[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dimensiuni acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Phantom1
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut pe toata lumea !

Revin cu o intrebare mai veche si va rog cei care sunteti mai experimentati sa-mi spuneti parerea voastra. As vrea sa construiesc un acvariu cu urmatoarele dimensiuni: 120cm (lungime) x 60cm (adancime) x 50cm (inaltime). Acuma as avea si 3 intrebari:

1. Sunt ok aceste dimensiuni ? (ma refer la faptul daca arata frumos, sa nu fie distorsionata imaginea sau alte incompatibilitati)
2. Este nevoie de fund dublu ?
3. Sticla de 6 mm grosime este suficienta ? (am cautat pe diferite site-uri, dar totusi mi se par cam relative acele date, intreb si aici deoarece stiu ca experienta poate dovedi altceva decat ce au ei acolo tiparit in teorie ).
[Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

parerea mea...minim 8 mm

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Minim 8??? Nici vorba, la acea lungime si latime. Eu as zice minim 10, ideal 12 pentru siguranta si linistea ta. Da, stiu, daca te iei dupa un calculator de acvarii iti va zice ca si 8 e buna, dar...nu te risca! Si 10 cu intarituri, 12 fara.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Phantom1 wrote:120cm (lungime) x 60cm (adancime) x 50cm (inaltime)

Dimensiunile-s estetice, ai profunzime, ceea ce mi se pare esential .
Daca nu vrei sa folosesti tuburi fluorescente standard T8 care au fix 120 cm e buna lungimea. Ce lumina o sa ai?
Merge din geam de 10 mm. Pentru ca fundu' e mare (120x60) n-ar strica sa fie dublu da' merge si simplu daca-i buna masa pe care sta.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: