| Message |
|
|
florin27 wrote:la ce e bun nisipul de mare? eu stiam ca nu e indicat in acvarii tocmai ca e prea fin.
Pentru ciclizi africani bănuiesc... /offtopic
|
 |
|
|
|
1. Cryptocoryne wendtii
2. Limnophila aquatica
3. Echinodorus Red Flame
4. Cryptocoryne parva
|
 |
|
|
|
Înainte să te apuci să faci cine ştie ce (mai ales nu cu cine ştie ce chimicale idioate, scuze expresia), fă un test de NO3 şi PO4 al apei din acvariu, şi al celei de la chiuvetă, dacă faci schimburile de apă direct de la chiuvetă. În funcţie de raport, o să-ţi dai seama ce trebuie făcut. Caută pe google "raport redfield" sau "redfield ratio".
|
 |
|
|
La 30cm înălţime al coloanei de apă poţi face acvariul direct din sticlă de 6mm, fără fund dublu. Nu, nu glumesc. 
|
 |
|
|
|
50 RON ?! Cred că glumiţi... De fapt, la ce mărime ?
Că parcă lângă Acapulco era 25 RON când am trecut pe acolo ultima dată. Sau, nu mai ţin eu minte bine ?
|
 |
|
|
|
Marsilea de felul lor sunt plante de "mlastina", semi-acvatice. Unele se adapteaza la acvariu mai bine, altele nu, depinde de conditii. Cazul clasic, genul Saururus cernuus, care la unii merge bine, la altii deloc. (tot planta semi-acvatica).
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:Anubiasul meu nu a mai dat semne rele dar stagneaza. L-am plantat in nisip, poate fi asta o cauza a stagnarii (am inteles ca plantele astea cresc pe buturugi -> al meu are radacini mari si lemnoase) sau pur si simplu creste greu. Odata cu el am cumparat un echinodorus ozelot (verde cu puncte visinii) si un echinodorus rose. La lumina pe care o am, ozelot are 2 frunze noi si rose are o frunza noua, pe cand anubias nu da semne ca-i vie... doar ca si-a indoit putin varful la o frunza.
Ce sa fac pentru anubias? Nu vreau sa-l pierd!
Anubias e o planta care creste foarte greu oricum. In cel mai fericit caz, 1 frunza la 3-4 saptamani. Leaga-o pe o buturuga, sau un pietroi. Ceva de genu pozei din articolul acesta, care din nefericire nu e foarte clara (imi apartine, apropo :-P ) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Anubias
|
 |
|
|
arathemis wrote:Cel albastru mai inchis il fugareste aproape tot timpul pe cel albastru deschis (sau cel putin cand da cu ochii de el). Cel albastru deschis nu se ascunde (deci nu da semne ca i-ar fi prea frica de celalalt - desi am o padurice de valisneria in acvariu si ar avea unde sa se piteasca). I-am mai observat din cand in cand lovindu-se unul pe altul cu botul peste spate.
Dupa toate probabilitatile sunt mascul si femela si masculu cam are chef de facut un cuib. :18:
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Atunci poate puteti sa descrieti voi mai bine specia asta, pentru zona noastra (Bucuresti/Romania).
Ce spuneti voi despre ea :care este ritmul de crestere,nevoia de lumina,tipul de substrat preferat si ce credeti voi ca mai trebuie stiut despre ea?
Mersi mult! 
Din experienta mea:
Constanta:
pH: 8 - 8,5
GH: 22-26
kH: 14-18
Lumina: 0,6 W/l
=> probleme mari
Motivul: probabil apa incompatibila cu planta
Cum se rezolva: pietris fin, amestecat cu nisip; CO2; lumina multa; fertilizant din belsug
Ritm de crestre: aproape inexistent, dar "vizibil mai bun" decat la altii  (adica nu se "usuca")
Perioada de adaptare: foarte mare (1-3 luni) (pana incepe sa miste ceva)
Parerea mea: nu vreau sa mai am de-a face cu ea
|
 |
|
|
bozeta wrote:Ce ziceti de niste bulbi de lotusi de diferite varietati culesi direct din mlastina de la mama lor de acasa? :-)
Ce sa zicem, ca ne curg balele ?! 
|
 |
|
|
S-a discutat pe un forum strain problema asta, nu mai stiu exact pe care. S-a ajuns la concluzia ca au o problema semnificativa: latimile benzilor de emisie sunt extrem de mici. Adica, de exemplu, oricat de mult ar semana unele cu albul, ar fi tot formate din 3 (parca) lungimi de unda foarte stricte, fara nici o emisie in restul spectrului. Destul de nasol pentru plante treaba asta. Acum, tu incearca, si spune-ne si noua 
|
 |
|
|
Chestii aflate de curand: cu cat e lumina mai puternica, cu atat sunt frunzele mai mici la Nymphaea. In plus, nu innebunisem  , am citit ca daca rupi frunzele care vor sa se duca la suprafata inainte sa creasca, nu mai da decat din acelea mici, la baza plantei.
http://www.thekrib.com/Plants/Plants/Nymphaea.html#4
|
 |
|
|
sonyk wrote:am intrebat ptr ca el a postat pe 16.11 si noi suntem in 15.12 si m-am gandit ca poate are...
Nu sorry nu mai am, decat pentur mine. De fapt nu prea mai am mai nimic de dat acum, s-a dat totul. Poate mai incolo. Chiar ar trebui inchis threadu asta. Sorry ca nu am zis mai devreme.
Lasati mai glumele 
|
 |
|
|
Razvan era 
|
 |
|
|
sonyk wrote:eu am luat o planta din obor iar la radacina avea o bucata de plumb,bucata aia de plumb o tine la fund!sa inteleg ca trebuia sa scoat plumbu?
Bucatica aia de plumb era sa tina planta in picioare in acvariu, neavand substrat. Tu planteaz-o fara plumb !
BTW, cine ti-a dat-o asa ? Razvan ? Ca m-am mai certat cu el de cateva ori pe tema asta.  Cateodata uita sa zica sa scoti plumbu cand ajungi acasa, nu ca n-ar sti si el...
|
 |
|
|
Eu am 2 Nymphaea. Am observat că dacă le rup din faşă tijele lungi, încep să dea mai ales scurte. Ştiu, pare ciudat, dar chiar aşa am păţit. Acum de vreo 2 luni dau doar frunze scurte, la bază, şi doar 1-2 lungi. Cred că e o chestie de adaptare. Sau poate am luat-o eu razna. 
|
 |
|
|
Sandu, mulţumesc, m-am lămurit şi eu. Ăsta da răspuns. 
|
 |
|
|
bilti wrote:sa stiti ca face uneori si frunze cu 3 lobi. asa, cand o apuca! :-)
Păi atunci e Marsilea...  Dar ar trebui să facă mai des, nu când o apucă...
|
 |
|
|
Hai măi, vb serios. De ce zici că e Marsilea ?!
IMHO= In My Humble Opinion.... na, e in engleză, se mai întâmplă.... 
|
 |
|
|
Măi, poţi încerca s-o ţii în turba din cutie, dar fără cutie. Acum depinde şi ce formă are cutia, poate reuşeşti să o scoţi cu tot cu turbă, poate nu.
Sandu wrote:
ebogdan wrote:Mă înşel ?
Da.
Frunzele au doar 1 lob, nu 3-4, şi înălţime sub 3 cm, şi forma este de Glossostigma clar, IMHO. Deci, ce îmi scapă ?!  Poate şi argumentezi de data asta.
|
 |
|
|