Author |
Message |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2009 23:14:26
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
salutare la toata suflarea iubitoare de peshtioci! m-am intors din concediu dupa o saptamana, timp in care de acvarii s-a ocupat un prieten, si iata ce am gasit.... in acvariul cel mic, de 63 de litri, betta convietuia pana de curand mai mult decat ok alaturi de doua molly (un moliutz si o molioaica) si cativa neonasi. acum betta este ca un balon. cum sunt molly-le balon, exact asa de umflat este si el. si molly-le imi par cam umflatzele.... sa fie oare doar din cauza mancarii, probabil prietenul nostru a dat pestilor prea multa mancare, sau mai exista si alte cauze? apa nu a fost murdara si de schimbare de apa amicul nostru nu s-a ocupat. Culorile lui betta sunt la fel ca pana acum, nu ii apar puncte sau semne de corp. inoata mai greu si parca trage intr-o parte, dar cred ca este din cauza burtii imense.
daca este ceva ce as putea remedia, pls spuneti-mi.
precizez ca mai am un acvariu de 150 L cu 2 carasei si o pereche de gurami care sunt ok. asadar nu cred sa fi scapat mancare mai multa mereu, DACA s-a intamplat asta, iar de acvariul asta mare s-a mai ocupat si pana acum si nu au existat probleme.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2009 23:52:51
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
cu tristet spun ca seamana cu burtica pestiocului bolnavior de dropsy de pe JBL Hospital online. Sa il izolez din acvariu sau sa incep un tratement in acvariu? convietuieste cu molly, cu neoni si cu 2 ancistrusi. eu o sa il las tot in acvariu si voi pune in acest acvaiu solutia ca doamne fereste sper sa nu mai fie si altul bolnavior si punand solutia de timpuriu poate il ajuta. nu am gasit nimic daca se poate transmite. precizez ca nu are popyeyes (ochii bulbucati, daca asta se refere).
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/08/2009 10:10:40
|
Val
Magister Ludi
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1029125184268d6c20095a.jpg)
IP:
|
Cred ca nu e crescator sau fost crescator (cum e cazul meu) de Betta care sa nu fi trecut prin asta. In romaneste boala se numeste hidropizie si din cate am incercat eu la vremea respectiva, nu prea a mers nimic. Nu am reusit sa salvez pestii bolnavi. Betta, din motive obscure, este un peste predispus la asta, dar nici restul nu sunt imuni. Insa, nu erau atatea medicamente la dispozitia noastra. De asemenea se tot mentiona pe diverse site-uri ajutarea tratamentului cu Sare Epsom (sulfat de magneziu heptahidrat, MgSO4x7H2O), care nu prea se gasea decat daca aveai pile pe la farmacii. Acum il poti cere la orice farmacie umana care are si un laborator. Daca nu ceri o cantitate mare, iti vor da. Poti da o cautare pe forum dupa "hidropizie" si vei gasi cateva postari interesante, desi nu foarte optimiste. Poti cauta pe google dupa "dropsy" si poti incerca diverse tratamente sugerate pe site-uri si forumuri straine. In paralel ar fi o idee bune sa te si rogi. Toate cele bune.
This message was edited 3 times. Last update was at 11/08/2009 08:15:32
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/08/2009 20:51:27
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
intr-adevar pare trist. Bietul de el!!! Sunt din fire foarte optimista si de cand am cele doua acvarii mai "maricele" de 60 respectiv 150 de litri, nu am mai pierdut niciun peste. Multumesc din suflet, voi cauta detalii despre ce mi-ai zis tu. Sper doar sa nu se chinuie, sa nu fie ceva dureros pentru el. Nu arata mai bine decat acum cateva zile, dimpotriva mi se pare mai apatic. Ce este ciudat, sau poate doar s-a nimerit asa, neonashii din acelasi acvariu cu betanul sunt mereu in celalalt colt al acvariului. Betta nu a fost niciodta agresiv cu nimeni si niciun alt peste din acvariul meu nu a dat semne de agresivitate. Voi cauta detalii despre boala de care mi-ai spus.
Daca mai aveti ceva idei, va rog sa imi scrieti. Uitandu-ma cu atentie la burtica lui, parca este plina cu lichid, pare usor transparenta, spe sa ma intelegeti, Ma pun acum pe documentat.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/08/2009 19:08:15
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
l-am izolat pe betan, insa mi se pare usor apatic. Va rog din suflet ajutati-ma cu sfaturi, poate totusi reusesc sa il salvez
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/08/2009 20:39:13
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Crede-ma ca daca avea vre-o sansa iti ofeream tot ajutorul . Nu vreau sa te dezamnagesc , dar asta-i crunta realitate . E o boala mortala 100% daca nu-i depistata in fazele incipiente . Numai ca ... si fazele incipiente ale bolii sunt greu de depistat .
|
|
 |
Dragosdiscus
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/08/2009 10:11:41
|
Dragosdiscus
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dc49dfebb0b00fd44aeff5c60cc1f825.jpg)
IP:
|
Mai mult ca experienta pentru viitor (am pierdut betta, serie de macropodus si mai multe colise de la hidropizie), incearca tratament cu bactopur direct (pastile). Baie de scurta durata urmata de tratamentu normal. Ar mai putea da rezultate furazolidon (1 pastila la 30l). Oricum, e greu de spus pentru ca prin "hidropizie" se intelege de fapt un complex de manifestari, cauzele fiind multiple. Aparitia exoftalmiei indica cedarea hepatica, deci inceputul sfarsitului. Daca ate ochii normali si nici solzii nu sunt zburliti, mai sunt sanse.
|
Hope the best, expect the worst. |
|
 |
|