg de material filtrant pentru filtrarea biologica, momentan.
Dupa ce bag pestii, mai vedem.
Salutare,

Intre timp am achizitionat urmatoarele:

- Filtru extern JBL CristalProfi e 1502 greenline;
- Prefiltru extern SunSun HW-602A;

Din cei 280 de litri (brut) ai acvariului, am pus cam 264 litri apa, din care am dezlocuit vreo 24 mc3 cu nisip, vreo 20 mc3 pietroaie si mopan+radacini. Deci ramân cam 220 litri de apa de filtrat (nu am calculat apa din filtru, probabil ca raman vreo 6 litri).
Cred ca este suficient.

Voi incepe ciclarea din seara aceasta si va voi tine la curent cu evolutia intr-un post separat.

Seara buna sa aveti.

Laur.

Sorin Voicu wrote:Predare personala in Bucuresti, zona Bucur Obor.
Puii sunt de diferite marimi.
Doritorii sunt rugati sa spuna cati anume doresc.

Salut, mai este valabil anuntul ?

M-ar interesa 5 Pomacea.

Ms.
Sebax wrote:Donez pui de pomacea, in varsta de aproximativ 2 luni.
Doar predare personala in Ludus, nu am posibilitatea de a trimite in tara.
Contact 0731373218 , dupa ora 17, sau aici pe forum.

O zi frumoasa!

Mai este valabil anuntul?
Pot trimite eu curier.

Ms anticipat pentru raspuns.
RedRooster wrote:Donez plantele de mai jos, in Brasov ( pana luni inclusiv ) si Bucuresti ( incepand de marti ), in caz ca aveti in plus, accept la schimb moss (orice fel) dar nu este o conditie pentru donatie

- Plante de suprafata :
Pistia stratiotes
Phyllanthus fluitans
Limnobium laevigatum

- Plante de substrat
Sagittaria subulata
Rotala rotundifolia ceylon
Nymphaea micrantha

- melci Pomacea bridgesii

Mai este valabil anuntul? Ma intereseaza melcii. Ms.
Va multumesc pentru sfaturi, urmeaza o perioada de gandire.

Ape limpezi!
Vand FILTRU EXTERN OASE FILTOSMART 60, 300 l/h.

Filtrul extern Oase FiltoSmart 60 a fost destinat pentru a asigura o filtrare superioara acvariilor nano, de pana la 60l.

Achizi?ionat în Aprilie 2019, utilizat doar 3.5 luni. Include material filtrant.

Pret: 200 lei

https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-oase-filtosmart-60-300lph-pt-acvarii-pana-la-60l-28762

Predare personala în Bucure?ti (zona Perla).

Salutare tuturor,

Azi am primit un acvariu de 280 l (L 120 x A 40 x H 60), de la un acvarist cu pedigree, caruia îi multumesc pe aceasta cale.

Însa trebuie sa fac rost de echipamente potrivite dimensiunilor acestuia, în principal ma refer la filtru.

Op?iunile sunt urmatoarele:

https://www.hornbach.ro/shop/Filtru-exterior-acvariu-JBL-CristalProfi-e902-greenline/6387049/produs.html

Sau

https://iazz.ro/magazin/acvaristica/filtre-acvariu/filtre-externe-acvariu/filtru-acvariu-extern-sunsun-hw-704b/

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Laur.
Severus wrote:Wow !
Chiar arata frumos ... si ai sud-americani in el !
Daca primesti acvariul cel mare pot sa te ajut cu niste lemne, pietre si plante (naturale evident ) ca sa poti sa-ti sa-l aranjezi cat mai repede dupa gustul tau.
Din cele 5 ciclide (Keyhole Cichlid) nu s-a ales nici o pereche inca?
Daca le asiguri un minim de conditii se reproduc destul de usor. Un pic mai complicat este cu hranitul puilor cat sunt mici.
Iti doresc mult succes in continuare.

Multumesc frumos pentru aprecieri!
Te anunt daca/cand primesc acvariul, mersi.

Legat de ciclide, sincer, cam de o saptamana 2 dintre ei danseaz? unul in jurul celuilalt, fac gropite in nisip, stau mai tot timpul impreuna, iar ceilalti stau mai ascunsi. Insa pana acum nimic. Semne de agresivitate nu am observat pana acum. Dar din experienta cu cei anteriori, I think it's love ??

Keep you updated!

Salut,
Ti-am dat si PM. Multumesc anticipat pentru raspuns.
O poza mai recenta

Si bila de muschi
Severus wrote:Salutare Laurentiu si bine ai venit pe forum!

Am vazut ca acvariul tau a mai evoluat.
Ar fi frumos sa ne pui o poza mai recenta si sa ne scrii cateva cuvinte despre el.

Salut! Am revenit.

Pot preciza din start ca pestii din postul anterior sau mai schimbat, i-am donat unui vecin, erau prea agresivi când depuneau icre si, de lasa cu sange. Noroc ca am intervenit la timp.

Acvariul este acelasi, 54 de litri.
Filtru Extern Oase FiltoSmart 60.
Pompa de aer.
Incalzitor.

Acum am:
- 5 keyhole cichlid
- 1 Ancistrus Albino
- 1 Labeo Bicolor
- 1 Aymonieri
- 1 Synodontis Eupterus
- 2 Neritina Zebra

Toti pestii au fost achizitionati la 2 cm maxim.
Acum au intre 8 ?i 12 cm ?i se simt cam inghesuiti. Din pacate nu-mi permit un acvariu mai mare, dar sper sa-l primesc pe cel aflat acum în proces de donatie de la dl. Oase. Momentan astept raspunsul lui.

Am prins mare drag de ei, sunt cuminti toti, ?i frumosi, dar imi doresc sa le ofer mai mult confort, cat mai curand.

Cu plantele nu am avut mare succes, le-a killer-it Eupterus din cauza spatiului mic Acum am o bila de muschi, care se face tot mai frumoasa.

Am f?cut si un ascunzis din pietre si lemne de mangrove, o nuca de cocos home made, plus ceva decoruri artificiale de care sper sa scap curand.

Nisip 0.5-1mm.
Aspir si schimb apa (20-30%) saptamanal.

Cam asa arata pestii si acvariul acum:

Severus wrote:Salutare Laurentiu si bine ai venit pe forum!

Am vazut ca acvariul tau a mai evoluat.
Ar fi frumos sa ne pui o poza mai recenta si sa ne scrii cateva cuvinte despre el.

Desigur, am sa revin pe seara cu detalii.
Cam acestia ar fi, dar se ascund, plus inca doi Keyhole, un Aymonieri un Ancistrus si un Labeo.
oase wrote:Salut.
Renunt la acvariu. L-am avut vreo 11 ani. Nu mai am decat capacul cu iluminat. [/url]http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5437.page[url]
Cine il vrea ( cu tot cu stand si capac ) poate veni sambata 6 iulie , sa il coboare de la et. 4 pe scari
Astept mesaje pana vineri.

Salut,
Mi-ar fi de mare ajutor, imi cresc pestii si cam raman fara spatiu, iar momentan nu am bani de altul mai mare. Mi-e mila de ei, ar fi ideal pachetul de la tine. Pot veni sambata sa ridic tot. Ce spui?

Apreciez si iti multumesc anticipat pentru raspuns.

Apoi il donez si eu pe al meu (54 l)

Forum Index » Profile for laur.gherase@gmail.com » Messages posted by laur.gherase@gmail.com
Go to: