flaviusmirel wrote:
mia murit un peste....cred ca stiu de ce....am schimbat apa din acvariu toata, nu 30% cum zicea pe sit.....da nu asta e problema....problema e ca am primit acvariu si pesti cadou si o pompa cu filtru...dar cine mi la facut cadou si el e incepator si nu prea stie ceva de pesti de acvariu...deci as vrea sa imi dea cineva niste sfaturi pentru incepatori...acvariu e destul de mic 10l, si inca o problema nu stiu ce pesti am...aveam 2 negri mici maxim 4cm(unu a murit azi) unu sanitar(e gri cu picatzele) si unul portocaliu cu niste picatzele negre e asha mai rotund cu putzina burta are cam 5cm, le-am pus in acvariu nisip spalat foarte bine, cu pietricele si doua pitre mai mari de rau sa se ascunda, apa e limpede, curata deocamdata,nu leam pus neon(nu stiu daca le trebe neaparat lumina au dar nu stiu daca destula ,as vrea sa le iau o planta, dar PROBLEMA E: ca nu stiu ce planta e compatibila cu pesti(nu stiu ce pesti am) care ii am, si cu marimea acvariului, sau daca mai pot sa imi iau vreun peste si care ar fi cel potrivit....as fi multumit si cu pesti astia da sa stiu ca nu mai moare vreunu....vreau cateva sfaturi cum sa imi amenajez acvariu pentru pesti mei...
multumesc
Sa nu te superi pe mine ca iti spun, dar acela nu prea e acvariu. Le trebuie si lor spatiu sa se miste, nu sa stea inghesuiti.
Nici nu stiu ce sa iti spun sa faci..Daca ai putea sa cumperi un acvariu macar de 50-60l, ar mai fi o treaba. Cel micut pe care il ai acum il poti folosi ca acvariu spital sau de carantina. Uite citeste de exemplu
Ciclul azotului cu mare atentie ca sa iti faci o idee -
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati. 
Oricum, sa nu mai cumperi nici un peste!!!! Iar in privinta apei, daca stiai ca nu trebuie schimbata toata, de ce ai facut taman asa? In fine, esti incepator si inteleg.

Important este insa sa nu mai faci greseli de acum incolo. :-)
Si trece si tu locatia, treci pe la rubrica
Despre noi, prezinta-te putin ca asa se face.

Nu se stie de unde vine vreun ajutor.