[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hrana pe timp de concediu!  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
danbenq
Junior member

IP:

Salut!

in curand plec in concediu si nu va avea cine hrani pestii . Am gasit in magazin hrana sub forma de pastile de la Tetra care cica se dizolva si asigura hrana timp de 2 saptamani. A folosit cineva asa ceva? Sunt bune?
neonu
Junior member

IP:

Daca stai plecat o saptamana e ok daca ii lasi nemancati. Eventual cand pleci insisti mai mult cu hranitul (nu exagerat). Daca sunt sanatosi nu crapa de foame.
danbenq
Junior member

IP:

problema e ca plec vreo 3 ... ei sunt invatati sa manance bine
... ma mai gandesc sa iau si un automat de hranit, nu stiu care solutie e mai buna.
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sunt bune si pastilele eu am luat din kaufland niste pastile nefiind de firma si si le-au ajuns 1 saptamana (1 pastila = 5 , 6 lei) . Momentan am hranitor automat . e bun si hranitorul dar costa ceva mai mult ;)
[Email] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Ai uitat sa ne spui ce pesti ai in acvariu. Eu am folosit de la JBL si sunt ok.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
danbenq
Junior member

IP:

Am un acvariu de 60l, am 5 cory, 3 guppy, 2 black molly + un pui ratacit prin plante si un Gold molly.
Cred ca o sa raman la pastilele de la JBL, am sa vorbesc cu cineva sa vina sa mai adauge una in acvariu dupa 2 saptamani.
LUPmic
Senior member

IP:

Pai daca are cine sa cina sa le dea sa manance....... banuiesc ca nu o vrea sa vina in fiecare zi dar o data pe saptamana...... poate, poate
[Email] [Yahoo!]
danbenq
Junior member

IP:

Am folosit pana la urma niste pastile de la Tetra ... nu prea sunt multumit de ele. Nu s-au dizolvat bine, le-am gasit aproape intregi, cu multi melcisori pe ele.
Mi-au murit 2 pesti, dar ma asteptam la astia, se purtau ciudat dinainte.
Femela de blackmolly am gasit-o extrem de slabita si cocosata, abia inoata saraca ... o fi pt. ca n-a mancat sau e vreo boala?
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cam cat costa un astfel de hranitor, ma refer la unul sigur, care sa nu se defecteze?
si cam cat este de mare, se poate monta in spatiul de sub capac?

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

revin si eu aici, cu o rugaminte:
cred ca tb. sa-mi achizitionez un hranitor automat, va rog si eu cu ceva sfaturi, adica nici prea scump, dar sa fie si de calitate
imi trebuie pentru o perioada mai lunga, pentru ca, temporar (2-3 luni) am schimbat locuinta fara sa-mi mut si acvariul, motiv pentru care tb. sa fac drumuri zilnice ca sa ud florile si sa dau de mancare la pesti
ce mam mai intereseaza la acest hranitor este ca ar trebui sa dau 2 tipuri de hrana pe zi, adica granule pentru carasi si fulgi pentru toti, granulele tb. sa le dau inainte, pentru ca sa se sature carasii si sanitarii hoplo ca, altfel, ceilalti nu mai apucala fulgi.

In concluzie, m-ar interesa un astfel de aparat, care eventual sa aiba 2 compartimente pentru hrana, daca nu, o sa incerc sa le amestec bine, fulgii cu granulele ca sa le pun in acelasi compartiment

altfel, fara sa fac reclama, la Hornbach este suficient sa incerc sau tb. sa bat mai multe drumuri?

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi aici mai multe tipuri de hranitoare
dupa mine, cel mai bun raport calitate/ pret il are cel de la juwel. are un singur compartiment si poate da mancare de maximum 2 ori pe zi. eu cred ca este suficient pt orice aplicatie si nu cred ca e nevoie sa dai mancarea separata.

cu 2 compartimente cred sunt unele hranitoare eheim, dar nu stiu detalii.

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:...dupa mine, cel mai bun raport calitate/ pret il are cel de la juwel. are un singur compartiment si poate da mancare de maximum 2 ori pe zi. eu cred ca este suficient pt orice aplicatie si nu cred ca e nevoie sa dai mancarea separata.

cu 2 compartimente cred sunt unele hranitoare eheim, dar nu stiu detalii.

exact cam pe acela-l ochisem si eu, dar nu eram sigur, ca altele am vazut ca urca pe la 200 RON
sa vad si Hornbach cat o fi, ca daca pe net e un pret, la magazin, de regula, este ceva mai scump

dar vroiam sa ma asigur si din partea celor care, eventual, folosesc deja un astfel de aparat, mai ramane de vazut cum are prinderea,

cu 2 compartimente, inteleg ca nu prea sunt sanse sa gasesc, probabil ca sunt foarte costisitoare

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hranitorul de la juwel nu are niciun fel de prindere, el sta pe capac, pe o tavita care este inclusa cu hranitorul. asta inseamna ca trebuie sa faci o gaura dreptunghiulara in capac cu dimensiunile de aproximativ 2 cm pe 3 cm. acvariile de la juwel au deja facuta aceasta gaura, deci te poti uita la unul sa vezi ce si cum

despre modalitatea de montare a celorlalte hranitoare nu stiu detalii.

hranitor cu 2 rezervoare este acest eheim, de pe aceeasi pagina.
are 2 rezervoare, dar trebuie cercetat daca poate elibera mancarea doar dintr-un singur rezervor, pe rand. costa 324 de lei.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2011 10:06:25

zyku83
Member
[Avatar]

IP:

Salut, eu am folosit la acvariul de acasa acest hranitor: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/368-hrana-pentru-pestii-de-acvariu/402-hranitoare-automate/7388-hranitor-automat-hailea-food-timer-wt-180.html

Nu mai stiu daca este Hailea sau o copie fidela a chinezilor dar arata la fel si, si'a facut treaba pana aveam acel acvariu in functiune...a costat mai putin undeva la 50 de lei intr'un pet shop din Sibiu. Setare si functionare f simpla, pana la 6 hraniri in 24/h, singurul dezavantaj sa zic asa era faptul ca este cam galagios in momentul cand "executa hranirea"

Nu ti'as recomanda sa montezi un hranitor sub capac deoarece de la umiditate se deterioreaza hrana foarte repede...

Bafta!
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Hranitorul de la eheim are posibilitatea de a i se regla pana la 3 hraniri in 24 ore din fiecare compartiment, se seteaza independent perioada de hranire si cantitatea distribuita la fiecare hranire in parte. Este foarte smehcer hranitorul.

Are functie random, ventilator la fiecare compartiment pentru a misca mancarea si eventual sa o aereze.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

zyku83 wrote: eu am folosit la acvariul de acasa acest hranitor: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/368-hrana-pentru-pestii-de-acvariu/402-hranitoare-automate/7388-hranitor-automat-hailea-food-timer-wt-180.html
Nu mai stiu daca este Hailea sau o copie fidela a chinezilor dar arata la fel si, si'a facut treaba pana aveam acel acvariu in functiune...a costat mai putin undeva la 50 de lei intr'un pet shop din Sibiu. Setare si functionare f simpla, pana la 6 hraniri in 24/h, singurul dezavantaj sa zic asa era faptul ca este cam galagios in momentul cand "executa hranirea"
Nu ti'as recomanda sa montezi un hranitor sub capac deoarece de la umiditate se deterioreaza hrana foarte repede...
Bafta!

cu galagia nu ma prea deranjeaza, ca-l am in sufragerie si n-am dormit acolo niciodata

asta cu umezitul hranei este un amanunt important, probabil ca n-am sa-l folosesc in continuu prea mult, doar cand sunt plecat mai mult de acasa, si asta pentru ca pastilele de hrana de weekend sau de mai multe zile, parca, sau asa am eu impresia, ca nici nu o prea baga in seama pestii

scificuss wrote: Hranitorul de la eheim are posibilitatea de a i se regla pana la 3 hraniri in 24 ore din fiecare compartiment, se seteaza independent perioada de hranire si cantitatea distribuita la fiecare hranire in parte. Este foarte smehcer hranitorul.

asta de la Eheim este mai maricel nu? s-ar putea ca nici sa nu aiba loc, eu am o polita de raft deasupra acvariului

va multumesc pentru detalii si, daca mai aveti, mai stiti cate ceva, le astept in continuare

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2011 11:45:06

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai revin cu o intrebare:

daca cel de la Eheim si/sau cel de la Juwel se alimenteaza, totusi, de la priza, sa nu fie pe baterii?

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am vazut hranitor alimentat de la retea.

Cel de la eheim functioneaza cu 4 baterii si daca folosesti unele mai bunicele, ei zic, o sa mearga in jur de 3 luni. Eu cel putin dupa ce am reperat hranitorul eheim twin am bagat 4 baterii gasite prin casa si dupa 8 luni inca functioneaza. Nu este reglata nici o hranire, acel motoras papa ceva curent dar sigur cu un set de baterii noi tine minim o luna si ceva.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Nu am vazut hranitor alimentat de la retea.
... am bagat 4 baterii gasite prin casa si dupa 8 luni inca functioneaza.

bine ca tine mai multe luni, eu am acumulatori, mai mult pentru jucariile copiilor, tb. sa-i recuperez de prin lazile de jucarii
nu este rau ca-i pe baterii, este independent de penele de curent,
sper sa le gasesc prin Hornbach, daca nu, tb. sa-l comand pe Net

[Yahoo!]
andacrin
Unripe member

IP:

nush ce sa zic..am tot cautat solutii si nu gasesc...plec 3 sapt., ai mei sunt fl?mânzi tot timpul!

Jocuri pentru copii
[WWW]

Forum Index » Hrana
Go to: