[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestele meu are ca o pielita pe o particica a corpului  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara, am un acvariu in proces de ciclare. Respectand articolul ciclarii de pe acest site, am bagat pestii alaltaieri (3 hemigrammus bleneri si 2 barbus tetrazona), dupa doua saptamani de la achizitionarea acvariului. Am cumparat 5 pesti pentru inceput. Unul a murit chiar in seara respectiva. Acvariul are 45 l reali, nitritii si nitratii au crescut si am si amoniac 1mgl stiu ca trebuie sa fie 0. Diseara cumpar un ph minus pt a transforma amoniacul in amoniu care stiu ca este mai putin toxic. Ph-ul meu momentan e intre 7,2-7,6 Temperatura apei este intre 24-25 grade, speciile sunt compatibile din cate am citit. Schimb de apa am facut ieri cam 25%, dar am inteles ca am incetinit ciclarea cu o zi.

Alta este probelema. Un Bleneri de cand l-am adus a fost mai retras si nu prea a mancat. M-am gandit ca e bolnav, dar nu am exclus posibilitatea apei prea toxice si poate frica de ceilalti pesti. Tinandu-l sub observatie am remarcat azi ca are ca o pielita pe o parte a corpului. Mai mult sta decat inoata. L-am separat de ceilalti pesti, din pacate pt el sta momentan intr-un bidon de 5l de apa pentru ca nu am un alt acvariu pt carantina. Nu am pompa de aer sau un alt filtru de rezerva pt el, dar am inteles ca poate rezista asa daca ii schimb apa zilnic.
Ce ar putea sa aiba si ce sa fac? M-am uitat pe niste poze ale bolilor pestilor dar nu prea mi-am putut da seama. Tind sa cred ca are o infectie bacteriana.
Sa-i cumpar fungistop? Sa-i pun sare neiodata, albastru de metil..cum sa-l ajut?
Voi atasa si poze.
Astept raspunsuri si sfaturi
Multumesc
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu niste poze.
[Thumb - IMG_2557.jpg]

[Thumb - IMG_2554.jpg]

[Thumb - IMG_2556.jpg]

vlad55
Junior member

IP:

mai mult ca sigur petsopul de unde achizitionezi pestii nu este foarte serios. probabil pestisorul era bolnav de cand l-ai cumparat si abea acum a inceput sa se observe
foarte bine k l-ai separat de ceilalti dar ar trebui sai pui neaparat si o piatra pentru aerare. incalzitor ai in acest bidon?
prin oprirea aerarii tu stresezi in felul acesta pestele si mai mult si implicit boala i se va agrava
daca ai o pompa de aer la cavriu pune-i un teu ca sa poti baga si in bidonul de 5 litri

vlad
[Email] [Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

iar in prima poza observ k are solzii cam zburliti pe o parte....sau e un defect de la fotografie?

vlad
[Email] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am pompa de apa separat pt ca filtrul cu care am cumparat acvariul are si asa ceva. Teul este ca o cruce si ar trebui cuplat cu furtunul principal si apoi trase 2 fire unul in acvariu unul in bidon? Ceva gen spiter? Nu prea ma pricep.
In prima poza a iesit putin mai grav decat este in realitate, dar se vede mai bine pielita din dreapta. Seamana cu poza asta,nu?
Pestii au fost luati de la Hornbach. Ce e de facut in continuare? ce sa-i cumpar? Pot sa-i pun albastru de metil? Sare? As vrea sa incep tratamentul ca sa nu-l mai stresez mult in bidonas, dar nu stiu ce sa-i fac. In viitor voi lua si un alt acvariu si o pompa, dar acum am cam ramas pe 0.
[Thumb - 005_h1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2009 00:48:24

vlad55
Junior member

IP:

eu am incercat sa tratez asa ceva cu tripaflavin(i-l gasesti in petsopuri)si am avut succes cam 60-70 %. mai asteapta sialte pareri de la cei mai experimentati poate primesti un sfat mai bun
dar incearca sa achizitionezi si o pompa de aer si un incalzitor pt 'acvariul' de 5 l ca nu cred k iti va supravietui pestisorul prea mult. si un tratament in acvariul principal e cam riscant sal faci pentru ca acum esti in perioada de ciclare. iar tu daca vei folosi un medicament antibacterian inseamna sa o iei de la capat cu acvariul
dar nu te descuraja orcui i se poate intampla sa-i moara cativa pesti la inceput

vlad
[Email] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Din prima poza-mi pare o infectie bacteriana.( Cam frecvente chestiile astea pe la Hornbach! ) Da-i cu bactopur, dar asigura-i aerare. Daca tot ai T-ul. mai ai nevoie de 2 robinete si o piatra. Pe perioada tratamentului (3 zile) nu hrani pestele. Poti folosi si sare neiodata, la cei 5 litri poti pune 2 lingurite vartoase. In acest caz, atentie la schimbul de apa dupa tratament, pentru a nu scadea salinitatea brusc.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pentru raspunsuri. I-am pus putina sare chiar si albastru de metil dar a murit.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: