| Message |
|
|
|
Acvariu:
- display: 50*50*50, Beean Animal
- sump: 45*40*40
- dulap: 50*50*84(H)
- tevile de conexiune, robineti (2 buc)
pret sistem - 500 RON
|
 |
|
|
|
Vand fraguri de echinopora lamellosa, motipora plate mov / rosu
Detalii in privat
|
 |
|
|
|
pe mine m-ar interesa reactorul, ce model el, o poza cu el daca se poate
|
 |
|
|
|
Acvariu:
pret sistem - 700 RON - negociabil
|
 |
|
|
|
Salut
Unde pot fi v?zu?i live?
|
 |
|
|
|
Doresc sa cumpar 1 sau 2 lampi AI Hydra 26HD (noi imi depasesc cu mult bugetul), sau schimb cu AI Prime / AI Prime HD si diferenta din partea mea
Astept oferte in privat.
|
 |
|
|
|
Vand acvariu 450L cu cu urmatoarele dimensiuni 150*50*60, capac (instalatie iluminat compusa din 2 neoane) si masa special facuta pentru el cu urmatoarele dimensiuni 150*50*70
Pret 1,500 RON
|
 |
|
|
|
Acvariu:
pret sistem - 700 RON - negociabil
lampa HM - 18x3W full color LED pe 2 canal , dimabile cu controller (Controller-ul Typhon) - 300 RON
|
 |
|
|
|
valabil, pret negociabil
|
 |
|
|
Schije wrote:
insoso wrote:descriere gramma loreto: https://reefapp.net/en/lex/details/gramma-loreto
se pare ca nu i asa agresiv precum six line, iar peste tot pe unde am citit se recomanda ca six line ul sa fie introdus cam ultimul in acvariu tocmai ca restul pestilor sa si stabileasca un teritoriu dinainte.
Eu va pot face un filmulet cand il prind sa vezi ce alearga la ei.
M ati intrebat de acvariul meu si ce se intampla in el, acum imi spuneti de ce se intampla in acvariul dumneavoastr??
Si ma tenteaz? pariul, dar vreau sa stiu care i miza, sau doar ati spus asa ca sa fie spus.
Si ma l?muriti si pe mine cum vine treaba cu PH ul?
|
 |
|
|
descriere gramma loreto: https://reefapp.net/en/lex/details/gramma-loreto
se pare ca nu i asa agresiv precum six line, iar peste tot pe unde am citit se recomanda ca six line ul sa fie introdus cam ultimul in acvariu tocmai ca restul pestilor sa si stabileasca un teritoriu dinainte.
|
 |
|
|
Schije wrote:
insoso wrote:2 tangi, o domnisoara, 1 cardinal, o pereche clowni, 1 ecsenius stigmatura, 1 gramma loreto si 1 synchiropus picturatus
Din experienta mea de acasa nu de vanzator iti spun ca eu iti dau gratis un sixline si am curaj sa fac pariu pe ce vrei ca va sfarsi la fel ca celalalt. Gramma loreto bate tot ce se apropie de teritoriul ei. Cel putin la mine. Inclusiv se da la flavescens care e mai mare cu mult ca ea.
Iar din experienta mea / acvariul meu pot spune ca am introdus pesti dupa gramma loreto si inca sunt in acvariu, n am avut nicio pierdere: cardinalul a fost introdus dupa, ecsenius a fost introdus dupa si niciunul nu a patit nimic , cum explicati asta?
|
 |
|
|
|
Eu nu sunt putin cam dezorientat din ceea ce spuneti pentru unii peste este ok sa i arunci direct in acvariu :"In alta ordine de idei stii ca unii pesti sositi cu intarziere la transport e recomandat sa-i bagi direct in acvariu fara aclimatizare" chiar daca "ph scade in pungile in care sunt pesti si in care sunt fecale de la acestia"dar mie mi spuneti ca poate six line ul a murit poate din cauza diferentei de PH?
|
 |
|
|
2 tangi, o domnisoara, 1 cardinal, o pereche clowni, 1 ecsenius stigmatura, 1 gramma loreto si 1 synchiropus picturatus
Si atunci cum imi explicati ca Chelmon rostratus a rezistat si six line ul a murit in mai putin de 48 ore
Aici e si descrierea celor 2 pesti:
https://reefapp.net/en/lex/details/chelmon-rostratus
https://reefapp.net/en/lex/details/pseudocheilinus-hexataenia
|
 |
|
|
Schije wrote:
insoso wrote:Chelmon rostratus, care se presupune a fi mai sensibil decat wrasse-le, a fost ok in acvariu cu aceeasi parametri ai apei si cu aceeasi co-locatorii. Chelmon rostratus a fost bine ok in schimb six line-ul a murit in mai putin de 48 ore, asa ca in aceste conditiile de ce sa nu ma gandesc ca 2 aclimatizari intr-o perioada scurta de timp sa fi fost singurul motiv care a determinat decesul six line-ului?
In afara de chelmon ce alti pesti aveti?
Dar imi raspundeti si mie daca six line-ul este mai sensibil decat Chelmon rostratus?
|
 |
|
|
|
Chelmon rostratus, care se presupune a fi mai sensibil decat wrasse-le, a fost ok in acvariu cu aceeasi parametri ai apei si cu aceeasi co-locatorii. Chelmon rostratus a fost bine ok in schimb six line-ul a murit in mai putin de 48 ore, asa ca in aceste conditiile de ce sa nu ma gandesc ca 2 aclimatizari intr-o perioada scurta de timp sa fi fost singurul motiv care a determinat decesul six line-ului?
|
 |
|
|
|
La telefon ati incercat sa gasiti tot felul de motive ca n-as fi facut aclimatizare corespunzator: nu l-am aclimatizat destul timp, dupa ce v-am spus cat a durat aclimatizarea, ca poate nu l am oxigenat , cand v-am spus ca am avut pompa de aer, ati cautat alte motive ca in final sa ma trimiteti sa vorbesc la de jong atunci cand v-am spus ca poate nu-i ok sa fie aclimatizat de 2 ori intr-un timp atat de scurt. Dupa cum am metionat anterior in acelasi acvariu / in aceleasi conditii am tinut pesti care sunt considerati mult mai sensibili decat u six line
|
 |
|
|
|
Dar la telefon nu erati de aceeasi parere ca acum, la telefon era in totalitate vine mea, ca nu stiu sa aclimatez pestele si altele, ca sa nu mai discutam despre tonul folosit atunci
In acvariu respectiv sunt pesti care sunt considerati mai sensibili decat six line si care s-au aclimatizat si sunt ok, dar se pare ca six line-ul este un peste foarte sensibil din descrierea dumneavoastra.
|
 |
|
|
|
Norocul tau, mie nu mi-au precizat asta, iar cand mi-a murit peste (six line) in mai putin de 48 ore si ia-m contactat telefonic atitudinea a fost total neprofesionista, din punctul meu de vedere.
|
 |
|
|
|
Am si eu 2 intrebari pentru Domnu Radu Coman avand in vedere anii dumnealui de acvaristica: este ok sa dai un peste (marin), la cateva ore dupa ce se presupune ca l-ai aclimatizat, unui client care urmeaza si el sa-l aclimatizeze?, sau daca esti un vanzator respectabil ii spui ca nu-l poti vinde pestele acum si sa revina peste cateva zile?
|
 |
|
|