Author |
Message |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 11:39:45
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Lorenzo
Member
IP:
|
De 7 zile am reamenajat acvariul de 200l cu ciclide malawi.Am scos pestii si toata apa,am schimbat pietrele si nisipul.Pestii i-am tinut intr-o galeata cu aerare,restul apei la fel.Dupa ce am terminat toata treaba care a durat vreo 5-6 ore am pus 60% din apa veche +40% apa noua.Filtrul extern a stat scos din priza,oricum nu s-a deciclat acvariul desi imi era frica de asta.Parametri apei sunt aceiasi ca inainte.Problema este ca de atunci pestii abia daca mai manca si nu sunt activi,vioi ca inaite.Unii manca 2-3 granule sau fulgi altii deloc.Se vede ca au ceva dar nu stiu ce.Extern nu au nimic.Banuiesc sa fie de la pietre si nisipul pe care le-am pus,adica nu le-am fiert doar le-am tinut in apa si le-am spalat.
|
Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta |
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 11:43:28
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
 De ce a stat filtrul oprit ?? Nu puteai sa-l pui sa mearga intr-un butoi , o balie/cada sau altceva ? Sau macar intr-o galeata daca nu e foarte puternic debitul. Esti sigur ca nu s-a deciclat ? Ai repetat testele de amoniac si nitriti ? E important ca testele sa fie din cele cu picaturi , nu betisoare (de fapt betisoarele nici nu au test de amoniac  ).
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 11:55:03
|
Lorenzo
Member
IP:
|
Testele le-am facut cu betisoare,nitriti 0,de amoniac nu am.Apa este cristal,se vede ca nu-i deciclata,nici miros nu are.Filtru nu l-am pus in functiune pt. ca in 5-6 ore nu se distrug bacteriile din el,eventual in 24 ore .Ma gandeam si la stres cum i-am scos.....
|
Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta |
|
 |
gengiskhan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 15:05:26
|
gengiskhan
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/173876671948e5d2cd2a0f4.jpg)
IP:
|
De unde stii ca in 5 - 6 ore nu se distrug bacteriile? Daca eu iti spun ca bacteriile incep sa moara dupa 30 de minute? Sau chiar mai devreme? A ca filtrul poate nu se decicleaza in mai putin de-o ora... probabil, desi e discutabil si asta. Dar 5 - 6 ore e foarte mult. Eu zic sa iei niste teste de NH4 ca nu strica sa le ai. Dar nu betisoare ci de-alea cu picaturi, sunt mult mai exacte. Testezi si vezi ce s-a intamplat.
This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2009 15:06:49
|
I can't brain today ... I have the dumbs. |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:13:01
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Acvariul ti-e, clar, deciclat. Nu astepta sa apara semnele vizibile de genul apa laptoasa...acum nu vor apare! Daca ai scos si schimbat toate pietrele si nisipul, sau prin simpla lor spalare, ai distrus toata zestrea bacteriana care traieste in mod normal in bazin, pe toate elementele de substrat...nu mai zic de filtru.
Ai insa rabdare; si eu fac cate o treaba de asta o data la un an si mi se intampla la fel: pesti speriati, apatici, fara pofta de mancare. Totul se datoreaza stresului, schimbarii decorului, modificarilor de ambient create, plus deciclarii partiale sau totale a acvariului.
Daca ti-e deciclat, semnele adevarate (prima data NO2 mare) iti vor apare peste cateva zile....oricum, stai cu mana pe grenada, urmareste atent, zilnic, parametrii apei, cu teste mai adevarate decat acele paiete, fa schimburi mici de apa, zilnic, apa statuta si...vei trece peste episodul asta.
E bine insa ca ai avut ocazia sa inveti ce se intampla la o astfel de modificare si resetare radicala a acvariului. Data viitoare sigur vei fi mai grijuliu...de exemplu, daca scoti nisipul si-l speli, nu speli si pietrele, sau invers.
Bafta maxima si atentie la pesti!!!
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:14:45
|
Lorenzo
Member
IP:
|
In decursul anilor am avut mai multe pene de curent scurte(1-2 ore),dar odata a fost 10-11 ore( de dimineata pana seara) si n-au fost probleme deloc.S-a discutat si pe forumuri despre asta si s-a ajuns la concluzia ca daca stau in apa lor bineinteles bacteriile nu mor cel putin 12 ore.Daca raman fara apa si se goleste canistra atunci se distrug bacteriile instantaneu.
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:16:07
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Oh da ...daca raman in apa lor fara oxigen ... ce happy sunt ele...bacteriile....saracele
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:29:40
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
lorenzo2 wrote:In decursul anilor am avut mai multe pene de curent scurte(1-2 ore),dar odata a fost 10-11 ore( de dimineata pana seara) si n-au fost probleme deloc.S-a discutat si pe forumuri despre asta si s-a ajuns la concluzia ca daca stau in apa lor bineinteles bacteriile nu mor cel putin 12 ore.Daca raman fara apa si se goleste canistra atunci se distrug bacteriile instantaneu.
In water, they can survive short periods of adverse conditions by utilizing stored materials within the cell...te asigur ca e destul de mica aceasta perioada....dar, in acelasi timp: Nitrifying bacteria reproduce by binary division. Under optimal conditions, Nitrosomonas may double every 7 hours and Nitrobacter every 13 hours. More realistically, they will double every 15-20 hours...altfel spus, bacteriile incep sa moara rapid dupa ce ti se opreste filtrul, dar o parte din ele continua sa se inmulteasca, prelungindu-se astfel perioada de rezistenta a filtrului ciclat.
Sursa: http://www.bioconlabs.com/nitribactfacts.html ...aici puteti afla cam totul despre bacteriile Nitrosomas si Nitrobacter, la nivel stiintific, nu zvonistica!
Deci, Lorenzo, prin spalarea nisipului / pietrelor sau prin inlocuirea lor, ai cam distrus bacteriile existente in acvariu...ciclul azotului nu se desfasoara numai in filru. Aceste bacterii nu traiesc doar in filtru, ci pe tot substratul dintr-un bazin...probabil insa ca filtrul nu ti-e total deciclat, astfel ca acvariul isi va reveni rapid. Dar, cum ziceam, urmareste cateva zile pestii...
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:33:59
|
Lorenzo
Member
IP:
|
Ok,cred si eu ca mor dintre ele 20-30% dar un procent mare supravietuiesc.Dar oricum voi aveti probabil experienta mai mare ca mine(4-5ani) in acvaristica si eu va cred.Oare pesti vor fi afectati in timp din cauza acestui experiment nefericit?
|
|
 |
gengiskhan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 16:42:12
|
gengiskhan
Moderator
IP:
|
Fa testele de amoniac si NO2. Vorbind de acvariu cu africani, inseamna un ph mai mare, nu? Cu atat maimult ar trebui sa verifici parametrii acestia pentru ca sunt mai toxici la ph mai mare (considerand aceeasi concentratie).
@minnardy: Uite ce mai scrie in articolul respecitv:
The optimum pH range for Nitrosomonas is between 7.8-8.0.
The optimum pH range for Nitrobacter is between 7.3-7.5
Nitrobacter will grow more slowly at the high pH levels typical of marine aquaria and preferred by African Rift Lake Cichlids. Initial high nitrite concentrations may exist. At pH levels below 7.0, Nitrosomonas will grow more slowly and increases in ammonia may become evident. Nitrosomonas growth is inhibited at a pH of 6.5. All nitrification is inhibited if the pH drops to 6.0 or less. Care must be taken to monitor ammonia if the pH begins to drop close to 6.5. At this pH almost all of the ammonia present in the water will be in the mildly toxic, ionized NH3+ state.
Asta ar insemna ca de exemplu la mine (pH 6.2 - 6.3), nu prea mai exista bacteriile respective? Sau, in fine, ca nu-si mai fac treaba? Si presupun ca nu sunt singurul care tine pH-ul asa de jos.
Nu stiu ce sa cred... pareri?
|
|
 |
Humbert
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 17:09:05
|
Humbert
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/db68512896941514a089c37392f0683b.jpg)
IP:
|
eu zic ca n-are niciun rost sa faci niciun test, mie mi se par bani aruncati aia dati pe testul de amoniac.
o sa iei test de amoniac si eventual o sa descoperi ca s-a deciclat acvariul. si dupa aia o sa faci schimburi de apa si o sa pui niste sera nitrivec, sa repopulezi cu bacterii. pai nu mai bine faci asta direct, fara sa mai faci testele de amoniac? oricum de stricat nu au cum sa strice...
pentru NO2 sunt suficiente betigasele, pt ca ideea nu este sa determini cat NO2 ai, ci sa determini daca ai sau nu.
deci fa niste schimburi de apa obisnuite, dar ceva mai dese (sa zicem 20%-30% la fiecare 2-3 zile) si pune sera nitrivec, daca ai. cel mai probabil pestii sunt speriati. mancare da-le putina, daca tot n-o mananca macar sa nu poluezi apa degeaba.
This message was edited 2 times. Last update was at 04/09/2009 17:10:10
|
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2009 17:13:08
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Daca nu si-ar face treaba pestii tai ar fi morti , n-ai avea nitrat in bazin , etc etc etc. Ideea e ca ele se simt mai bine la un ph in jur de 7 - 7,5 si se inmultesc mai mult si mai repede la acel ph.In rest ... sunt destule persoane care au ph mic , intre 6 si 6,5 chiar si nu au pestii morti.Depinde de multe , nu doar de ph.
|
|
 |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2009 20:04:19
|
Lorenzo
Member
IP:
|
Pestii au inceput sa manance cate putin si sunt mai vioi,sper sa-si revina de tot in curand.Cred ca a fost o deciclare pana la urma......una usoara, nu de tot.Desi nu stiam ca se poate decicla un acvariu intr-un anumit procentaj.Eu stiam ca un acvariu este ciclat sau nu.
|
|
 |
gengiskhan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2009 20:31:27
|
gengiskhan
Moderator
IP:
|
Pai poti sa ai acolo o cultura de bacterii dar care sa nu faca fata la cantitatea de NO2 si amoniac produsa, ci numai la o parte, ceea ce e mai bine decat deloc.
Deci se poate sa ai un acvariu "aproape" ciclat.
Oricum, bine ca e bine si ca trece.
|
|
 |
Lorenzo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2009 20:36:10
|
Lorenzo
Member
IP:
|
Dar vor fi afectati in timp?Din cate am citit pe net vor avea o viata mai scurta decat in mod normal si se vor dezvolta mai incet.
|
|
 |
|