[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SKIMMER DIY-  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

Fiindca skimmerele profi in special cele cu renume au preturi de ti-ai putea reconditiona o dacie, m-am hotarat sa-mi bricolez eu unul si sa demonstrez ca se poate carpaci unul cu rezultate identice si la costuri foarte reduse:

In primul rand l-am intrebat pe gogu ce poate sa-mi spuna despre skimmere,imagini, detalii tehnice etc.A doua etapa a fost in alegerea materialelor, pompei fitinguri si asa mai departe.Iar in ultima parte lipirea si proba lui.Mentionez ca am 2 maini stangi si totul a fost facut manual, fara ruleta ci doar cu o panza de bomfaier si smirghel.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Uite zis si facut, skimerul functioneaza impecabil si isi face treaba mai mult decat ma asteptam
Dupa 8 ore de functionare.
Vizionare placuta.
http://www.youtube.com/user/nicolaepaun2008#p/a/u/0/Tbb6PNCLaRQ

This message was edited 2 times. Last update was at 14/10/2009 23:20:22

mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Poti sa mai pui 1-2 poze cu partea de jos?
Ai folosit un injector sau e un sistem venturi?
Ce putere are PH ?
Ce diametru are tubul ?
Ce grosime are plexi-ul?

Ai avut un gjidaj de inaltime / putere pompa? sau se regleaza cumva coloana de apa care e in cilindru?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2009 23:54:04

[Email] [WWW]
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

image

Reglajul se face cu acea teava de evacuare.Prmul cot de jos nu este lipit iar acest lucru imi permite sa urc si sa cobor teava, facilitandu-mi reglajul.Folosesc o pompa chinezeasca cu rotor cu ace de 2500l/h.
Tubul are un diam de aproximativ 100mm si a fost luat de la acea veioza daca va amintiti cu pestisori de plastic in ea, prin fundul careia iesea o perdea de aer. , grosime 2mm.
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

Rog un admin sa inchida topicul,multumesc.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: