alexFI wrote:Salut din nou all!
Destul de enervat de aceasta alga nenorocita m-am gandit sa iau atitudine impotriva ei si sa incerc sa o inlatur. Acum vro 2 saptamani am observat ca imi cresc din java moss niste crengute lungi si ramificate. Inceptor fiind am crezut ca e normal dar dupa cateva post-uri pe forum am inteles ca e cladophora. Am smuls din ea cat am putut dar parca degeaba. Ma gandeam sa iau moss-u de pe buturugi, sa il curat bine de alge, sa curat si buturugile iar apoi sa prind moss-u inapoi dar in strat mai subtire. Tin sa mentionez ca acesta arata cum nu ma asteptam; a capatat o culoare maron spre gri (nu peste tot, pe ici pe colo) si cresterea a cam stagnat. Care ar fi cea mai buna metoda de a scapa de aceasta alga?
Sa arunci mossul. Este cea mai pacatoasa alga, care daca ti`a intrat in sistem...nu mai scapi de ea decat cu un reset total cu toate plantele noi alt substrat alta apa . Am avut si eu probleme si inca mai am dar am inceput sa o ignor, unde apare mai multa o scot si gata. Multi zic cum ca amano shrimp fac treaba buna cu ea . Eu nu am gasit in constanta asa ca nu ma pot pronunta